Saturday, December 31, 2011

Pe față sau pe dos?

Mai ales acum, în sezonul rece, te găsești la un moment dat nevoit să dai jos haina și, în lipsa unui cuier, să o așezi pe o anumită suprafață.

Am întâlnit des un obicei al oamenilor legat de așezarea hainelor. Fie că se întâmplă în tren, sau în mașină, sau la cineva în vizită, există tendința unora de a întoarce haina pe dos înainte de a o așeza pe o suprafață necunoscută, o suprafață ce e posibil să fie murdară.

Evident, facem asta pentru a nu murdări veșmintele, pentru a nu ieși apoi în lume cu haina murdară, să nu fim de râsul lumii.

Dar dacă se presupune că o anumită suprafață ar fi prăfuită ori murdară, de ce să murdărim interiorul hainei? Asta nu înseamnă că mai apoi murdărim și ce purtăm pe sub haină și eventual propria piele? Adică e mai ok să murdărești ce ai pe interior, să te murdărești pe tine sau să iei diferiți microbi (vorbind aici de cazul cu trenul) decât să murdărești exteriorul, care, fie vorba între noi, ar trebui tocmai să ne protejeze?

Se pare că da, și aici aspectul e cel care contează și nu ce e în interior...

de la mine, 
numa' bine

8 comments:

  1. Da Ana, se întâmplă să mai uit uneori...

    Ce cauți pe net în noaptea de revelion? Credeam că sunt singurul care să pe blog azi

    ReplyDelete
  2. Buna observatie... Eu nu obisnuiesc sa imi intorc haina pe dos. Daca nu exista cuier, o aranjez frumos si o tin in brate.

    ReplyDelete
  3. și dacă ai nevoie de mobilitate? dacă ai nevoie de mâini libere?

    ReplyDelete
  4. intr-adevar Radu, accentuam mai mult exteriorul decat interiorul. Foarte frumoasa observatie. Asta e ipocrizia noastra umana.. Dumnezeu sa aibe mila de interioarele noastre si sa le curete si sa le pastreze vesnic curate. poate incepand cu acest an 2012...C-apoi exteriorul se mai spala cu detergenti, dar interiorul????

    ReplyDelete
  5. Mulțumesc Adi. A fost o surpriză să te văd pe aici.

    Cred că ai răspuns tu destul de bine la întrebarea plasată la final, așa că orice comentariu de-al meu e inutil.

    ReplyDelete
  6. Am observat si eu obiceiul asta la unele persoane, dar nu l-am asociat niciodata cu pretuirea aparentelor, a exteriorului. Insa observatia ta e foarte buna!
    Adevarul e ca foarte multi fac asta mecanic, nici macar nu s-au intrebat vreodata care o fi logica din spatele gestului. Sigur, daca si-ar pune intrebarea, raspunsul logic ar fi cel adus in discutie de tine. Insa oamenii au grile de valori diferite...

    Uneori asa ma satur de superficialitatea asta. Sa arate totul bine la suprafata, ambalajul, si in rest, calitatea continutului nu mai conteaza...

    ReplyDelete
  7. era o vorbă: pe afară vopsit gardul, înăuntru: leopardul!

    Mulțumesc de vizită Iulia!

    Nu știu...am așa momente în care stau și analizez lucrurile din jurul meu.. și asta am făcut și aici.

    ReplyDelete

Atenție: Este activată moderarea comentariilor pentru articolele mai vechi de 10 zile!

Ha, 2020, învie blogul, prin YouTube

Vreau să revin pe YouTube și să reluăm ce făceam cândva... poate, poate, ușor, ușor, revin și pe blog Dacă vă place și vreți să mai vedeți,...