Monday, December 21, 2009

bine că avem chiloţi

Aşa cum planificasem de sâmbătă, azi am ieşit să fac nişte cumpărături... nu mare lucru, nu vă gândiţi la zeci de sacoşe sau coşuri de supermarket pline ...

Am plecat mai degrabă în misiune de documentare şi cercetare. O mică haltă  pe al ING m-a informat că (finalmente) am primit bursa pe card ..sau mai bine zis bursele. Fără această informaţie nu aş fi avut curajul să mă avânt la cumpărături, mai ales să aveam planuri să iau chestii importante ..dacă nu azi, măcar să analizez preţurile şi să fac planul.



După acestă veste bună oferită de PC-ul de la SelfBank am pornit spre sor-mea, cu un mic ocol pe la Sena, să îl informez despre revenirea mea în metropola romaşcană. Nu am stat mult la el fiindcă, avea treabă cu serviciul, ca de obicei, şi în plus mă aştepta sor-mea să o ajut la treabă. (apropo poate dai şi tu un comentariu să mă lauzi puţin pentru cât de gospodar sunt, pentru cine nu ştie deja;  acestea fiind spuse mai mult pentru a da motive lui Ciprian să se ia de mine că mă laud ...)

Aşa cum aţi înţeles deja am terminat destul de rapid treaba la sor-mea şi am plecat spre următoarea destinaţie (da ..aveam itinerar stabilit de acasă). Am plecat deci la supermarket (nu îi zic numele încă) să iau cele propuse. Nu aveam listă fiindcă venisem în recunoaştere. Totuşi speram să găsesc magazinul plin cu  obiecte de sezon (mă interesau girlandele şi alte măruntaie de genul). Dar, ca niciodată, azi Kauffland m-a dezamăgit complet...nii urmă de girlande. Erau globuri şi alte chestii ornamentale (unele super_scumpe_şi_inutile)...plin de clienţi, ambuteiaje de cărucioare pe raioane, "şoferi" total amatori care nu ştiu să "parceze" ..dar aşa e mai mereu.
După această dezamăgire am mers la casă...cu două produse în coş ..şi alea alimentare, fără nici o legătură cu Crăciunul.

Am plecat la alt(e) magazin(e), sau mai familiar, pentru romaşcani, la "Favorit", la standurile comerciale de la etaj, apoi la binecunoscuta "CasaAfacerilor" ... Ce să vezi: nimci nu mai e cum era pe vremea când eram eu mic. Majoritatea standurilor si-au schimbat profilul. Am uitat să menţionez că eram şi în căutarea a 6 baterii AG13 pentru Sena - de fapt pentru păpuşa dansatoare a fetei sale. Numai că pe la "Casa Afacerilor" şi la vecinul său "Complex Alex" nu mai găseşti nimic din domeniul electronic, nici standurile cu acvarii nu mai sunt, standul foarte util de "Happy Birthday" de asemenea a dispărut...ce rost mai are să enumăr câte s-au dus!

Nimic din ce deunăzi puteam găsi cu uşurinţă în cele două magazine...acum nu mai este posibil de localizat. Haine şi papuci peste tot! Sunt sătul de atâtea articole vestimentare. Bine că avem o mie de tipuri de blugi, dar tot nu găseşti ceva frumos şi purtabil; bine că sunt milioane de perechi de papuci care nici o lună de folosinţă nu rezistă, bine că avem tricouri cu modele, bine că avem prosoape de toate dimensiunile; bine că avem chiloţi, ciorapi şi sutiene peste tot; Doamne fereşte să rămânem fără aceste lucruri. NU mai e nevoie de altceva dacă avem cu ce ne îmbrăca!

Eu sunt sătul de îmbrăcăminte şi mă iau durerile de cap atunci când trebuie să îmi cumpăr ceva din domeniu. Am deja teancuri de haine... dulapuri întregi şi nici nu le port pe toate. Aţi păţit mai mult decât sigur să aveţi kilograme de haine şi tot să vă puneţi întrebarea "cu ce mă îmbrac azi?". Mie îmi place să fiu practic, nu la modă... nu am fost niciodată la modă  şi nu voi începe acum. Haina trebuie să fie curată, să fie pe mărimea mea, să nu fie ruptă şi cam atât!

Da, probabil veţi spune că am încercat prea târziu să fac micile cupărături de sezon..că magazinele au început de vreo lună să vândă ornamentele pe care eu le caut acum... Din fericire, după dezamăgirea produsă de multitudinea magazinelor vestimentare, am găsit nişte tarabe cu pocnitori / jucării / globuri / ghirlande şi alte nimicuri de unde că am cumpărat vreo 4 metri de ghirlandă roşie...deci bradul este gata!

P.S.: am cam întârziat cu postarea fiindcă am tăiat lemne pănă pe la 6 şi ceva ..fain la noi "la ţară", şi o zic în sensul cel mai bun..mi-a făcut plăcere..şi cred că mai trag o repriză şi  mâine. Somn uşor

de la mine, 
numa' bine

1 comment:

  1. fratelemeuestecelmaibunsicelmaiharnic!!!!! el este si cel mai "soacra", da asta nu stie decat sor-sa:P

    Sarna pentru manurile de ajutor si te mai astept pe la mine, sa-mi acoperi/ umpli / camuflezi ce mai e de acoperit/umplut/camuflat:P

    Am mai zis ca fratemiu este celmaibun sicelmaiharnic?

    ReplyDelete

Atenție: Este activată moderarea comentariilor pentru articolele mai vechi de 10 zile!

Ha, 2020, învie blogul, prin YouTube

Vreau să revin pe YouTube și să reluăm ce făceam cândva... poate, poate, ușor, ușor, revin și pe blog Dacă vă place și vreți să mai vedeți,...