Friday, July 16, 2010

self learners

Aseară am descoperit o chestie faină. Aţi auzit probabil, majoritatea dintre voi despre MIT (Massachusetts Institute of Technology). Ei, conducerea MIT a decis să îţi publice gratuit cursurile, astfel încât să fie disponibile oricui, worldwide. Fenomenul se numeşte OpenCourseWare şi iniţiat de ei acum 10 ani, este adoptat astăzi de peste 150 universităţi din lume.

Ideea e simplă: cursurile de la universitate sunt filmate şi publicate pe site-ul lor prin intermediul YouTube. Astfel se împuşcă doi iepuri: ai video pe propriul site, dar şi promovare pe youtube, unde pot fi găsite cursurile accidental (cum am păţit eu). Pe pagina OpenCourseWare a celor de la MIT găsiţi detaliile şi multitudinea de cursuri online, unele chiar traduse în alte limbi

Profesorii poartă lavaliere şi de asemenea există microfon în sală pentru a se înregistra şi atunci când vorbeşte altcineva (alt prof, asistent..) Deşi nu toate, majoritatea cursurilor sunt filmate în sala de curs şi unele sunt titrate în engleză pentru o mai bună înţelegere. De asemenea (am încercat eu şi merge) putem intra pe site-urile indicate în cursurile video, adică cele scrise pe tablă în primul curs şi puse la dispoziţie studenţilor de la MIT.

Este impresionant că un asemenea institut a iniţiat o asemenea acţiune,  şi-au deschis literalmente porţile, şi acum oricine poate "participa" la cursurile MIT. Pe site se găsesc şi materialele didactice pe care studenţii le primesc de la profesor. Ce mai, numai voinţă să ai ..şi cunoştinţe de limba engleză, şi poţi învăţa orice. Scria undeva că ei ne oferă tot: cursuri, teme, examene , mai puţin note şi diplome la sfârşit, dar pentru autodidacţi este un site minunat.

Sper să găsiţi chestii importante şi fascinante acolo. Oricum, numai să observi cum se desfăşoară (desfăşurau) cursurile e destul de tentant.


de la mine,
numa' bine

No comments:

Post a Comment

Atenție: Este activată moderarea comentariilor pentru articolele mai vechi de 10 zile!

Ha, 2020, învie blogul, prin YouTube

Vreau să revin pe YouTube și să reluăm ce făceam cândva... poate, poate, ușor, ușor, revin și pe blog Dacă vă place și vreți să mai vedeți,...