Sunday, March 27, 2011

La căţărat în Brăila 2 (by bike)

De ce "by bike"? Fiindcă, spre deosebire de data trecută când am circulat cu trenul, tura asta am mers dus-întors pe două roţi....
Nu am plecat de dimineaţă aşa cum planificasem joi cu Radian, ci pe la ora 14 dat fiind faptul că el era la muncă. Se pare că cei din Brăila construiesc o ditamai staţie de epurare, şi cu ocazia asta renovează şi strada de la intrare, deci trebuie să ocoleşti puţin ca să ajungi în oraş...lucru care m-a enervat puţin...

Dar am ajuns, pedalând de la cămin din Galaţi, pănă la faleza din Brăila, o oră şi 35 minute. Ceea ce nu ştiu eu este care e de fapt distanţa de la Brăila până la Galaţi....pe un indicator din Galaţi scria că sunt 15Km, iar la borna kilomerică 7 scria că sunt 8 km până la Brăila, şi 9km în sens invers spre Galaţi....oare s-au depărtat oraşele între timp?




 Am aşteptat puţin să apară şi băieţii. Radian ştiam deja că va întârzia, iar Edi nu mi-a confirmat venirea, ci avea planificat un grătar parcă, dar a venit, mai întâi el apoi Radi, amândoi pe biciclete, normal!



Ne-am pus pe treabă fiindcă eram nerăbdători...dar mai întâi puţine lucrări de întreţinere a panoului. Am strâns prizele care se mişcau.
După ce ne-am încălzit pe traseele uşoare am trecut la cel dificil şi am avut ocazia să mă obosesc primul. Am urcat de vreo 6 ori dar nu reuşisem să ajung la vârf. Eram prea obosit aşa că i-am lăsat pe băieţi să încerce. La un moment dat Radian a încercat să se caţere deschulţ, dar tot fără reuşită. Edi s-a urcat, după câteva încercări până la baza zonei înclinate...şi trebuie să recunosc că a ajuns destul de repede acolo, dar mai departe nu a mai reuşit.

După ce s-au săturat băieţii m-am echipat eu şi am mai încercat traseul o dată ... şi am reuşit să cuceresc vărful.....mă încurcasem în coardă şi nu am putut să trec prin toate prizele de sus, dar am ajuns la cea mai distanţată..aşa că sunt mulţumit. Din păcate poza cu mine în vârf nu a ieşit foarte bine, dar asta e...îl iau pe Edi de urechi când îl prind.
După prima reuşită am mai încercat de două ori să ajung în vârf, dar fără succes. Fiind deja destul de târziu, şi cum încă nu am trecut la ora de vară, deci se înnoptează relativ repede, eram presat de timp să plec spre Galaţi. Da, sunt echipat pentru pedalatul pe timp de noapte, doar mă ştiţi că nu plec neechipat la drum, dar tot nu voiam să mă prindă întunericul pe dig.

M-au condus băieţii prin oraş, apoi ne-am despărţit şi am pornit spre casă fiecare. Când venisem bătea un vând îngrozitor pe dig, dar din fericire acum nu îl mai simţeam la fel de strident...astfel, cu tot cu pauza de "sendviş" am ajuns în 45 de minute la intrarea în Galaţi asta în condiţiile în care nu cred că am coborât niciodată sub 21km/h. În cămin am ajuns după jumătate de oră...sau 20 minute, că bătea un vânt criminal pe faleza din Galaţi şi nu îmi permitea decât să merg pe foaia mică....tot de la vânt ochii îmi lăcrimau (era prea noapte ca să port ochelarii de soare) şi uneori se ridicau nori mari de praf...aşa că se înţelege de ce a durat atât.

Se înnoptase deja când am ajuns în cameră, dar a fost plăcut. Şi ce e mai important e că, deşi nu am mai făcut asta de mult, nu am febră musculară ...nici la mâini nici la picioare. Deci a fost o ieşire minunată!
Later (sunday night) edit...ba simt puţin febra musculară la tricepşi :D... da tot faină consider ieşirea.

Detalii:
Plecare: Sâmbătă 26 Martie 2011 ora 13.45
Întoarcere: Sâmbătă 26 martie 2011 ora 19
distanţa pedalată: 56km
viteza maximă: 43km/h
viteza medie: 19,5km/h
timp pedalat: 2h59m

de la mine, 
numa' bine

5 comments:

  1. rochii de ocazie said...
    Mi se pare interesant ce faci, te admir pentru asta. Eu ma tem si sa ma urc pe un scaun. Esti un tip curajos!

    March 28, 2011 2:43 AM

    ReplyDelete
  2. te felicit ca esti sportiv si mie imi place dar din pacate sunt mai sedentar daca n-am cu cine sa ma indemn sa joc un tenis de camp sau mai stiu eu... sa alerg.

    ReplyDelete
  3. hmm..și eu de obicei chestii de genul fac doar cu acompaniere, dar sport și întreținere fizică fac singur...să mă mențin într-o oarecare "formă"

    nu e bine să fii sedentar.

    Mulţumesc pentru vizită şi pentru gândurile împărtăşite

    ReplyDelete
  4. SAL...
    daca mai isiti la plimbarica cu bicla si poate prin galati cauta-ma si pe mine, ca si eu imi place cu sa ma dau cu bilca in grup:))
    Claudiu.

    ReplyDelete
  5. Salut Claudiu.
    Cu cea mai mare plăcere, la prima ieșire te anunț!

    ReplyDelete

Atenție: Este activată moderarea comentariilor pentru articolele mai vechi de 10 zile!

Ha, 2020, învie blogul, prin YouTube

Vreau să revin pe YouTube și să reluăm ce făceam cândva... poate, poate, ușor, ușor, revin și pe blog Dacă vă place și vreți să mai vedeți,...