Thursday, March 21, 2013

Pentru că eu tre' să-mi spun oful!

Dragilor, trebuie să vă mulțumesc pentru urările transmise și pentru că mi-ați ținut pumnii azi. 

Din păcate, trebuie să vă anunț că lucrurile nu au decurs cum voiam, deci v-am cam dezamăgit!

M-am dezamăgit pe mine în primul rând!

Azi a fost concursul AutoCAD. Ca să înțelegeți cam ce zi a fosta azi: am avut ore de la 8.00 la 14:00, de la 14:00 la 17:00 a fost concursul, apoi de la 17:30 am avut cursul de contabilitate.. și toate astea pe o zi ploioasă în care nu am putut pedala pentru a mă deplasa de colo-colo (din cauza vremii, bineînțeles) deci am fost nevoit să merg cu autobuzul până la conta.... trist :(
Pentru că da, în mod normal, prin oraș mă deplasez doar pedalând. Dar să lăsăm asta deoparte. Concursul a trecut și m-a întristat tare!

În primul rând, așa cum spuneam, concurența a fost mare. Faptul că am avut ore până la ora 14, a însemnat că am ajuns în fața sălii exact când începeau să intre colegii. (urăsc să întârzii, de aceea eram fericit că am ajuns „la mustață”). M-am așezat în bancă... fusesem îndrumat spre „rândul unu, banca de la geam”

Toate bune și frumoase: AM ÎNCEPUT! Piesa a fost extraordinar-uimitor-incredibil-ireal de ușoară.
Spre exemplu:

... eu la de-al d-astea mă așteptam. 

Adică să simți sudoarea pe frunte când se apropie minutul 59 din a doua oră de concurs și tu nu știi cum să faci ultima extrudare ca să iasă bine! Dar NU asta a fost piesa. Asta a fost tema de concurs de acum mulți ani, care arată cam așa în 3D (adică ce trebuia făcut pentru concurs):


Asta DA piesă de concurs! Să se simtă că ai muncit!

După părerea mea, de la an la an, parcă piesele sunt mai ușoare.. parcă scade nivelul și asta e FOARTE RĂU fiindcă scade calitatea concursului. Acum 2 ani (când n-am participat la 3D ci la 2D) subiectul a fost o carcasă de motor electric. Acolo da muncă! Anul trecut a fost ceva mai ușor decât acea carcasă de motor, dar destul de complex încât să te țină în priză mai bine de o oră, sau chiar două.

Anul ăsta au dat cu bâta-n baltă, zic eu! A fost o piesă ridicol de ușoară, o piesă ce se realizează în maxim 30 minute (eu am realizat-o acum, din nou, în 20 de minute, dar nu mai era „la prima vedere”)


Din păcate azi la concurs nu am terminat destul de repede piesa... au fost alții mai rapizi. Și nu e vorba de experiență, nu e vorba de rapiditate, ci eu mă oftic fiindcă am făcut greșeli inutile din cauza programului de acolo. Să vă explic: eu acasă am un anume stil de lucru. Pe calculatorul meu am un anume mod de aranjare a butoanelor și uneltelor. Am altă viteză pe calculatorul meu.

Nu sugerez că ar fi trebuit să lucrez pe calculatorul meu, fiindcă ar începe unii să strige că e discriminare dacă s-ar permite să venim cu laptopurile. Nu vreau propriul PC,  dar vreau și eu măcar 5 minute să-mi aranjez spațiul de lucru pe orice calculator mi-ai da! Acum doi ani, la prima mea experiență cu acest concurs am fost încântat de modul de începere: înainte de a primi subiectele am fost invitați să personalizăm și să ne familiarizăm cu spațiul de lucru. Acum un an, la fel, am avut acest timp de modificări ale programului și a fost foarte bine.

Anul ăsta așa mă obișnuisem.. Dar anul ăsta nici nu m-am așezat bine la masă că deja aveam biletul cu subiectul de lucru. Nu au trecut nici 2 minute cred.. că deja lumea a întors foaia și a început lucrul. De fapt nici nu a fost un anunț oficial spus tare... Eu modificam toolbaruri pe acolo când văd că restul se uitau pe foaie... așadar începuse?! Mda!

Drept urmare am pierdut timp valoros cu asta și cu anumite comenzi care nu lucrau cum trebuie fiindcă nu erau setate anumite opțiuni. Pe lângă acel timp pierdut prin setări, mai e și acel timp consumat cu greșelile ce trebuiau reparate și improvizațiile pentru comenzile care nu mergeau. (nu știu cum, dar toți s-au plâns că au avut probleme cu „trim”-ul .. tare ciudat :D ), plus timpul pierdut din cauza greșelilor mele, de ce să mint? Da, toți acești timpi adunați au însemnat câteva minute.. câteva minute, nu foarte multe, dar care la final m-au departajat față de cel de pe locul I


Terminasem piesa în 38 de minute.. sau ceva de genul ăsta! 

