Thursday, February 07, 2013

O față nouă blogului! (+eng)

Skip to the english version

Așa cum v-am „amenințat” acum multă vreme, aveam de gând să fac schimbări pe aici pe blog... căsuța mea virtuală în care vă invit pe toți cu mare căldură.

Dacă în noiembrie am făcut marea schimbare de domeniu, era timpul să fac și schimbarea de decor, așa că după câteva nopți și zile de muncă, vă pot prezenta azi noul blog:

Ca să fac o scurtă prezentare și câteva explicații, trebuie să menționez că sliderul de sus va conține ultimul articol din câte o categorie cheie. Bineînțeles, atât categoria, titlul cât și o mică descriere sunt scrise peste imaginea specifică articolului.

De asemenea avem acum și un anume spațiu în header-ul imaginii, spațiu în care va fi, ocazional, câte o melodie. Nu cred că revin la o chestie săptămânală, ci e doar cea mai recentă obsesie :D E posibil ca pe viitor în acel spațiu să pun unele bannere de promovare, dar despre asta vorbim atunci.

Din păcate nu am reușit să introduc și acel widget pentru „articole similare”... ceva la tema asta nu place la acel script.. dar sper să o dau de capăt în cele din urmă. Rezolvat!

În rest.. lucrurile sunt destul de evidente, simple și ordonate.

Acum am nevoie de ajutorul vostru pentru puțin feedback. 
Absolut orice fel de părere este binevenită și apreciată, așa că nu vă sfiiți. 


De asemenea, vă amintesc faptul că ofer monede de 50 de bani de colecție... poate sunt printre voi doritori. Sunt aproape gratis :D

PS: da, mai am de lucru la câteva pagini ale blogului și mai am de înlăturat niște linkuri vechi, care la tema veche aveau utilitate, dar astea vor fi făcute pe parcurs.... chiar vă rog să le semnalați. Mulțumesc!



****
English Version
****

A new face for my blog


As I "threatened" a long time ago, I am going to make changes here on the blog ...this virtual home of mine, in wich I warmly welcome you.

If in November I made the huge change of domain, I thought it was about time to make a change of scenery, so after a few nights and days of work, I present to you the new blog.

To make a short presentation and some explanations, I should mention that the top slider will contain the last post of few key categories. Of course, the label, the title and a short description are written on top of the image.

We also have some space now and in the header where I will occasionally place a song. I do not think that it will be a weekly thing,  but just the latest music obsession. In the future it is possible to place some banners to promote different things, but we shall talk about that when the time comes.

Unfortunately I was unable to add the „related posts” widget... there is something about this theme that blocks the script .. but I hope I'll fix it eventualy..

Otherwise .. things are pretty obvious, simple and tidy with this new theme.

Now I need your help for a little feedback.
Absolutely any opinion is welcomed and appreciated, so please don't be shy!




Thank you for your visit!
Feel free to report any broken link, mistake or typo. Thanks!

24 comments:

  1. Îmi place! E mai friendly decât versiunea veche. Felicitări!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulțumesc Iuliana. Mă bucură faptul că place.
      Nimic de criticat? :D

      Delete
  2. Nu, de criticat, nu. Îmi plac mult culorile folosite şi ideea pozelor tale din partea stângă.
    Doar o chestie de gust, ca să zic aşa, nu-mi place norul de etichete din subsol. Nu numai la tine, nu-mi place în general, la nimeni. Îmi lasă impresia de dezordine şi nici nu-s convinsă de utilitatea lui. Eu am preferat o listă verticală de etichete (mă rog, categorii le-am denumit eu). Dar e chestie de gust, tu ştii mai bine cât e de eficientă.

    Vezi sus în dreapta la "Mă găsiţi şi pe..." că e ceva în neregulă cu fontul. Unele litere sunt mari, altele mici.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulțumesc. M-am uitat la acea categorie și nu văd nimic în neregulă cu fontul. Cel puțin la mine totul e afișat corect. Ce browser folosești?

      Norul de etichete... să știi că și eu am avut dubii dacă să-l mai aduc înapoi sau nu... cred că am să-l scot :P

      Delete
    2. cumva diacriticile sunt mai mici sau diferite de restul literelor?

