Tuesday, March 05, 2013

vALLuntar 2013 - Prima recenzie

Gata, v-am ținut destul în suspans și acum sunt pregătit să fac față reacțiilor voastre fiindcă voi încerca să scriu despre prima carte aleasă de mine în campania
vALLuntar - Citește o carte, plantează un pom.
Știu că unii dintre voi sunt nerăbdători să afle titlurile cărților și tare sper să nu vă fi ridicat ceva așteptări iar acum să fiți dezamăgiți. Când m-am înscris în campanie, am citit în regulament că se dau cărțile alese „dacă sunt pe stoc” așa că m-am grăbit să aleg două, înainte să dispară de pe stoc... sau asta era în mintea mea atunci.
Voiam beletristică, voiam un roman și aveam chef de unul de iubire. De fapt mint; am căutat mai întâi la categoria de romane polițiste, dar fiindcă lista era goală, m-am reorientat. Din toate cele peste care mi-am aruncat ochii nu citisem niciuna așa că m-am oprit, fiindcă mi-a atras privirea numele autorului, asupra acesteia. E drept că și titlul m-a intrigat și mi-a stârnit curiozitatea: „O mică glumă”.

Spuneam că la primirea coletului am fost surprins, și acum pot să vă mărturisesc de ce. M-a uimit dimensiunea cărții. Nu mă așteptam să fie atât de subțire, atât de mică.. atât de ușoară... Dar măcar m-am gândit că va fi o poveste interesantă, un roman pe care să îl savurez.

Începutul e frumos, în toiul iernii, un el și o ea (el povestește) pe vârful dealului, privind la derdeluș... Ea cam fricoasă, dar e convinsă de el să încerce... Nu am să fiu spoiler, dar încercam să spun că mi-a plăcut. Devenea din ce în ce mai interesant cum îi șoptea el la ureche cuvintele magice, iar ea era nedumerită fiindcă nu știa dacă le-a auzit cu adevărat sau doar a șuierat vântul în timp ce luneca sania. Da, povestea îmi pare faină, abia așteptam să văd ce se întâmplă, să citesc mai departe... dar nu peste multe rânduri aflăm că iarna a trecut, că acea iarnă trecuse de mult, că prezentul e cu totul altfel și că de fapt, ceea ce speram să fie o poveste de iubire care să mă lase visând, s-a încheiat mult mai subit decât m-am așteptat și m-a lăsat complet stupefiat. Dar ce să-i faci... era „o mică glumă”

Nu, nu am terminat cartea, pentru că, spre deosebire de ce am crezut eu, cartea asta nu e un roman, ci e o colecție de 8 povestiri. (oh, și acum am înțeles eu ce voia să spună descrierea de pe site), așadar abia terminasem prima povestire. Au mai urmat șapte, dintre care doar două au fost mai lungi restul la fel de scurte și puțin interesante. Adică, chiar dacă au fost unele care să înceapă drăguț, aveau finaluri total anapoda. Nu tu iubire împărtășită și chestii siropoase, nu tu iubire fragilă ascunsă în misterele nopții.. doar povestiri de iubire adulteră, iubire neîmpărtășită sau iubire care s-a stins prin căsnicie.

Am citit cartea în ziua când am primit-o, am citit-o în timp ce-mi găteam cina... atât de nerăbdător eram să văd ce descopăr la următoarea pagină... voiam măcar o poveste pe placul inimii mele, dar n-a fost să fie. Am abandonat cartea după ce am terminat-o dar peste câteva zile am recitit-o. Poate acum, cu alți ochi aș fi înțeles altfel lucrurile. Dar n-a fost să fie.

Nu știu... o fi fost de vină faptul că aveam alte așteptări, sau pur și simplu cartea asta n-a fost făcută pentru mine.

Poveștile merită citite fiindcă par destul de triste încât să fie plauzibile, le recomand dacă adori finalurile nescrise, le recomand dacă ești sătul de iubirea aia ideală și siropoasă, dar pentru mine, pentru acest moment, nu asta căutam.


Adevărul e că poate nu mă pricep să scriu recenzii de cărți, dar cu aceste impresii am rămas după citirea „glumei mici” a lui Cehov. Acest articol participă la campania vALLuntar iniţiată de Grupul Editorial ALL, cu sprijinul ROMSILVA, și are nevoie de măcar 15 comentarii de la persoane diferite pentru a „planta un copăcel”. (vezi detalii)
Vă mulțumesc pentru ajutor!

