Thursday, February 16, 2012

Video Blog 002: Inspirație (Partea 1)


În sfârșit, o nouă ediție a Video Blogului!!
A trecut mai bine de o lună de la primul episod, lună în care muream de nerăbdare să fac alt video. Au apărut niște modificări, adăugiri (sper îmbunătățiri), așa că și de data asta vă aștept părerile în comentarii sau pe mail.
Mulțumesc frumos pentru că încă sunteți aici și pentru că ați vizionat episodul 1 fără să vă plictisiți.

Deși am promis să îl fac mult mai scurt, a ieșit tot ceva de vreo 17 minute (e mai scurt cu două minute decât anteriorul, deci oarecum... nu mi-am încălcat cuvântul).


Am pornit de la o idee mai mare, și după multe încercări eșuate, am reușit să mă adun și să fac acest clip. Ideea salvatoare a fost să împart informația în trei, așa că ceea ce vedeți mai jos e doar prima parte.


Vă rog să îmi scuzați bâlbele, aberațiile, greșelile, faptul că lipsesc părți din capul meu și sunt cam pixelat pe margini, faptul că am făcut (cel puțin) un dezacord... și tot restul erorile pe care le întâlniți. Totuși sper că v-a plăcut, măcar la fel cât primul și sper să raportați greșelile întâlnite sau ce credeți că aș putea repara ori îmbunătăți. Nu, nu se bat cap în cap cele două fraze... Îmi ceream scuze pentru ele, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să mi le spuneți ... Accept critica, mă ambiționează.

Încă sunt novice în ceea ce privește editarea și înlăturarea fundalului, și cred că principala vinovată e iluminarea... nu aveți idee câte permutări de becuri am făcut prin jurul meu :D

Mai jos vă prezint clipurile amintite de mine în VideoBlog. Se pare că a apărut și partea a patra din Everything is a Remix:
Încă ascult The Axis of Awesome, că e tare fain mixul lor :)
Cu siguranță mai erau lucruri de spus, cu siguranță multe chestii s-au pierdut în filmele pe care le-am făcut anterior acestuia (v-am zis că m-am chinuit mult) dar, partea bună e că mai avem două părți ale acestei teme. Ca notă informativă: celelalte două (sau trei) părți care urmează, nu sunt filmate încă. Nu am o arhivă video din care public, ci lucrurile se întâmplă cursiv: filmez, montez, urc pe YouTube, apoi postez pe blog.. sau uneori: filmez, montez, tai, șterg, filmez, iar filmez, mai filmez o dată... montez, adun și alte materiale, termin de montat.. apoi randez câteva ore, încarc filmul și îl pun pe blog :D Attributions: Pentru sunetele folosite trebuie să mulțumesc lui: Lucas Gonze (pentru melodia din generic) și lui acclivity (pentru aplauze și urale). De asemenea să mulțumesc site-ului 123greetings, pentru felicitarea virtuală. Cam atât pentru azi... mamă câtă treabă mai am!  
de la mine,
numa' bine

14 comments:

  1. Replies
    1. cam asta e concluzia:)
      E drept m-a prins doar o dată nepregătit (nesalvat)... mai apoi am dat de alte probleme care m-au încetinit.

      Mulțumesc că ai trecut prin vizită :)

      Delete
  2. Like :)

    Doar ca, la un moment dat (spre sfarsit parca) te-ai cam repetat...adica ai spus acelasi lucru pe care, mi se pare, l-ai tot zis la inceput. Asta se poate pune, insa, pe seama emotiilor. Keep up the good job.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bun venit Dia!
      Mulțumesc, mă bucur că a plăcut. M-am repetat cred de câteva ori... la final voiam să fac un fel de rezumat :D

      Delete
  3. cred ca suna mai bine fara...
    Dar asta e doar parerea mea :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Părerea fiecăruia contează :D

      Vedem până la partea a doua... depinde de ce-i în capul meu la final :) că uneori, după atâtea duble uit ce am zis și ce nu :P

