Sunday, January 03, 2010

Chip cioplit

Am avut o criză mai devreme .... Nu , nu s-a schimbat nimic din cele expuse anterior, doar mi-am bocit durerile în perna mea ce albastră cu nori albi, ca să nu fac prea mult zgomot, să nu trezesc colegii ....Ah, sunt varză, sunt prea sensibil şi emotiv..nimic nou....e atât de naşpa să te simţi singur..complet singur

Am ajuns apoi la partea de analiză. Analizam diferenţele dintre tine şi restul fetelor (balanţa se înclină înfiorător de mult spre tine, ca întotdeauna), dintre tine şi mine, dintre ei şi voi (nu spun noi fiindcă eu nu mai fac parte de nicăieri).

"Să nu ai alţi dumnezei afară de mine. Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo înfăţişare a lucrurilor care sunt sus în ceruri, sau jos pe pământ, sau în apele mai de jos decât pământul. Să nu te închini înaintea lor şi să nu le slujeşti." (sursa: Wikipedia, Enciclopedia liberă) deşi diferă numărul din faţa acestei porunci funcţie de cult,  cu toţii o ştim, şi probabil .... o respectăm?

Eu de când am auzit-o la şcoală, sincer vă spun, am fost confuz. Dacă porunca zice să nu....noi de ce ne facem statuiete şi icoane, cruci cu feţe sculptate şi tot tacâmul? Am concluzionat că porunca se referă doar la "alte" zeităţi, sau la "chip cioplit sau altă asemănare" care iliustrează "alte" zeităţi ...aşa ziceţi şi voi, Dar oare e chiar aşa?

Eu nu mai cred asta. Eu devin, încet, încet o corcitură de culte şi credinţe....cred, aşa cum vreau eu, fără să mă leg direct şi stabil de vreo dogmă. Tind să cred şi să fiu mai atras spre una anume, dar nu total .... nimic nu e absolut în lumea asta şi drept urmare nici eu nu voi fi doar "ceva" ci sunt mult mai complex.

Gândirea e liberă şi eu astfel gândesc.

Şi dacă e aşa legat de această interpretare greşită, oare câte lucruri le mai interpretăm greşit? Probabil multe, dat fiind faptul că sunt atât de multe religii şi culte, diferite cu puţin între ele, dar care se duşmănesc şi se acuză reciproc. Şi totuşi adevărul unde e? Ne mai interesează? Nu..noi stăm în nepăsare, cu ceea ce am moştenit de la strămoşi .. dâd mai departe la urmaşi, blamându-i dacă cumva cuteză să iasă din tipar!


Ascultă mai multe melodii pe trilulilu.ro

Melodia nu are legătură cu articolul decât print titlul său. Audiţie plăcută


de la mine,
numa' bine

1 comment:

  1. melodia si versurile au o mare legatura si cu titlul si mai ales cu articolul..mai asculta o data si o sa vezi:)

    ReplyDelete

Atenție: Este activată moderarea comentariilor pentru articolele mai vechi de 10 zile!

Ha, 2020, învie blogul, prin YouTube

Vreau să revin pe YouTube și să reluăm ce făceam cândva... poate, poate, ușor, ușor, revin și pe blog Dacă vă place și vreți să mai vedeți,...