61 comments:

  1. si eu am citit cartea asta si pot sa spun ca mi-a placut. ce e drept trebuie sa ai o anumita stare, sa mai fi avut tangente cu Cehov sau cel putin cu scriitorii rusi ca sa intelegi mai bine stilul.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bine ai revenit Simona. E prima carte din literatura rusă pe care o citesc, inutil să mai spun că e prima carte scrisă de Cehov pe care am pus ochii :)

      Mă bucur că ție ți-a plăcut. pe mine m-a cnvins să fiu mai atent pe viitor :)

      Delete
  2. Da..povestile astea sunt bune de savurat pe un fotoliu comod cu o ceasca de ceva lichid cald, in general de catre femei, tu cred ca ai multa multa rabdare daca ai citit-o de 2 ori :)
    Carmen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Carmen, e o plăcere să te revăd pe aici.

      Zici că femeile citesc altfel și înțeleg altfel poveștile? Așa să fie, nu pot să te contrazic și nici nu pot să-mi schimb genul și mintea.

      Pe mine, m-au dezamăgit toate cele 8 povești, fiindcă exact atunci când părea că lucrurile vor merge spre bine (acel bine pe care-l întrevedeam eu) se schimba totul sau era un final lăsat aproape în aer. De fapt finalul poate nu e în aer, dar așa l-am interpretat la unele povești... mă așteptam să existe o continuare care să clarifice sau să schimbe ceva. :)

      Delete
    2. Am citit destule carti despre iubiri posibile si imposibile, nu mereu aveau final concret, pe care sa il inteleg .

      Insa sa ai rabdare sa citesti 8 povesti, dupa ce prima si a 2 a cam semanau si nu aveau sens anume, e o chestie care implica rabdare, pe langa ideea de devotament ptr o recenzie buna.

      Delete
    3. Răbdare dar și speranța că poate nu-s toate așa :D

      Delete
  3. Nu am citit nimic de Cehov și nici din literatura rusă vreodată.
    E bine că ai avut răbdarea de a o reciti a doua oară, cu gândul de a o înțelege mai bine ... Nu știu dacă eu aș fi făcut asta. :)

    Introducerea a fost foarte romantică, mă și imaginam pe un deal, cu o ea de mână. Nu îmi prea plac poveștile cu final neașteptat, fără un final concret, etc.

    Abia aștept recenzia pentru cealaltă carte.
    Spor la citit și la strâns comentarii pentru a planta copăcei.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulțumesc Florin! Spor și ție la citit și scris! A doua recenzie cred că va fi pe la finalul campaniei :)

      Delete
  4. Iubirea nu are întotdeauna final previzibil iar Cehov e maestru în a arăta asta. Păstrează cartea şi reciteşte-o peste vreo 5-10 ani, o vei înţelege cu totul altfel ;) Spor la copăcei!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mă bucur să te revăd Iuliana.
      Ohoo.. 10 ani? Peste zece ani cine știe unde / cum / dacă voi mai fi :D

      Cartea o păstrez, ca pe toate cărțile mele! Cândva le voi pune în biblioteca proprie în casa mea :D

      Delete
    2. 10 ani...ai să te uiţi în urmă şi nici n-ai să ştii când au trecut!

      Delete
    3. Da, observ că zboară timpul, dar 10 ani tot îmi pare o perioadă lungă de timp :)

      Delete
  5. M-ai făcut curioasă, mie-mi plac ruşii, deci sper să pun mâna pe carte cât mai curând.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bine ai venit, Cătălina. Dacă faci rost de ea sunt curios ce părere îți va face. Oricum, dacă zici că îți plac rușii, probabil că și acestă carte îți va fi pe plac :)

      Delete
  6. Ce m-ai distrat cu marimea cartii :)) De obicei iti arata numarul de pagini atunci cand comanzi cartea, adica pe pagina cu descrierea cartii, apoi rusii au relatie speciala cu povestile de dragoste si trebuie rabdare si o anumita stare pentru ai intelege sau macar accepta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, știu că scrie numărul de pagini, dar să fiu sincer am citit fără să asimilez.. Nu mi-am dat seama că e atât de mică :P
      Bine ai revenit!