      Delete
  4. Şi acum părerea mea, de care nu ai fi scăpat în veci :D După cum ţi-am spus şi la primul video blog, îmi place mult ideea, îmi place să te vad aşa..deschis.. şi îmi face plăcere să ştiu că te pot vedea de fiecare dată când am chef :D Ce am de comentat despre acest video este că nu mă omor cu "fundalul". Sincer mi se pare obositor, mai ales dacă îl schimbi de câteva ori pe parcursul unui clip. Aş prefera să te văd într-un cadru "natural", real (+ de asta, nici nu trebuie să te mai chinui şi cu editatul, aşa cum faci când "aplici" diverse fundaluri). Dar asta este doar părerea mea :-" În rest, aşteptăm cât mai multe video blog-uri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. soo... bad idea? Oh, snap!

      am să încerc să îl fac mai puțin obositor... Oricum aveam de gând să fac anumite modificări.

      Ideea e că am nevoie să mai schimb fundaluri pentru a corespunde contextului. Nu pot să modific fizic peretele ce stă în spatele meu, digital e mai simplu.

      În al doilea rând, vreau să mai schimb decorul general fiindcă m-am săturat de pereții ăștia iar vremea de afară nu îmi permite alt decor..

      Dar îți mulțumesc pentru atenționare și pentru comentariu :)

      Delete
  5. In sfarsit am ajuns pe-aici :)
    Incep feedback-ul facand referire la partea ,,tehnica", de prezentare. Fundalul mi s-a parut si mie putin obositor, chiar initial (imaginile care nu aveau neaparat o legatura cu mesajul transmis), insa apoi mi-a placut faptul ca in timp ce mentionai un anume site, ai pus imaginea pe fundal, sau animatiile respective cu ,,thank you" :) Mi s-a parut mult mai interactiv asa! Un alt plus: faptul ca ai dat play la o parte din filmuletele despre care vorbeai. (pe mine una, asta ma determina sa le urmaresc in intregime).

    Am vazut si eu The Axis of Awesome si sunt... awesome!!! :)) M-am bucurat tare mult ca mi-am reamintit, cu aceasta ocazie, multe cantece dragi, de care am uitat intre timp. I-am redescoperit amuzata pe The Offspring si ascult ca o obsedata MGMT - Kids :D

    Si acum sa fiu pe subiect. Imaginatia, creativitatea isi au bazele in experientele noastre. In ceva ce DEJA stim, un ceva la care adaugam fie elemente noi (produse ale imaginatiei noastre - care si ele au la baza ceva deja stiut...), fie adaugam elemente intr-un mod nou, inedit.
    Cred ca in societatea contemporana se creeaza, se creeaza mult. Nu stiu in ce masura si ,,original" (evident, atat cat se poate). Cine stie, poate am epuizat resursele (sau ne indreptam spre asta). Caci apropo de ,,4 chords", as zice nu neaparat ca artistii se inspira/copiaza unii de la altii, cat faptul ca oricum o iei, avem doar anumite sunete muzicale pe care le putem combina sub o forma sau alta. La cat de multe cantece se creeaza de-a lungul timpului, in atat de multe zone ale planetei, inevitabil apar ,,combinatii" de sunete similare. La asta mai adaugi forta inconstientului - faptul ca auzi un cantec, iti place si prinde radacini in structurile tale cognitive, aparent ,,uiti" de el, iar in momentul ,,creatiei" se reactualizeaza. E un proces inconstient. Memoria e o chestie dubioasa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wow, perfect comentariul. Nota 10.

      Mulțumesc pentru feedback legat de partea tehnică. Foarte detaliat!

      Legat de creativitate, sunt de acord. Nu am spus-o destul de clar, dar așa e. Inconștient ne inspirăm din tot ceea ce am văzut sau auzit de-a lungul timpului. (sau uneori inconștient, alteori conștient). Așa e firea noastră, așa funcționează creierul... face legături.

      Există și acele copieri voite, care nu mai țin de ceea ce combină creierul din amintiri.

