Wednesday, December 09, 2009

nume de cod

Asrtăzi vom vorbi despre porecle.

Voi aveţi porecle? Nu mă refer la cele urâcioase, date de copii când eraţi mici sau de cei care vă invidiau sau vă erau antipatici. Nu mă refer la cele de genul "crăcănatul" sau "aragaz cu patru ochi" asta era pe vremea copilăriei mele o mare jignire.



Din fericire eu nu am avut porecle jignitoare..probabil nimeni nu m-a urât destul, sau nu am aflat eu de acele porecle, dacă au existat.

Începând cu începutul, mai exact pe la şcoală ajunsesem poreclit "Eminescu", "Eminescu în miniatură" sau"Eminescu2" ..nu , nu semănam, dar scriam poezii prin clasele V - VIII..

Următoarea poreclă ca şi perioadă a apărut prin clasa a XI-a dar nu avea legătură cu mediul didactic, ci mi-a fost dată de foarte bunul meu prieten, la care ţin foarte mult şi care m-a ajutat enorm de când ne ştim şi până astăzi, SENA. El mi-a zis "Ţâcă" şi aşa am rămas pentru el de atunci şi până acum, şi pe viitor la fel sper să rămână. Nu am auzit vreodată din gura lui numele Radu, sau orice alt nume posibil din cele 3. Probabil că nici nu aş şti că mă strigă el dacă ar folosi alt apelativ. Oricum, îmi place această poreclă...mă identiică în mod unic faţă de orice alt Radu pe care îl cunoaşte el sau familia sa.

la sfârşitul clasei a 12-a am fost denumit "Spiriduş" drept consecinţă a unei povestiri scrise de mine; rareori mai este folosit apelativul acesta.

Prin anul întâi de facultate, Ana, una din colegele de cameră ale surorii mele, mi-a zis "Brici" pesemne fiindcă sunt bun la toate, sau pentru că sunt eficient...ar trebui întrebată, pentru o explicaţie mai exactă. Această poreclă nu a fost însă des reluată fiindcă nu o ştia nimeni.

Tot prin Iaşi am primit şi porecla de "Mr I can Fix It" ..fiindcă mă băgam peste tot şi demontam tot ce era stricat...majoritatea le reparam :D

Acum, de când cu preaminunatul şi stupidul meu accident, am devenit "picioruş". Astă poreclă a fost dată de preaiubitul nostru Caza, dar am auzit-o şi la alţii. Având în cedere că piciorul  încă nu e sănătos, e posibil să prindă această poreclă pentru mult timp de acum încolo.....

Ultima şi deci cea mai nouă poreclă este dată de cineva drag mie, cu care acum rar mai vorbesc. Am primit porecla de "Spiderman" şi recunosc că îmi place.

Nu ştiu dacă am mai avut şi altele...probabil că au mai fost, dar nu la fel de importante de aceea nu mi le mai amintesc.(dacă voi mai ştiţi, amintiţi-mi)

No comments:

Post a Comment

Atenție: Este activată moderarea comentariilor pentru articolele mai vechi de 10 zile!

Ha, 2020, învie blogul, prin YouTube

Vreau să revin pe YouTube și să reluăm ce făceam cândva... poate, poate, ușor, ușor, revin și pe blog Dacă vă place și vreți să mai vedeți,...