      Delete
    3. Apropo de foto, nu crezi că e prea mult? Cum e acum, e mai ok? CU o singură imagine? :D (încerc să-mi fac o opinie conform feedback-ului.. mi s-a spus că „sunt prea peste tot”)

      Delete
  3. Eu vad ş şi ţ litere mici, restul majuscule. Sunt la birou şi am Internet Explorer. Dimineaţă, acasă (Chrome) nu mi-a sărit în ochi chestia asta.
    Cu două imagini era mai interesant, cu una singură e ceva mai discret :) Depinde ce alegi să transmiţi. Mie oricum îmi place să văd poza omului pe blog, am senzaţia că ştiu cu cine stau de vorbă :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Păi e de vină browserul.. o fi prea vechi ca să interpreteze scriptul care apelează fontul folosit de mine. Sau dacă nu e vechi e doar prost... sau e pur și simplu explorer.. browserul pe care îl critică toți, și nu degeaba. :D

      Cât despre fotografie: am mai schimbat ceva fiindcă doar una singură acolo sus arăta urât (de aceea pusesem două inițial.

      Mă bucur că place și țin să anunț că voi încerca să o actualizez cât mai des, să nu îmbătrânesc fără să se vadă și pe blog :))

      Delete
  4. Radu, mi se pare ca se misca si mai usor lucrurile pe-aici acum :)
    Mie una mi se pare foarte ok gruparea de butoane "populare/arhiva/vizitez", e eficienta, nu ocupa atat de mult spatiu, cine e chiar interesat de ceva anume butoneaza. Foarte ok!

    Mie imi place culoarea albastra, dar nu stiu de ce nu sunt un mare fan al ei cand vine vorba de site-uri (nici facebook-ul nu ma incanta din acest punct de vedere). Probabil pentru ca mult timp s-a abuzat de culoarea asta: fiind o culoare primara, care, alaturi de rosu, de ex, are impact asupra psihicului. (s-a abuzat intr-un mod kitsch-os si ieftin de ea prin reclame). Probabil de-asta nu sunt mare fan.
    Daaaaar, cu toate astea, la tine arata foarte curat, asa in combinatie cu alb, si e placut (nu deranjant, chiar deloc). Ceea ce e foarte bine. In general, stii ca e bine cum faci ceva, cand oamenii care nu agreeaza acel ceva in general, raman cel putin neutri, tolereaza, sau chiar apreciaza pozitiv acel ceva facut de tine. :)

    Nu stiu cum ai pus fotografiile inainte, dar asa cum e momentan, e in regula. Nu e nici invizibil, nici ,,agresiv".

    A! O steluta colorata pentru pluginul destinat muzicii :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wow... așa da feedback. Să știi că ți-am dus dorul pe aici :D

      Îți mulțumesc foarte mult și sunt foarte bucuros de cele citite.

      Să știi că treaba aia cu 3 taburi diferite e una din abilitățile preferate ale acestei teme.. micșorează semnificativ lungimea sidebar-ului :D, deci pot adăuga alte chestii.

      Ce să spun.. mi-ai luminat seara :D

      Cred că și melodia a avut o mică influență pentru steluța aia, nu doar widget-ul (pluginul)

      Delete
    2. Mi-a fost si mie dor sa ma exprim pe-aici, sa chiar am timp sa fac asta - fara stres si nu pe fuga :)
      Am mai avut tentative, ultima data m-am oprit la Passenger - Let her go (chiar am ascultat-o atunci de muuuulte ori) :P Melodia o descoperisem si eu cu doar cateva zile inainte, o ascultasem deja vreo 2 zile incontinuu, la fel ca si tine. A fost o bucurie sa o gasesc si aici - da, da, are si ea un cuvant de spus pentru steluta! Melodia se pliaza mult prea bine pe multe ganduri si emotii pe care le-am tot incercat in ultima vreme.

      Delete
    3. Melodia nu mai are nevoie de cuvinte. :)

      Știi că ești binevenită oricând pe aici și sper ca și viitoarele melodii să placă, deși e destul de greu să o egalezi pe asta :D

      Delete
    4. Da, destul de greu, dar sigur vor fi si altele. Cred ca melodii diferite au momente diferite pentru a fi perfecte - subiectiv cel putin :)

      Delete
    5. Foarte bine spus: melodiile au anumite momente pentru care se potrivesc, la anumiți oameni. Uneori mai apar și sincronizări...

