Sunday, December 20, 2009

înainte de...

Eu sunt, aşa cum am mai spus, un tip romantic. De fapt ştiţi asta, mai ales dacă aţi citit blogul meu sau dacă mă cunoaşteţi destul de bine în mod personal; şi de aceea îmi place să fac unele lucruri altfel, aşa cum nu se mai fac prea des în zilele noastre. Nu voi enumera pentru că îşi pierd calităţile. Sunt lucruri care trebuie să rămână private, intime, altfel îşi pierd farmecul

Când vine vorba de intim, ne gândim (unii mai mult, alţii mai puţin) la relaţii sexuale. Am spus "relaţii sexuale" şi nu altfel, fiindcă eu prefer să le separ în două: poţi face "sex", sau poţi face "dragoste". Este frumos, este grozav.. sunt sigur că îmi daţi dreptate, mai ales băieţii dar şi fetele deopotrivă.

Diferenţa majoră, din punctul meu de vedere, dintre a face "sex" şi a face "dragoste" este pe plan sentimentul; sau mai bine zis sunt sentimentele. Faci "sex" din nevoie fizică, şi se poate limita doar la actul în sine, ca-n bancul ăla cu cheia, de când eram noi mici: "o bagi, o freci, o scoţi şi pleci ..ce este? CHEIA" dar "a face dragoste" implică mult mai mult. Implică pasiune, iubire, respect pentru partener, atenţie şi grijă, dorinţa ca totul să fie cât mai plăcut pentru amândoi. Pentru a face "dragoste" trebuie să  uiţi de barierele temporale, să te desfăşori calm, cu mişcări line, fără grabă, acordând timp detaliilor. Nu poţi face dragoste fugitiv..ăla e sex, după cum am spus.

Un alt lucru care face diferenţa dintre "sex" şi "a face dragoste" este preludiul. Da, acel lucru extraordinar de plăcut şi de necesar. Acea parte care poate dura chiar de două ori mai mult decât actul sexual în sine. Acel lucru care lipseşte când faci sex ocazional, dar este absolut necesar când faci dragoste... Ştiu sigur că sunt şi alţii care cred asta, care sunt, ca şi mine adepţii preludiului şi nu doar a "sexului la minut"

Nu e complicat, nu trebuie să ai cine ştie ce cunoştinţe pentru a face totul o experienţă de neuitat. Sunt multe lucruri ce pot fi făcute în timpul preludiului. Poate cel mai utilizat este masajul şi poate fi făcut, după cum am zis, fără nu ştiu ce cunoştinţe speciale dar cu unele pregătiri şi aranjamente prealabile:

Asiguraţi-vă că sunteţi singuri, şi nimic nu vă poate surprinde şi întrerupe, încuiaţi uşa de la intrare, închideţi telefoanele şi mai ales interfonul, aduceţi temperatura camerei la o valoare care vă oferă comfort, reduceţi luminozitatea încăperii (lumânările parfumate sunt foarte bune fiindcă asigură şi luminozitate şi mireasmă, dar nu exageraţi cu ele fiindcă simţul olfactiv e foarte sensibil...nu te poţi simţi bine dacă te derajează mirosul), pregătiţi în amănunt toate lucrurile, alegeţi cu grijă uleiurile şi încălziţi-le  în prealabil, pentru a fi plăcute în contact cu pielea.
Un lucru foarte important pentru ca experienţa să fie plăcută, este ca ambii parteneri să fie cât mai relaxaţi atât pe parcurs cât mai ales la început, de aceea paşii iniţial amintiţi sunt necesari.
Preludiul sau masajul nu e ceva dat sau primit ci trebuie să fie o experienţă comună, partenerii să ofere sau să primească, pe rând, dar să fie plăcute ambele ipostaze. Nu e loc de egoism, nu te poţi aştepta să fii doar cel care nu face nimic, ci  doar primeşte; dacă nu e plăcut pentru amândoi, nu mai are deloc acelaşi farmec ..ba chiar se poate finaliza urât.

E normal să experimentaţi mereu lucruri noi, exploraţi multitudinea de posibilităţi ce vă stă la dispoziţie, improvizaţi, nu pretindeţi că ştiţi totul ci urmăriţi cu atenţiile reacţiile partenerului, ba chiar  întrebaţi ce îi place şi ce nu, uitaţi de noţiunea timpului şi nu neglijaţi detaliile...

P.S.: oricât de plăcut ar fi, nu te grăbi ... fă-o când e legal!!

de la mine,
numa' bine

No comments:

Post a Comment

Atenție: Este activată moderarea comentariilor pentru articolele mai vechi de 10 zile!

Ha, 2020, învie blogul, prin YouTube

Vreau să revin pe YouTube și să reluăm ce făceam cândva... poate, poate, ușor, ușor, revin și pe blog Dacă vă place și vreți să mai vedeți,...