      Delete
  7. Uff...literatură rusă..nu știu de ce, dar nu m-am așteptat la asta. Sincer nu am citit această carte și nimic "rusesc" de fapt. Dar din ce ai spus, pare ceva diferit și mi-ar plăcea să am ocazia să citesc aceste povestiri.
    Mă așteptam ca una din cărți să fie de dragoste dar tindeam să cred că îți vei alege ceva din clasicii britanici. Eh, așteptăm să vedem și recenzia pentru a doua carte. Spor la citit! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Clasicii britanici? De ce ai crezut asta? Nici nu mi-a trecut prin cap.

      Mulțumesc, să fie!

      Delete
    2. Nu știu exact...după cum am spus, mă așteptam să alegi ceva de dragoste și atunci mi-au venit în minte britanicii pentru că la ei în literatură poți regăsi foarte mult acest gen; Shakespeare, Dickens (deși el tratează mult și problemele sociale/politice), surorile Bronte, Jane Austen, Lawrence...Acum dacă stau și mă gândesc bine, știam că și literatura japoneză are o selecție destul de mare din acest gen. Nu am citit eu personal, dar am avut colege de liceu care citeau literatură japoneză și le mai auzeam când vorbeau între ele despre asta.

      Delete
    3. Eh, nu am ales foarte calculat ci ca la o loterie... ce mi-a surâs! :P

      Delete
  8. Sună destul de interesant.. de fapt chiar şi titlul cărţii te poate duce cu gândul la faptul că nu e vorba despre iubire împărtăşită, siropoasă, deci trebuia să-ţi dai seama :P .. nici eu nu am mai citit Cehov până acum, dar cred că o să caut să citesc, poate chiar şi cartea aceasta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bine ai revenit pe aici prin rubrica de comentarii :D

      Numele cărții, așa cum am spus m-a făcut curios. Eu privesc lucrurile mai optimist și am presupus că e o poveste de iubire care a pornit ca o glumă, dar cu un final super fain, fericit, iubire și inimioare plutind prin nori (exagerez bineînțeles)

      Da, chiar sunt curios ce părere ai avea de carte. Sunt curios de orice altă părere în afară de a mea referitoare la această carte :)

      Delete
  9. Nu mă așteptam să îl găsesc pe Cehov la tine, dar nici nu cred că mă așteptam la ceva anume, eram curioasă :) Titlul mi-ar fi surâs și mie, ce-i drept, mai ales în acest context - de scriitor rus, carte la categoria iubirilor..

    Nu am citit nimic de Cehov până acum, deși cât am fost în trupa de teatru a școlii, am jucat ,,Cerere în căsătorie” și ,,Ursul”, pe la tot felul de festivaluri. Noi eram mai micuți atunci, dar aveam în trupă doi elevi de clasa a 12-a care aveau rolurile principale și jucau excelent. Mi-am tot zis că îl voi citi pe Cehov din cauza asta :)

    Mie îmi plac finalurile lăsate în aer și cele mai frumoase povești de iubire citite de mine nu au fost nici ideale, nici siropoase. Dar au fost măcar parțial împărtășite, măcar temporar. Cam toate triste :)
    Când voi citi mica glumă a lui Cehov, îți voi spune cum mi s-au părut cele 8 povești. Mi-am notat cartea pe listă :) :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Să fiu sincer, cartea citită înainte mi-a deschis apetitul pentru finalurile lăsate în aer... De asemenea, nu am spus că cele mai frumoase povești de iubire sunt ideale și siropoase, ci am spus că de asta aveam chef sau nevoie la acel moment... :D

      Cât despre partea cu împărtășitul poveștii... știu exact la ce te referi!

      Aștept să o citești :D. Mulțumesc!

      Delete
    2. Cred că dacă era pe gustul tău, ți-ar fi plăcut deși nu era ce aveai tu nevoie în acel moment. Adică, ai citit-o totuși de două ori, dacă era... tot te-ar fi „prins” până la urmă :)

      Apropo de cele mai frumoase povești de iubire care nu-s nici ideale nici siropoase... Mi-a plăcut filmul P.S. I love you, care e cât se poate de siropos și ideal. Acum sunt curioasă cum o fi cartea - că poate îmi voi retrage spusele :))

      Delete
    3. Da, zici tu bine, dar cred că factor important a fost dezamăgirea.. ce mă așteptam să citesc și ce am citit de fapt. Nu zic faptul că e o carte nașpa, ci doar că mă așteptam la altceva.. și știm cu toții cum e cu „așteptările” :)

      ***

      Să știi că am citit o recenzie a cărții și mi-a dat de înțeles că trebuie să o citesc :) Filmul mi-a plăcut și mie, dar cred că era mult mai fain dacă citeam cartea înainte... Poate am să o găsesc și atunci o voi citi :) Mulțumesc pentru că mi-ai amintit!

