Sunday, July 03, 2011

dezastru la bac?

nu prea sunt la curent cu noutățile, dar azi în timp ce îmi vedeam de treabă TV-ul bâzâia în fundal și am prins câteva știri.

Ca să vezi ce chestie, BAC-ul a făcut ravagii printre elevi și, ca în nici un an, există licee cu 0% promovabilitate. Imagini „tulburătoare” cu odraslele înlăcrimate, supărate că au picat „examenul vieții” vorbind la telefon, anunțând dezastrul. Da toți alintații lu' mama cu câte două telefoane în mână motivând că au fost subiectele grele și :)) că nu s-a putut copia! Deci profesorii sunt de vină: cei care au făcut subiectele și cei care au păzit. De fapt cei de sus, care au strâns cu ușa supraveghetorii, căci, vorba aia, și supraveghetorii sunt supărați că nu au mai făcut bani vara asta!

Ce pot să zic, FINALMENTE s-a adeverit avertismentul de acum 4-5 ani: la BAC nu se mai copie!
Reporter: de ce sunt note așa mici?
elev: a fost militărie la supraveghere / nu s-a putut copia / au fost prea grele subiectele

Păi cum să mergi la BAC doar în baza că vei copia? Normal că și-au luat-o peste bot! Și vezi dragă, au dat părinții 80 milioane pe an pentru meditații! INUTIL, fiindcă pentru cei mai mulți asemenea „copii de bani gata” meditațiile sunt la fel de nesemnificative ca școala, și deci prezintă tot atâta dezinteres. Din tot reportajul nu am văzut nici un elev care să vorbească la un telefon simplu, de doi lei, ba parcă era o reclamă la smartphone.

Și ce se va întâmpla acum? Vor fi pline băncile în toamnă, și rectorii universităților își rod unghiile fiindcă nu vor mai fi studenți....Dar nu vă îngrijorați e bine, e foarte bine fiindcă prea jos e nivelul absolvenților de liceu. Cum să ajungi la facultate fără să știi cum se rezolvă o ecuație de gradul întâi?? Păi e posibil așa ceva? Și ca să vezi că asemenea studenți mai și promovează și devin ingineri, profesori, economiști...mulți economiști și mulți incompetenți.

Dar dacă se menține baremul ridicat de anul acesta, daca se înpiedică în continuare fraudarea examenelor, atunci se vor apuca elevii de muncă, și vor ajunge cu adevărat doar cei care merită la facultate. DA! vor fi mai puțini studenți, dar măcar cei care sunt acolo merită și prin urmare, DA! se vor închide unele facultăți mai puțin importante, dar și asta  e un lucru bun...
de la mine, 
numa' bine

5 comments:

  1. pai normal ca se plang ca nu au luat BAC-ul,dar au invatat?cum se face ca au luat si note mari,aia au copiat ? NU,AIA AU INVATAT.Asta e diferenta.

    ReplyDelete
  2. Si eu sunt de parere ca elevii sunt vinovati..se stie ca sistemul nostru de invatamant e la pamant dar e asa de mult timp si nu s-a intamplat niciodata sa pice atat de multi...ba chiar initiativa de a pune camere de filmat in salile de examen e chiar f buna...s-au gandit ca poate asa ii mai impulsioneaza pe "inconstienti" si pe "comozi" sa invete, dar asta e: "ai carte, ai parte!" era vorba...

    ReplyDelete
  3. Eu am ramas fara cuvinte vazandu-i pe parintii contrariati "a fost militarie, i-au pazit ca la puscarie". Pai despre ce vorbim? Ne revoltam ca nu s-a putut copia? Jeez!!! Ba mai mult: universitatea Apollonia din Iasi doreste sa accepte si studenti fara diploma de bac...

    ReplyDelete
  4. Eu n-as da vina pe copii, de ce? Este o generatie noua cu noi interese iar sistemul nu s-a schimbat cu nimic. Este o generatie mult mai vizuala, nu mai sunt stimulati atat de mult de tone de carti de citit. E nevoie ca profesorii sa inteleaga lucrul asta si sa gaseasca noi metode sa-i stimuleze pe copii, iar cand lucrul asta se va schimba vom putea da vina pe copii. Pana una alta eu sunt de parere ca e vina sistemului si profesorilor.

    ReplyDelete
  5. Da, nu e 100% vina copiilor ci in principal a părinților că de acolo pornește tot. Dacă știi să îți crești și educi copilul acesta dezvoltă anumite valori și principii și va fi un om adevărat, dar din păcate nu mulți părinți știu să se poarte darămite să mai educe un copil.

    ReplyDelete

Atenție: Este activată moderarea comentariilor pentru articolele mai vechi de 10 zile!

Ziua internațională a Geocaching-ului 2021

În fiecare an, în a treia sâmbătă din luna august se sărbătorește Ziua Internațională a Geocaching-ului . Prima dată s-a întâmplat în 2011 –...