Tuesday, March 01, 2011

Protestul studenţilor de 1 Martie

"PLEACĂ TRENUL DIN GALAŢI
PLIN CU STUDENŢI SUPARAŢI
DOAMNE OCROTEŞTE MINISTERU'
"
"EŞTI INCAPABIL SĂ VOTEZI,
SEMNAT MINISTRU' 
"


" 25% ÎNAPOI PENTRU STUDENŢI "

 
Acestea sunt mesajele afişate de azi dimineaţă pe căminele din campusul "Alexandru Ioan Cuza" din Galaţi. Asta şi cearşafurile atârnate pe geam  De ce? Nici eu nu ştiam când m-am întors de la cursuri şi am văzut "minunăţia" dar m-am mai interesat şi am găsit motivul supărării aici :
Începând cu data de 9 februarie 2011, a intrat în vigoare şi a început să se aplice noua Lege a Educaţiei Naţionale, în toate universităţile private şi de stat din ţară.
După noua lege, studenţii:
 1. NU MAI AU DREPTUL de a alege conducerea facultăţii; [Decan, Prodecan, Secretar Ştiinţific]
 2. Sunt obligaţi să participe la toate activităţile didactice; [PREZENŢA LA CURSURI, OBLIGATORIE ]
citeşte tot articolul...

La prima vedere, aş zice că pe mine nu mă afectează: oricum mergeam la cursuri şi oricum nu decideam eu cine e decan sau secretar ştiinţific. Recunosc, am participat anul trecut la votarea prodecanului... dar eram abia venit în băncile facultăţii, nu cunoşteam cele două persoane care candidau, deci oare cât de obiectiv a fost votul meu şi al colegei?

Dar dacă analizez mai amănunţit nu e chiar bună treaba asta cu obligativitatea prezenţei la cursuri fiindcă dăunează celor care nu vin dar şi celor care vin de obicei la cursuri.
Cei care în mod normal chiulesc vor simţi că pierd timpul şi că sunt constrânşi de orarul mult prea plin (faţă de acum când merg doar câteva ore pe săptămână) iar pentru noi cei care mergem la cursuri e nasol fiindcă va fi gălăgie şi panaramă în sală. Cei care nu vin acum nu sunt interesaţi de materie şi deci se vor plictisi în sală. Prin urmare vor veni doar pentru prezenţă şi pentru băşcălie...nu e bine deloc!

Mai e şi cazul celor care lucrează şi nu pot ajunge la toate orele. e mai simplu (deşi nu foarte) să recuperezi câteva laboratoare...dar va fi imposibil să recupereze absolut toate orele.

Sunt curios ce ne rezervă viitorul!

de la mine, 
numa' bine

3 comments:

  1. salut esti din galati! super
    Imi place motoul cu mintea creata:).
    Iti cer acordul sa imprumut si eu fotografiile din acest articol din motive tehnice eu n-am putut sa-mi fac unele ca sa pot scrie un articol pe tema asta(n-am aparat foto digital si nici telefon performant), iti voi da credite printr-o legatura!
    Sa ma anunti daca imi permiti!
    Multumesc frumos!
    Pato Basil

    ReplyDelete
  2. Bine ai venit pe aici Pato!

    Mulţumesc de apreciere. Ţi-am răspuns pe blogul tău.

    Numai bine!
    Radu

    ReplyDelete
  3. @pato: Păi..nu sunt chiar din Galaţi. Studiez aici, deci locuiesc momentan în Galaţi :)

    ReplyDelete

Atenție: Este activată moderarea comentariilor pentru articolele mai vechi de 10 zile!

Ha, 2020, învie blogul, prin YouTube

Vreau să revin pe YouTube și să reluăm ce făceam cândva... poate, poate, ușor, ușor, revin și pe blog Dacă vă place și vreți să mai vedeți,...