Wednesday, October 14, 2009

nu par deştept, dar sunt...

- Uite unde era marele înţelept!
- EU? Mare?!

După părerea mea nu există fata perfectă / băiatul perfect....nu există partenerul perfect ci există partenerul perfect pentru tine. Pentru că suntem diferiţi vedem lucrurile şi mai ales persoanele diferit. Fiecare îşi caută partenerul ideal ( e prea mult spus perfect, aşa că rectific); ne formăm o listă mentală (sau scrisă pentru cei mai obsedaţi) şi căutăm persoana care să îndeplinească cât mai multe din criteriile acelei liste. Aceste liste  variază de la persoană la persoană, de la simple ("să facă doar 69 şi cartofi prăjiţi" sper ca persoana în cauză să nu fie deranjată că am citat-o ) până la foarte complexe...atât de complexe încât sunt şanse foarte mici să existe o asemenea persoană.

Şi eu am o asemenea listă, şi eu am un anumit tip de fată pe care o caut.....problema e că sunt mofturos, dar mai grav  e că mofturile mele nu ţin de aspectul fizic în principal, ci de mansardă (că paraşute cu neuronul în vacanţă găseşti mai des).



Rar găseşti fată frumoasă, deşteaptă, care să te iubească cum o iubeşti .....dar nu fac lista acum....pentru că nu are sens. Eu ştiu ce caut vreau. Nu mai caut, fiindcă acum scopul meu e să termin facultatea. De asta am venit aici. Nu să agăţ gagici (că oricum nu mă pricep), nu să socializez inutil, nu să petrec în cluburi şi nici să frec menta degeaba.

Nu am fost niciodată băiatul "cool", nu am fost spiritul glumelor prosteşti din timpul orelor, nu am făcut glume vulgare de faţă cu domnişoarele, am fost dintotdeauna superior din acest punct de vedere, atât generaţiei mele, cât mai ales generaţiilor mai mici, care sunt din ce în ce mai vulgare şi mai miserupiste. 

Am fost şi sunt ăla rău care trece când e verde semaforul, care stă cuminte în banca lui încercând să fie atent la cursuri, care tratează cu respect doamnele şi domnişoarele, care nu vorbeşte vulgar în prezenţa lor, poate puţin conservator, de modă veche, care încearcă  să fie de ajutor cât se poate de des (celor care merită). Şi totuşi ... de ce sunt eu ăla rău?

De ce acum e bine să faci glume proaste, de ce acum e la modă să tratezi fetele ca nişte obiecte (şi de ce lor le place, că aici e absurdul), de ce nu sunt ca restul lumii, ca restul persoanelor de vârsta mea. Cu ce am greşit eu de am ajuns să fiu diferit? Nu zic ...nu sunt uşă de biserică ... se întâmplă să vorbesc vulgar (când sunt singur sau cu vreun coleg de cameră, deşi mai des mă abţin), pot vorbi pe teme sexuale, şi nu consider nimic subiect tabu, dar nu o fac în mod public cu fiecare ocazie, sau la orice cuvânt care sună mai amuzant; ştiu să glumesc şi să primesc o glumă, dar nu când circumstanţele necesită să fiu serios.

Nu critic pe toată lumea, ci poate sunt oarecum gelos, că eu nu sunt aşa de gaşcă ca ei.... că nu agăţ fete în cluburi, că nu le f** o dată şi apoi PA. Dar, mie îmi convine aşa, fiindcă oricât aş fi de rău, tot mă consider mai bun ca ei. Şi aşa cum am reuşit să îmi găsesc o dată acea fată care să îndeplinească cele mai multe criterii de pe listă, o voi mai găsi o dată....

Dacă voi vă găsiţi partenerul căutat, testaţi fiecare aspect, comunicaţi, asiguraţi-vă că nu e doar faţadă, verificaţi şi ce e în capul şi sufletul lui, nu doar între picioare... Pentru că dacă este într-adevăr ceea ce doriţi, nu veţi mai avea nevoie vreodată de altcineva, nu vor apărea dispute din cauza infidelităţii sau a presupusei infidelităţi. Şi un lucru important NU LĂSAŢI NIMIC SĂ STEA ÎN CALEA FERICIRII VOASTRE. Cum zicea Mircea: Frate, dacă pe mine asta mă face fericit, asta fac! Această replică poate fi interpretată, dar mă refer doar la implicarea pe plan relaţional, şi anume: nimic nu mai contează decât fericirea celor doi. Consider că atâta timp cât persoana de lângă tine te face fericită, şi e ceea ce cauţi, nimeni şi nimic nu are dreptul să se bage între voi. Dacă partenerul nu e condiţia necesară şi suficientă pentru fericirea ta, înseamnă că nu e el cel potrivit.

Asta e părerea mea, deşi sunt mai multe de spus, oricât aş scrie tot ciudat rămân, tot neînţeles, tot diferit de restul lumii. Parţial mă schimb, dar nimic capital. NU voi INVOLUA doar pentru a fi cool, nu voi fi "băieţaş" doar ca să agăţ piţipoance, voi fi eu, tinzând spre mai bun decât am fost până acum. Nu caut să câştig vreun premiu de popularitate, aşa că dacă nu vă convine cum sunt, puţin îmi pasă. Fiţi voi mai buni!

titlul e un citat,...

de la mine, 
numa' bine

3 comments:

  1. bineînţeles că iar se întâmplă să ai dreptate..din punctul meu de vedere, cel puţin :P...tot timpul mi-a plăcut mentalitatea ta şi reuşeşti cu fiecare articol să îmi captezi atenţia şi mai mult... oricum, prea mult nu are rost să îmi bat gura, pentru că deja ştii parerea mea despre tine :D (sau cel puţin sper ;)) )..:*

    ReplyDelete
  2. Ai mare dreptate, Radule.. Dar sa nu mai spui niciodata ca esti ala rau; eventual poti spune ca esti diferit(in bine), fata de ceilalti care trateaza femeile ca pe niste obiecte. Nu tuturor le place sa fie tratate rau, doar cele care au prea putin respect de sine accepta asa ceva.
    Faptul ca tu nu te injosesti comportandu-te la fel ca ceilalti releva faptul ca un om bun; esti exceptia de la regula, desi in mod normal nu ar trebui ca binele si frumosul sa fie o exceptie.. in fine..
    Postarea asta e veche, si nu stiu daca ai gasit-o pe Ea, insa daca nu ai gasit-o, poti fi sigur ca e acolo, undeva. Iar ea va aprecia in mod sigur ca te vei purta cu ea asa cum toti barbatii ar trebui sa se poarte cu o femeie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo, e atât de veche încât am uitat de ea. Da, sper să fie acolo undeva :D și cel mai mult sper să nu mă schimb eu până atunci. Mulțumesc.

      Delete

Atenție: Este activată moderarea comentariilor pentru articolele mai vechi de 10 zile!

Ha, 2020, învie blogul, prin YouTube

Vreau să revin pe YouTube și să reluăm ce făceam cândva... poate, poate, ușor, ușor, revin și pe blog Dacă vă place și vreți să mai vedeți,...