Wednesday, April 10, 2013

Scrisoare deschisă către Kaufland România

Preambul:
Așa cum v-am spus și miercurea trecută, acum un an se întâmpla să găsesc pe stradă niște becuri arse... de fapt erau lămpi cu vapori de sodiu, dar nu are rost să detaliez acum pentru că am făcut-o la momentul respectiv.

Primul meu gând a fost să merg la supermarket, să le depun în spațiul special amenajat. Cum eu sunt mare fan Kaufland, acolo aveam de gând să le duc, dar am avut surpriza neplăcută să constat că nu există un astfel de spațiu dedicat colectării becurilor arse ci doar pentru baterii. Puteți să vă dați seama ce dezamăgit am fost și de aceea, astăzi mă voi adresa celor care se află la conducerea acestui lanț de magazine:



Stimate reprezentant Kaufland România,

Sunt un client fidel al magazinelor dumneavoastră și revin mereu cu plăcere pentru cumpărături. În orice oraș din țară m-aș afla, dacă intru în Kaufland, mă simt ca acasă!

Tocmai fiindcă îmi place acest lanț de magazine, mă simt nevoit să vă aduc la cunoștință faptul că în țara noastră există un sistem de reciclare a corpurilor de iluminat, iar companiile și instituțiile au obligația legală să facă acest lucru.

Magazinele dumneavoastră folosesc multe corpuri de iluminat, pentru iluminarea incintei, pentru vitrinele frigorifice și pentru siglele luminoase. Este absolut firesc faptul că aceste corpuri de iluminat se înlocuiesc ocazional, și drept urmare produceți o anumită cantitate de DEEE care trebuie colectată și reciclată de un serviciu dedicat. Mai mult decât atât, comercializați astfel de surse de iluminat, iar clienților trebuie să le fie pus la dispoziție un spațiu de colectare a acestora după ce s-au ars.

Îmi dau seama că, la fel ca toată lumea, vă gândiți la costuri și de aceea e musai să vă anunț că un astfel de serviciu de colectare a surselor de iluminat este GRATUIT datorită organizației Recolamp. Aceasta este o asociație non-profit fondată în septembrie 2007 de Philips România, General Electric și Osram România. În prezent ea are 145 de participanți – companii care vând pe piața din România echipamente de iluminat.

Pentru companii și instituții, Recolamp oferă sub titlu GRATUIT următoarele:
  1. recipiente de colectare standardizate, în baza unui protocol de colaborare;
  2. servicii de ridicare, transport, depozitare, sortare a deșeurilor;
  3. servicii de tratare și reciclare cu ajutorul reciclatorilor contractați;
  4. număr de telefon gratuit și serviciile aferente preluării apelurilor, în vederea ridicării deșeurilor semnalate de generatori.
Tot ce trebuie să facă instituția sau compania în cauză e să completeze în dublu exemplar (ștampilat și semnat) un Protocol de Colaborare (disponibil online pe site-ul amintit) pe care mai apoi să îl trimită la adresa asociației. Veți primi înapoi unul din exemplare, ștampilat și semnat, apoi veți beneficia dumneavoastră și clienții dumneavoastră de acest minunat serviciu, fără să plătiți măcar un leu.

După cum puteți observa, este atât de simplu și ieftin să avem grijă de mediul înconjurător! Ajutăm planeta și în același timp vă formați o imagine pozitivă față de clienți, arătând că vă pasă de natură, că promovați activitățile ecologice și că vă gândiți la viitor.

Aștept cu nerăbdare răspunsul dumneavoastră și mai ales aștept să văd aceste containere pentru becuri și neoane în magazinele Kaufland.

Vă mulțumesc!

Cu respect, 
Radu Clapa


No comments:

Post a Comment

Atenție: Este activată moderarea comentariilor pentru articolele mai vechi de 10 zile!

Ha, 2020, învie blogul, prin YouTube

Vreau să revin pe YouTube și să reluăm ce făceam cândva... poate, poate, ușor, ușor, revin și pe blog Dacă vă place și vreți să mai vedeți,...