Wednesday, March 23, 2011

Promovare şi comentarii

Orice blogger cât ar fi de mic sau mare se bucură de comentariile primite, cu toţii vrem feedback. La urma urmei, un blog în care scrii doar tu şi pe care nu intră nimeni e doar un jurnal personal (mai ales dacă blochezi voit accesul vizitatorilor). Nu mai văd rostul folosirii spaţiului online; mai bine scrii într-un fişier txt şi gata. Recunosc, am avut o perioadă când "copil fiind" aveam restricţie pe blog, şi puteau intra doar cei invitaţi, dar acele vremuri au apus demult!


Ei, comentariile stau la baza unei socializari în blogosferă. Nu e chat, nu e " faţăcarte* ", sau mesagerie instant, sunt doar părerile celorlalţi despre ceva ce tu ai scris sau făcut...Simplu! Un comentariu e un mod bun de a aduce vizitatori pe pagina personală. Sunt persoane disperate după trafic, fie ca să se simtă bine, alţii pe motiv financiar, o fac în speranţa că cei mulţi vizitatori vor da click pe reclamele lor, mai ales că banii din reclame vin în funcţie de traficul site-ului. Sau cu cât un site e mai vizitat cu atât spaţiul publicitar e mai scump. Contrazi-mă dacă nu e aşa.
* am văzut că denumirea engleză, chiar şi cea scrisă fonetic e foarte des căutată pe google, aşa că nu o mai folosesc acolo unde nu are treabă, pentru a nu aduce trafic la un articol care nu are legătură cu f*ce**ok
Din nebunia asta după trafic şi după goana pentru creşterea PR a apărut şi ideea de link exchange. Eu nici nu ştiam ce e aia. Am pornit de la ideea că atunci când găsesc un site care îmi place îl public în listă, să placă şi altora şi  îl urmăresc pe contul de google, să văd ce mai apare nou la adresa respectivă, ce mai scrie cutare sau ce poză a mai publicat X. Nu am cerut niciodată nimănui să îmi pună link-ul pe site-ul lor....(excepţie atunci când folosesc materiale preluate de la mine...THAT IS A MUST!) şi nici nu am primit invitaţii de genul... Puteţi observa că am în bara din dreapta un blogroll "Ce au scris alţii recent" şi o secţiune cu link-uri intitulată strategic "Link exchange & Blogroll" şi simt nevoia să vă explic.

Prima e un blogroll în adevăratul sens al cuvântului şi în el stau blogurile pe care le urmăresc, pe care le citesc, bloguri ale unor prieteni sau persoane pe care le cunosc doar din online, străini sau orice site despre care vreau noutăţi. Apare titlul blogului şi titlul ultimului articol. Am renunţat la a arăta parte din articol fiindcă se lungea prea tare lista, care oricum e lungă, chiar dacă apar doar cele mai noi 10 articole, restul fiind disponibile la un click distanţă.

A doua e o listă cu titlul site-ului sau numele persoanei care are din proprie iniţiativă, pe pagina personală un link fix către blogul meu.
Aşadar acum înţelegi de ce am două liste, de ce se repetă unele titluri în ambele şi de ce nu apare şi site-ul tău în listă (în caz că asta căutai) :D Later Update: am mutat lista și i-am dedicat o pagină întreagă


Că începusem despre comentarii...şi eu mă bucur când văd activitate pe blog, dar de la o vreme observ un fenomen interesant. Primesc comentarii, destul de "la subiect" de la "persoane" care se semnează cu o reclamă.....eu ca băiat cumsecade ce sunt le-am lăsat să treacă şi să facă trafic pe/de la mine...crezând că poate cineva care lucrează la cel site a comentat, dar bag de seamă că nu e chiar aşa! Se pare că sunt nişte boţi deştepţi care ştiu să trimită comentarii relevante mesajului original şi care, mai mult, trec de sistemele anti-spam.....EI NU ZĂU?? păi bine, atunci schimbăm foaia.

DE azi singurele comentarii pe care le las online vor fi cele de la persoane adevărate, care se semnează şi lasă un link valabil către o pagină personală, sau chiar fără link. Altfel spus, nu va mai comenta "parchet laminat" sau "articole copii". Dacă aveţi într-adevăr ceva de spus, o veţi face cu simţ de răspundere, cu numele vostru, nu reclamă.

Sincer să fiu prima oară am trecut cu vederea, dar începuse să mă îngrijoreze când am văzut că se adună....fac şi eu deci "curăţenie de primăvară"!

GATA, fără reclame la comentarii! M-am trezit!

PS: zilelele astea ni s-a pus câte o pată pe tema promovării ...vezi şi la pato, sau la Tudor :: staupenet.ro..acum şi la mine ...oricum nu mă va crede nimeni dacă aş spune că voiam de mult să scriu acest articol...aşa că nu mai contează.
de la mine, 
numa' bine

3 comments:

  1. ce imi place mie in blogosfera e ca un subiect poate fi inepuizabil fiindca multi au idei diferite, alt stil de abordare si ies artcole interesate si originale daca ar scrie 400 de oameni despre apa sa spunem!

    ReplyDelete
  2. nu prea...fiindcă cel mai probabil din cei 400 mulţi au comentat la articolele anterioare, şi şi-au spus părerea acolo....nu ar avea rost să repete acelaşi chestii...

    ReplyDelete

Atenție: Este activată moderarea comentariilor pentru articolele mai vechi de 10 zile!

Ha, 2020, învie blogul, prin YouTube

Vreau să revin pe YouTube și să reluăm ce făceam cândva... poate, poate, ușor, ușor, revin și pe blog Dacă vă place și vreți să mai vedeți,...