      Așadar nu cred că-ți vei retrage cuvintele.. cred că vei adora mai mult cartea decât filmul (cum e de obicei)

      Delete
    4. Da, ne influențează așteptările, clar. E de apreciat că ai mai făcut o încercare :)


      Hihi, eu am citit o recenzie nu tocmai favorabilă cărții, dar gusturile mele nu prea coincid cu ale persoanei respective în materie de romane de dragoste, cel puțin :)

      Am încercat în ultima perioadă să amân vizionarea filmelor care sunt făcute după cărți, tocmai pentru a citi întâi :) Nu îmi iese mereu, de multe ori aflu despre carte abia mai târziu... Dar e bine oricum, nu m-a deranjat niciodată faptul că știam ,,ce se întâmplă”. Mă interesează cum se întâmplă :)

      Delete
    5. Eu am văzut filmul acum mult timp. Nici nu știam că este cartea :P

      Eu nu prea vizionez filme „punct” în ultima perioadă :) Doar un serial vechi despre care am amintit într-unul din primele episoade de VideoBlog. Sigur îți amintești, că ai memoria foarte bună din câte am observat :P

      Delete
    6. Veeeezi, știu că e Columbo, dar nu îmi amintesc contextul din care știu - articol scris/comentarii/video (acum ai zis tu că VideoBlog, dar tot nu mi se activeaza contextul clar). Am memorie buna uneori, dar nu ma pot baza pe ea. De multe ori cand am nevoie de ea ma lasa balta :))

      Delete
    7. Păi știi tu ceva de Colombo, dar nu e cel la care mă refer.

      N-am zis de Colombo în VideoBlog (sau rușine să-mi fie dacă nu-mi amintesc) ci mă refer la Dream On.. despre care am spus în VideoBLog 002

      Delete
    8. Mă băg și eu în seamă văzând că ați vorbit despre P.S. I love you. Am citit cartea când încă eram în liceu, clasa a12a de fapt..nu îmi aduc aminte multe detalii, ce-i drept, dar îmi aduc aminte că mi-a plăcut tare mult. Este într-adevăr vorba despre o iubire ideală, siropoasă, am plâns la fiecare scrisoare cred :)) dar în același timp este vorba de o poveste de iubire care nu este trăită pe deplin și până la sfârșitul vieții (din motive evidente). Este o poveste în care ești învățat și cum să treci mai departe peste momentele dificile din viață, să nu lași trecutul să îți afecteze prezentul, viața merge înainte și alte clișee de genul acesta, dar scrisă într-un mod foarte frumos, foarte detaliat, bineînțeles că sunt mult prea multe secvențe în carte care nu apar în film sau sunt total schimbate și mi se pare că asta strică tot filmul (ca de obicei). Merită citită cartea pentru a înțelege mai bine anumite stări ale personajelor, pentru a găsi mai multe explicații în privința scrisorilor și pentru a trăi altfel povestea. Radu, dacă dorești îți pot împrumuta cartea mea, e în engleză, dar nu îmi fac probleme că nu o vei putea citi. :)
      De asemenea, recomand cam tot ce a scris Cecilia Ahern pentru orice persoană căreia îi plac lecturile ușoare, despre iubiri sau vieți ideale și finaluri fericite. Apropo, știai că Cecelia a scris P.S. I love you la vârsta de 21 de ani? Iar eu nici măcar nu reușesc să îmi găsesc cuvintele pentru anumite eseuri pentru școală.

      Delete
    9. Băgarea în seamă e permisă aici :D

      Mulțumesc pentru completări și pentru părerea împărtășită. Acum chiar că trebuie să o citim, nu Colorbliss?

      Păi, mi-aș bucura să o citesc în engleză, chiar mai mult decât în română...dar ești cam departe pentru un schimb de cărți, nu crezi?

      PS: nu e nevoie să trimiți de mai multe ori. Articolul ăsta e mai vechi de 10 zile, deci comentariile sunt moderate automat, dar le primesc :)

      Delete
    10. p.s. totuși, a doua recenzie când apare?

