Friday, August 31, 2012

Cum să... înlocuiești camera de la bicicletă (video)

Eheheee, de când n-am mai tras o filmare... Dar v-am mai spus că n-a fost nici timp dar mai ales n-am avut unde... până acum.

Pentru azi am să vă prezint un filmuleț din categoria mea de mini-tutoriale... Am să vă arăt cum se înlocuiește camera de la o bicicletă folosind o lingură și o furculiță (fiindcă așa a fost cerința, așa am făcut)

Luați în considerare că acest filmuleț este pentru cei care abia acum învață să pedaleze, care încă nu sunt obișnuiți cu vaselina și cheia tubulară. Așa că, să nu vă aud că începeți să criticați că am filmat și am spus chestii banale, ok? Dacă sunteți atât de bine pregătiți în domeniu, mai bine dați un sfat util, nu încercări de a arăta cât sunteți de deștepți. 
(paragraful de mai sus e cu aviz amatorilor)


Și dacă sunteți ca mine, și  vă este mai clar când vedeți o secțiune,  iată ceva ce v-ar putea ajuta să înțelegeți:
(e o imagine de pe wikimedia a cărei autor e Deerwood)

„Politeness is an inexpensive way to make friends.”
William Feather

5 comments:

  1. Iti multumesc pentru video tutorial, ai explicat foarte bine! A durat ceva pana am reusit sa desfac frana pentru a scoate roata, dar...the end result was brilliant!

    Acum pot sa afirm, fericita, ca am iar bicicleta! Cauciucurile sunt uzate rau, dar presupun ca mai merg folosite asa. :)

    PS: Ar fi grozav daca ai avea timp sa faci si un tutorial ( pentru incepatori) despre cum sa puna lantul al bicicleta, in eventualitatea in care cade...si da, ai avut dreptate, tricoul si blugii au ajuns negri de la ulei :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mă bucur că ai reușit să repari bicicleta. Tutoriale vor mai fi... cât de curând :D

      Delete
  2. aşa ca idee ... nu era rău dacă scoteai şi "protecţia pentru cameră" (banda de cauciuc pe care se aşează camera), astfel se poate controla şi starea spiţelor.
    Marea majoritate a bicicletele MTB au jenţile duble şi nu există posibilitatea producerii unei pene din cauza spiţelor.

    Când am avut primul MTB (cu jenţi simple), optasem roata spate şi logic că m-am decis să o centrez singur, astfel am făcut greşeala să strâng prea tare spiţele, acestea au pătruns prin "protecţia pentru cameră" şi astfel am făcut pană din propria greşeală.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, corect. N-am mai intrat în detaliile astea fiindcă nu toată lumea umblă la centrat roțile :P

      Dar bună mențiunea ta! Mersi!

      Delete
  3. Foarte frumos articol, am urmarit videoclip-ul si chiar am invatat ceva util.

    ReplyDelete

Atenție: Este activată moderarea comentariilor pentru articolele mai vechi de 10 zile!

Ha, 2020, învie blogul, prin YouTube

Vreau să revin pe YouTube și să reluăm ce făceam cândva... poate, poate, ușor, ușor, revin și pe blog Dacă vă place și vreți să mai vedeți,...