      Delete
  5. Ce conteaza pentru mine, atunci cand intru pe un blog este ca acesta sa aiba o tema cat mai simpla, aerisita, minimalista, iar fundalul sa fie neaparat alb. Sa nu aiba coduri captcha la comentarii, iar textul sa apara cu caractere lizibile. Nu-mi plac floricele in text(nici la propriu nici la figurat). Tot ce e incarcat da senzatia de sufocare.Totul sa fie cat se poate de clar si concis. Iar noul tau blog respecta cerintele mele, asa ca nu pot decat sa ma declar multumita si sa-ti urez mult succes in noua casuta. :)
    PS
    Din pacate nu pot comenta cu nick-ul obisnuit pentru ca nu ai optiunea Nume/Adresa URL de selectat in casuta mai jos. Asa ca o sa postez cu contul de google, Como Garda.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eram atât de tentat să cred că e un „nou venit” dar când colo urez un Bine ai REvenit, Nice.

      Nu greșesc, nu? Dar știi că poți comenta și folosind contul WP, nu? Adică site-ul tău, e OPEN ID datorită platformei WordPress. Ia încearcă. Sau nu ai pornit de la un cont wordpress site-ul?

      Da, am dezactivat opțiunea cu Nume/URL fiindcă m-am săturat de cei care refuză să se semneze. Așa, pot comenta toți cei care au un cont activ undeva pe un blog. E foarte ok și prin contul google, doar că la tine e mai ciudat fiindcă ai denumiri diferite pe diferite platforme, sper că nu te superi că spun asta :D

      Dar lăsând asta deoparte, începusem să am emoții citind toată descrierea, mă așteptam să fie câteva critici la final.. dar când colo ai spus că „respect cerințele” deci mă bucură foarte tare!

      Îți mulțumesc pentru descriere, pentru aprecieri și pentru urări.


      Delete
    2. Din motive personale evit sa apar cu numele adevarat in online. E alegerea mea, iar cui nu ii convine, poate sa ma evite. Am nume diferite pentru ca nu am putut sa-mi pun Nice, acesta fiind luat peste tot. Conturile le-am facut la distante diferite de timp si nu am intentionat sa le folosesc public(mai ales cel de pe google).
      Nu vreau sa postez cu contul de wordpress. Pentru ca este vorba de wordpress.com, iar eu sunt acum pe domeniul meu, .ro, chiar daca folosesc platforma wordpress. Daca as folosi contul de wordpress ar aparea un alt nick, niceeynice, care te-ar directiona spre vechiul meu blog de pe platforma gratuita pe care nu l-am sters nici pana acum(tot din anumite ratiuni).

      Delete
    3. Ok, nu spuneam despre numele real, nu la asta mă refeream. Bineînțeles că este alegerea ta, eu vorbeam de Nice versus Comore BoraBora versus Como Garda :D Scuze dacă s-a înțeles că aș face referire la numele real.

      Am înțeles acum care e treaba cu nick-urile diferite.. de fapt mi-am închipuit că e ceva de genul ăsta.

      Și legat de wordpress, am uitat că nu se poate face redirecționare fără să le dai bani.. trist. Uite de aia e mai fain blogspot :D Mie-mi redirecționează și-mi dă voie să fac ce vreau... spre deosebire de WP care e atât de limitat pe platforma free.

      Pe WP, din câte știu, nici măcar un script de redirecționare nu rulează... deci se poate doar cu link să trimiți la noul blog.

      Îți mulțumesc pentru că mi-ai scris, deși formularul ăsta de comentarii e mai puțin prietenos decât altele. :)

      Delete
  6. Ai putea mari numarul de articole ce apar pe pagina de home. Bara laterala este mai inalta decat spatiul articolelor si se pierd spatiu. In rest, toate bune!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salutare și bine ai revenit Ciprian!

      Da, bine zici! Am uitat ieri, când am făcut modificările în sidebar, să măresc numărul de articole.

      Mulțumesc mult pentru feedback!

      Delete
    2. Discutia asta se poate lua ca un exemplu pozitiv pentru ceea ce spuneam eu ieri in articol despre critici si pareri! :)

      Delete
    3. Ehee, dar ce ai spus tu n-a fost critică, ci doar o notificare :)

      Delete

Atenție: Este activată moderarea comentariilor pentru articolele mai vechi de 10 zile!

Ha, 2020, învie blogul, prin YouTube

Vreau să revin pe YouTube și să reluăm ce făceam cândva... poate, poate, ușor, ușor, revin și pe blog Dacă vă place și vreți să mai vedeți,...