      Delete
    11. Întrebarea săptămânii :) A doua recenzie sper să apară marți.. oricum, e destul de aproape termenul limită, din păcate :(

      Delete
    12. Am trimis de fapt primul comentariu pe care l-ai și postat, dar nu știu de ce îmi arăta că nu s-a salvat, nu s-a trimis...și a trebuit să scriu altul, mai scurt după cum ai văzut pentru că nu mai aveam răbdare să scriu din nou exact la fel..dar ideea cam tot aia era...scuze :">
      Aștept ziua de marți atunci, că tare sunt curioasă!

      Delete
    13. De fapt.. nu am citit complet toate comentariile, dar am văzut că sunt similare, așa că l-am publicat doar pe primul (din trei)

      Nu e nevoie să te scuzi. Mie îmi pare rău că ai avut dificultăți cu trimiterea lor.

      Delete
    14. Diana, ai prezentat mult mai echilibrat cartea (P.S I love you) și acum chiar mă încântă ideea de a o citi, tocmai pentru că ai menționat și lucrurile care dau înspre clișee, dar și părțile bune care rezultă din ele. Părerea negativă pe care o citisem eu era dusă mai la extrem, persoana respectivă cam desființase cartea. Mă gândesc că nu are cum să fie atât de rea, ci ține de starea de moment, de chef, de nevoile imediate. Clișeele există dintr-un motiv bine întemeiat, zic eu, și uneori avem nevoie de ele, iar dacă sunt prezentate decent și frumos, e un plus. Cum ziceam, filmul mi-a plăcut, povestea e frumoasă, cred că mă va bucura și cartea :)

      A, mi se pare că îți poți găsi cuvintele chiar foarte bine, dacă ești prinsă și interesată în mod real de ceea ce scrii :P Dovadă comentariul tău de mai sus. Eseurile și lucrurile pe care le faci din obligație, pentru că trebuie, nu se reflectă cu adevărat abilitățile sau potențialul tău :)

      Delete
    15. Mă bucur că am reușit să vă conving să citiți cartea în viitorul apropiat sau depărtat, depinde cum vă permite timpul. Colorbliss, este adevărat că trebuie să ai starea necesară pentru a citi orice fel de carte, nu numai aceasta neapărat. De exemplu când am citit eu cartea, încheiasem nu cu mult timp înainte o relație care a fost foarte frumoasă și mă gândesc că automat m-am simțit mai atașată de poveste și de personajul principal. Dacă aș citi-o acum, probabil mi s-ar părea o poveste frumoasă despre dragoste și viață, fără a mă implica prea mult emoțional. Și tot aș recomanda-o oricărei persoane căreia îi plac poveștile de dragoste; sunt alții care nu sunt deloc atrași de acest gen de romane și atunci nici nu trebuie să insiști.

      Și mulțumesc de „încurajare” ca să spun așa :) În sfârșit cineva care înțelege că atunci când nu ești pasionat sau interesat măcar puțin de un anumit subiect, nici nu îți vine să scrii absolut nimic. Sau dacă scrii ceva, cu siguranță va fi ceva general, simplist și nu foarte convingător. În același timp sunt conștientă că în viață trebuie să faci și ceea ce „trebuie”, nu numai ce îți place...Trecem și peste astea! :D

      Delete
  10. nici eu nu am citit Cehov ci doar recenzii si rezumate ale cartilor lui ! Ma bucur ca ti-a placut cartea si crede-ma ca nu exista un abrometru care sa stabileasca daca esti sau nu bun la recenzii! Eu spun ca esti ! A doua carte e tot de autor rus ? Succes la plantat ! eu am ales Jane Austen , deoarece citisem anterior campaniei o carte de-a sa si mi-a placut http://omulvaly.wordpress.com/2013/03/08/jane-austen-dragoste-si-prietenie/ !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bine ai venit pe aici Valy!

      Nu știu cum ai ajuns la concluzia că mi-a plăcut cartea, dar e ok.
      Mulțumesc pentru aprecieri.

      A doua carte rămâne un mister până la publicarea recenziei. Nu încalc promisiunea făcută la început :D

      Delete
  11. draguță carte :) felicitări pentru alegere și recenzie :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bine ai venit pe aici Pishky. Mă bucur că ți-a plăcut recenzia și îți mulțumesc pentru aprecieri!

