Thursday, July 08, 2010

Reţetă, pentru gospodine

Tort
Cantităţi:
  • 1 bărbat bine
  • 2 ouă lucioase
  • 100 ml coniac
  • 1 litru vin roşu
  • 1 blat fără arcuri
  • 1 piersică pufoasă
  • 1 baton de vanilie gros şi vesel
  • 1 felie de lămâie
Mod de preparare

Se ia bărbatul cu binişorul şi se stropeşte bine cu coniacul şi vinul roşu, după care se răstoarnă de pe blatul fără arcuri. Se agită bine batonul de vanilie prin frecare sau mângăiere după necesităţi, până când batonul se întăreşte bine. Separat se freacă piersica pufoasă cu lămâia până ce devine fragedă şi strâmtă. Se ia batonul bine încălzit şi se întroduce în piersică frecându-se bine cu cele două ouă până iese zeama şi batonul se înmoaie. Oftatul şi vribraţiile arată că aluatul este gata. Dacă tortul a reuşit, va creşte încet la căldurică, timp de nouă luni când se scoate din tavă. Dacă nu a reuşit se va repeta operaţia cu vecina.

Poftă bună!

Această reţetă am găsit-o pe o pagină dintr-o revistă veche, deci nu îmi aparţine ideea... Orice asemănare cu vreun "eveniment" din afara ariei gastronomiei este pur întâmplătoare. Nu am înţeles ce treabă are lămâia cu piersica....dar dacă aşa scrie în reţetă...nu pot comenta.

No comments:

Post a Comment

Atenție: Este activată moderarea comentariilor pentru articolele mai vechi de 10 zile!

Ziua internațională a Geocaching-ului 2021

În fiecare an, în a treia sâmbătă din luna august se sărbătorește Ziua Internațională a Geocaching-ului . Prima dată s-a întâmplat în 2011 –...