      Iar am uitat să zic unele chestii, sau le-am spus dar nu au ieșit în filmarea finală... dar dacă nu am spus-o eu, a spus-o foarte bine autorul proiectului Everything is a remix, și anume (că tot spuneai tu de diferite colțuri ale lumii) există uneori situații în care doi oameni vin cu aceeași idee. Inventează aceeași chestie în două colțuri opuse ale lumii, fără ca să fi avut vreodată ceva în comun.

      De exemplu, în articolul meu cu reciclarea, spuneam că umplu PET-urile cu ambalaje și orice alte pungi sau materiale plastice. Mi se părea o idee superoriginală, și cu toată sinceritatea vă spun că a fost. Nu am citit nicăieri, nu am văzut nicăieri, pur și simplu „mi-a venit” mie.

      Dar de curând am găsit pe YouTube un clip (gen promo) în care o persoană făcea aceeași chestie doar că folosea PET-uri de 0.5l iar eu pe cele mari de 5 litri. Bineînțeles că nu mi-a picat deloc bine să văd că deja s-a inventat ceea ce inventasem eu :))

      Mari invenții ale lumii, sau cunoscute ecuații matematice din diferite domenii ale științei, au mai mulți autori fiindcă au fost inventate simultan de mai mulți oameni.

      Bine ai revenit pe aici. Mulțumesc încă o dată!

      Delete
    2. PS: m-ai molipsit și pe mine cu melodia! Nici nu știam cum se cheamă. O știu „din auzite” sau mai bine zis știu linia melodică din vreo reclamă (probabil) dar nu știam melodia. Acum am căutat-o datorită ție.

      Mulțumesc pentru transmiterea maniei :))

      Delete
    3. Da, asa-i, exista din plin si copieri voite - pe mine una chiar nu ma deranjeaza atat timp cat se recunoaste acest fapt si i se ofera credit celui care a ,,inspirat". Asadar, ai ales titlul foarte bine :P si mi se pare un gest frumos sa mentionezi ce anume te inspira in realizarea video-urilor :)
      Din pacate, sunt preponderente copiile la indigo fara mentionarea sursei, stii tu, cred.

      Si daaa, e oarecum frustrant cand ne descoperim ideile/inventiile la altcineva :)) Si e greu sa acceptam ca si altcineva a avut aceleasi idei precum noi si ca nu suntem chiar atat de speciali si geniali :)) In acelasi timp, daca e o idee buna, putem sa ne bucuram ca o mai pun si altii in aplicare :)

      Hihi, ma bucur ca s-a transmis mania :)) Videoclipul e cam creepy, insa linia melodica e obsedanta. Si eu o stiam din ceva reclama sau de undeva nustiudeunde :)

      Delete
    4. Sunt perfect de acord cu tine, (așa cum vei putea observa în postările viitoare) în ceea ce privește inspirația atunci când specifici sursa.

      Problema e că sunt mulți care nu doar se inspiră ci copie mot-a-mot (uneori inclusiv cu greșeli) fără măcar să amintească de vreo sursă. Am găsit astfel de bloguri și bloggeri care cresc prin postarea conținutului publicat de alții. Dar nu mai zic nimic, mă păstrez pentru articol :))

      Să știi că e foarte frustrant să vezi că nu ești genial! :)) Și chiar dacă, așa cum spui, te simți bine vazând că ideea ta e bună, e mai enervant decât plăcut :))

      Eu nu știam nimic de videoclip, și da e cam înfiorător... adică: bietul copil!! Am înțeles de fapt că vrea să spună că pentru un bebe doar mama e cea mai umană ființă... mama și formația care cântă printre copaci :))

      LA MULȚI ANI DE 8 Martie!

      Delete
    5. Ok, ok, pastreaza-te pentru viitorul articol :)) :D
      Multumesc Radu :)

      Delete

Atenție: Este activată moderarea comentariilor pentru articolele mai vechi de 10 zile!

Ha, 2020, învie blogul, prin YouTube

Vreau să revin pe YouTube și să reluăm ce făceam cândva... poate, poate, ușor, ușor, revin și pe blog Dacă vă place și vreți să mai vedeți,...