      Delete
  12. Nici eu nu am citit nimic de Cehov, dar am văzut câteva recenzii ale acestei cărţi... pare destul de interesantă, cred că aş citi-o dacă mi-ar pica în mâini. Şi cred că te pricepi la scris recenzii :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bun venit KemetBlog!
      Se pare că mulți n-a citit Cehov.. sau cel puțin dintre cai care au comentat până acum aici :D

      Am citit și eu alte recenzii și se pare că altora le-a prins bine cartea :D Mă bucur să aud asta!

      Îți mulțumesc mult pentru prezența ta aici și pentru „cuvintele de bine”. Poate am să fac recenzii de carte mai des după această campanie.

      Delete
  13. Pe mine mă tot bate cineva la cap de mult timp să "încerc nişte Cehov" dar mereu apare altă carte care-mi atrage atenţia şi uit de acest autor. Dar de data asta îmi fac un semn pe mână când mă duc la bibliotecă, căci mi-a plăcut cum ai descris povestea romanului şi m-ai făcut curioasă.
    Spor la strâns comentarii! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bine ai venit Alexandra! Mă bucur că felul meu de a povesti te-a făcut destul de curioasă încât să cauți cartea. Spor la citit și aștept propriile păreri legate de „mica glumă”.

      Delete
  14. Uneori e bine sa te surprinda finalul, face sa merite sa citesti cartea pana la ultimul rand. Si apoi sa-ti pui o intrebare: de ce asa?!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bun venit Monica. Cum am spus într-n articol anterior, au început să-mi placă finalurile deschise sau cel puțin diferite față de ce te-ai aștepta, dar se pare că nu am gustat asta la Cehov.

      Mulțumesc pentru vizită.

      Delete
  15. E bine că ai încercat cartea și ne-ai spus și nouă cum stă treaba. eu nu mă prea dau în vânt după povestiri, dar poate altora le plac.

    Felicitări pentru implicare în campanie și spor la citit, plantat și comentat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salutare și bine ai venit Sorin! Nici eu nu mă dau în vânt după ele, și dacă citeam mai atent descrierea de pe site și știam că sunt povestiri, mai mult ca sigur comandam altceva :)

      Dar tot răul spre bine... Nici o carte citită nu e pierdere de timp, nu?

      Delete
  16. N-a fost să fie :D Se mai întâmplă să dai şi peste cărţi care sunt sub aşteptări. Sincer eu îmi aleg foarte bine cărţile pentru a nu trăi astfel de dezamăgiri, dar măcar ţi-ai satisfăcut curiozitatea şi ai văzut cum erau poveştile, ba chiar ai recitit :D
    Oricum spor la citit în continuare.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulțumesc. Și eu le-aș fi ales mai cu băgare de seamă dacă citeam niște recenzii de anul trecut... dar nu mi-a trecut prin cap. M-am grăbit, dar nu-i nimic. Cum spuneam mai sus, orice care citită e un pas în față :)

      Mulțumesc. Spor să ai și tu!

      Delete
  17. Inteleg ca e o carte cu povesti realiste. Uite ca unii vad altfel dragostea, fara happy-end. Cred ca ne-am obisnuit noi cu stilul american

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, puterea obișnuinței :P
      Unora le-a plăcut cartea, că au mai fost recenzii ale ei, așa că depinde de la om la om, presupun. :)

      Delete
  18. Conteaza foarte mult cand citesti si ce stare de spirit ai :)
    Bafta la strans comentarii!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, contează desigur! Unoeri pur și simplu nu poți citi, sau nu poți citi o anume carte :D

      Mulțumesc! Spor să ai și tu în toate!

      Delete
  19. Uneori este bine să citești și o carte cu un altfel de final decât cel clasic...îți mai deschide ochii. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laura, nu finalurile au fost cele mai nașpa lucruri din carte. Ba unele finaluri așa în aer îmi plac. Chiar și la filme am început să le gust. :D

      Bine ai venit pe aici. Ești binevenită oricând!

      Delete
  20. Tu vedeai o sansa in povestile care s-au terminat prost.. in dragoste cred ca trebuie sa iti dai toata silinta, daca in alte chestiuni se mai poate fenta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Poate că sunt eu optimist, de aia speram la finaluri fericite :)

      Delete

Atenție: Este activată moderarea comentariilor pentru articolele mai vechi de 10 zile!

Ha, 2020, învie blogul, prin YouTube

Vreau să revin pe YouTube și să reluăm ce făceam cândva... poate, poate, ușor, ușor, revin și pe blog Dacă vă place și vreți să mai vedeți,...