Și fiindcă în loc de 2 ore de concurs, am terminat mai repede, am avut timp să merg la masă, la cantina din facultate și să-mi înec amarul într-o porție de cartofi prăjiți și un grătar de pui. Nu se compară cu ăia făcuți de mine sau de tata, dar merg când ți-e foame!

Cam asta a fost ziua mea de joi.. lungă, foarte lungă.. Tu ce ai făcut ieri?

PS (later edit): Amu' să nu săriți pe mine să spuneți că nu-s mulțumit. Sunt fericit că e premiul II și nu e .. nimic, dar când știi că erai atât de aproape.. doar dacă lucrurile ar fi mers altfel.. doar dacă...

18 comments:

  1. Bravo Radu! Felicitări din toată inima!
    Eu una n-am avut niciodata ambiţia locului I. Pentru mine important a fost sa fiu acolo, printre cei buni şi să ştiu eu ce pot. Restul, departajarea locurilor e un şir de circumstanţe favorabile sau potrivnice şi atât.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulțumesc Iuliana. Matinală ca de obicei :P

      Păi ai zis bine: să știi ce poți. Mi se părea mai ok să fi fost o piesă de două ore (adică mai grea) și să fi avut timp mai mult înainte de a începe. Și abia atunci aș fi fost împăcat. Anul trecut a fost mult mai ok.

      Dar în fine, a trecut. Mulțumesc frumos!

      Delete
  2. Este un rezultat bun. Gandeste-te ca, daca la fiecare activitate din viata, o sa iei premiul doi, inseamna ca te descurci foarte bine! Referitor la intrebare, ieri am dat o lucrare din literatura romana. A fost usor, am invatat inainte, din pacate nu am avut timp sa citesc cele doua romane, dar a fost ok. Ma astept la o nota de premiul doi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ciprian, să-ți trăiești viața de pe locul doi nu e tocmai un lucru bun, așa că ceea ce ai spus tu în a doua frază e mai trist decât ce am scris eu în articol.

      Să fii o viață întreagă DOAR pe locul doi, sunt sigur că nu ți-ai dori nici tu. Ai vrut să spui ceva, dar a ieșit cu totul altceva. Mulțumesc oricum!


      Mult scucces la lucrări și să iei o notă mare!

      Delete
  3. Dar tu mai ești și puțin șmecher așa...pui acolo sus poza cu diploma de participare, ca să duci lumea în eroare ca mai apoi să ne arăți că de fapt ai ieșit pe locul doi. Tipic Radu. Felicitări!! >:d<

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulțumesc Diana!

      Le-am pus în articol așa cum le-am primit, așa cum le-am simțit acolo... Că mai întâi au dat diplome de participare și mi-am zis: gata, asta-i tot! Îmi venea să mă ridic și să plec... Din fericire, am rămas până la final :)

      Așa-i și pe blog.. degeaba citești la început dacă nu vezi cum se încheie :D

      Delete
  4. felicitări,
    eu aș vrea să știu macar 10% din câte știi tu despre autocad. zilele trecute la muncă îmi stresam neuronii
    cu setările programului la o presă.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulțumesc Alex. Hai că m-ai făcut curios: ce lucrezi?

      Delete
  5. acum sunt pe o presă care îndoaie tablă de la 1-10mm, cu program cadman cnc, dar am fost și sudor, strungar, cam toate procesele prin care trece fierul până la vopsea.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sună foarte fain. Trebuie să recunosc faptul că sunt mai atras de prelucrarea lemnului, dar mi-ar place să experimentez și cu metale :)

      Felicitări pentru promovare... că mie îmi pare că a comanda o mașină CNC e cu o treaptă mai sus decât a fi strungar sau sudor, nu? Nu-ți mai murdărești mâinile.. sau nu așa des. Greșesc?

      Delete
  6. mulțumesc ...e mai sus :) dar tot în cursa șoarecelui

    ReplyDelete
  7. Ooooo, felicitări!!! M-a dus indus în eroare diploma de participare :P
    Într-adevăr, păcat că se coboară standardele și nivelul de dificultate la astfel de concursuri. Și e un mare minus faptul că nu au dat un start clar și tare pentru toată lumea, te poate deruta asta. Pe mine și la examene mă deranjează când nu se spune clar faptul că fix din acel moment poți începe să scrii.

    Oricum, uite că în ciuda micilor sau marilor neplăceri, ai obținut un premiu foarte bun! E bine să ții cont întotdeauna de context. Bravooo :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulțumesc frumos! De acum a trecut, nu mai contează :) Mi-a trecut și mie...

      Delete
  8. Bravo .... mă aşteptam ...

    Spor în continuare

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulțumesc Radi. Nu te-am mai văzut de mult pe aici. Bine ai revenit!

      Delete

Atenție: Este activată moderarea comentariilor pentru articolele mai vechi de 10 zile!

Ha, 2020, învie blogul, prin YouTube

Vreau să revin pe YouTube și să reluăm ce făceam cândva... poate, poate, ușor, ușor, revin și pe blog Dacă vă place și vreți să mai vedeți,...