Wednesday, April 17, 2013

Scrisoare deschisă către Companiile de Producție Publicitară

Preambul:
Acum ceva timp, cred că a trecut vreun an de atunci, în timp ce mă deplasam prin oraș, am avut neplăcuta surpriză să constat că unul din coșurile de gunoi montate pe stâlpi era plin cu tuburi fluorescente arse.

În zonă, singura sursă care ar fi putut produce un asemenea număr de neoane era un panou publicitar. În caz că nu știați, panourile publicitare au pe o parte și pe alta reclama, iar în mijloc o rețea de tuburi fluorescente care asigură iluminarea pe timp de noapte.

Din păcate acum am fost să caut aceste panouri publicitare și se pare că au dispărut total din oraș, chiar și cel din Țiglina, despre care am amintit într-un articol din 2010  (le-a dat jos vântul sau primăria), dar cu siguranță ele mai există prin diferite orașe din țară sau măcar există acele panouri publicitare mai mici, pe trotuare.

Mă voi adresa astăzi acestor companii care realizează, montează și întrețin astfel de panouri publicitare, cum ar fi TopMedia sau allMedia (acestea în vin acum în minte, dar sunt mult mai multe astfel de companii)


Stimate reprezentant al companiei de producție publicitară

Vă scriu aceste rânduri în calitate de blogger îngrijorat de bunăstarea naturii înconjurătoare. Știți că fiecare persoană, companie și instituție produce o anumită cantitate de deșeuri. Este necesar ca aceste deșeuri să fie colectate și eliminate în mod corespunzător. Dar interes prezintă o categorie aparte a acestor deșeuri și anume cele provenite din corpuri de iluminat arse și materialele electrice și electronice scoase din uz.

Prezintă interes aceste DEEE pentru că în cadrul firmei dumneavoastră de producție publicitară folosiți multe surse de iluminat pentru panourile publicitare, prin urmare produceți o anumită cantitate de deșeuri atunci când acestea sunt înlocuite.

Generatorii de deșeuri au obligația legală de a nu arunca la gunoi deșeurile electrice și electronice, obligație a cărei încălcare atrage cu sine amenzi de la Garda de Mediu și fiindcă nimeni nu vrea să primească o amendă, vreau să vă aduc la cunoștință că puteți să eliminați aceste deșeuri în mod corect și gratuit datorită datorită organizației Recolamp. Aceasta este o asociație non-profit fondată în septembrie 2007 de Philips România, General Electric și Osram România. În prezent ea are 145 de participanți – companii care vând pe piața din România echipamente de iluminat.

Practic, ei pun la dispoziția companiei dumneavoastră GRATUIT, tot ceea ce aveți nevoie, adică

  1. recipiente de colectare standardizate, în baza unui protocol de colaborare încheiat cu fiecare locație în parte,
  2. servicii de ridicare deșeuri, transport, depozitare, sortare, consolidare regională și națională,
  3. servicii de tratare și reciclare cu ajutorul reciclatorilor contractați,
  4. număr de telefon gratuit și serviciile aferente preluării apelurilor, în vederea ridicării deșeurilor semnalate de generatori.
Nu trebuie decât să completați un Protocol de Colaborare (disponibil online pe recolamp.ro), apoi să începeți să colectați toate sursele de lumină arse în recipientul furnizat de Recolamp. Când acesta s-a umplut, contactați organizație (apel gratuit), iar recipientul plin va fi ridicat de către partenerii Recolamp și înlocuit cu unul gol (gratuit).

Adică nu plătiți absolut nimic, dar câștigați enorm de mult, atât prin faptul că evitați amenzile de la Garda de Mediu (cum spuneam mai sus) dar și prin faptul că arătați clienților că sunteți preocupat de natură și de bunăstarea planetei. Pe lângă aceste câștiguri, ale companiei, câștigăm și noi, ca indivizi și dumneavoastră și familia dumneavoastră, și copiii copiilor noștri deoarece protejăm pământul de poluare.


Vă mulțumesc pentru timpul acordat!


No comments:

Post a Comment

Atenție: Este activată moderarea comentariilor pentru articolele mai vechi de 10 zile!

Ha, 2020, învie blogul, prin YouTube

Vreau să revin pe YouTube și să reluăm ce făceam cândva... poate, poate, ușor, ușor, revin și pe blog Dacă vă place și vreți să mai vedeți,...