Wednesday, March 23, 2011

Concurs AutoCAD

 Încă de anul trecut îmi pusesm în cap să particip la concursul de AutoCAD. În anul I nu m-am înscris că nu cunoşteam programul decât "din auzite" spre deosebire de alţii care au făcut asta "pe pâine" în băncile liceului.

Anul ăsta în schimb a venit şi rândul meu. Am studiat acest program în semestrul 1, relizând planşe 2D şi profile 3D, mi-a plăcut la nebunie şi evident a fost una din materiile unde am excelat.

Anul acesta au apărut pe la începutul lumii afişele care anunţau ediţia a patra a concursului de AutoCAD, cu cele două etape: 2D (pentru anii 1 şi 2) şi 3D (pentru anii 3, 4 şi master). Aş fi putut participa la 3D dar mi-am zis să nu sar peste etape, am şanse la anul să particip, pe când la 2D era unica ocazie. Să particip la ambele categorii, aşa cum voiam, nu se putea fiindcă erau în acelaşi interval orar.



M-am dus deci la categoria 1, proiectare 2D şi vă spun drept că aveam emoţii. Eu care studiasem numai un semestru programul nu aveam cum să mă compar la cunoştinţe cu alţii care au făcut şi în liceu şi care au mai participat la concursurile anterioare.

După o zi destul de lungă în care nu apucasem nici să mănânc, a sosit momentul concursului şi am primit subiectele. WOW parcă mă lovise cineva cu o bâtă ..nu ştiam de unde să încep....asta la prima vedere. Apoi lucrând, mi-am dat seama că nu e chiar aşa de dificil. Bineînţeles că mi-am văzut de treabă şi nu aveam timp să mă uit ce fac ceilalţi fiindcă aveam la dispoziţie doar două ore. Deşi eram curios cam ce progrese au făcut, şi dacă sunt mult în urmă.

Când timpul s-a scurs am reuşit să trag un ochi pe alte calculatoare, în timp ce ieşeam...am văzut câteva piese neterminate şi m-am liniştit. Am mai stat pe la facultate în aşteptarea rezultatelor şi mai discutând am aflat că nici colegii nu au terminat piesele. Eu terminasem piesa de realizat, cu toate vederile şi secţiunile, dar nu era gata cotarea.

Am fost mulţi înscrişi de la diferite facultăţi din Galaţi şi Brăila, dar la final, nu au mai rămas să aştepte rezultatele decât o mână de oameni. Pe la ora 19 au venit şi rezultatele şi diplomele.

S-au oferit trei premii şi o menţiune la fiecare categorie şi subsemnatul, în categoria la care a participat,  s-a clasat pe primul loc!...mmda...se pare că restul chiar nu au reuşit să termine piesa... :D


Yupiiiiii for meeee[...]ee !

Şi iată piesa, aşa cum se prezenta în subiecte:
(vă arăt doar o vedere a ei puţin colorată pentru o mai bună înţelegere):

Abia aştept concursul de anul viitor :D
de la mine, 
numa' bine

10 comments:

  1. Felicitari, ce mai, ... de acum esti inginer

    ReplyDelete
  2. felicitari, eu sunt anul 1 si nu prea stiu autocad am facut doar cateva laboratoare dar la anu o sa particip si eu la 2d.
    Piesa ta nu mi se pare greu de reprezentat cu creionul pe hartie asa ca mi-as fi facut schita pe hartie si porma as fi copiat!

    ReplyDelete
  3. Salut Pato!

    nu te sfătuiesc să faci asta..decât dacă eşti Speedy Gonzales la AutoCAD, că altfel nu ai timp să termini.

    Încercă să îţi însuşeşti noţiunile de desen tehnic anul ăsta şi mai ales vederea în spaţiu a pieselor...şi te va ajuta enorm. Pe foaia cu subiecte mai erau dou[ vederi, una cu partea inferioară a piesei, pentru că nu încap toate cotele pe o singură reprezentare.

    Ne vedem la anul atunci cu siguranţă! (sau poate până atunci dacă se iveşte ocazia)

    ReplyDelete
  4. o schita nu ia mai mult de 5-10 min si imi vine mai usor decat sa ma chinui sa imi imaginez si sa traspun in CAD, bine fiecare cu stilul sau!

    ReplyDelete
  5. da, corect..fiecare face cum îi e mi uşor...dar presimt că vei renunţa la schiţe după ce ai făcut câteva zeci de piese :D

    ReplyDelete
  6. Felicitari...

    Piesa pe care ai prezentato tu este 3D deja :) m-am intresa simpla schita 2D daca se poate...Nu de alta...dar tocmai am terminat si eu liceul ca si tehnician proiectant CAD cu nota 10 la atestat si sunt curios sa vad cum arata un subiect de concurs.

    Cei de la ECDL au dat-o in bara anu asta cu subiectele, pt ca cei cu proiectare CAD ca si mine au avut mai mult mecanica si mai putina munca de desenare.

    Am curiozitatea pt ca m-ar intresa sa ma inscriu la arhitectura si sa vad daca fac fata :)

    Numai bine

    ReplyDelete
  7. Salut Alex! Păi, în subiect, piesa e în vederi izometrice (3D), tu trebuie să o faci 2D, să înțeleagă profesorul că știi să interpretezi vederile 3D pentru a realiza schița 2D. Dacă ar fi dat deja schița 2D, ar fi fost doar ... o transcriere în AutoCAD, nu concurs, nu?

    Doar la categoria a doua: desen 3D se dau vederi 2D, adică exact invers. Ai înțeles?

    Sper că m-am făcut înțeles, mulțumesc pentru vizită :)

    ReplyDelete
  8. unde gasesc si eu subiecte ca sa pot face piese?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salut Costin. Exersează cu orice fel de piesă sau desen găsești online, sau cere profesorului tău niște exemple.

      Delete

Atenție: Este activată moderarea comentariilor pentru articolele mai vechi de 10 zile!

Ha, 2020, învie blogul, prin YouTube

Vreau să revin pe YouTube și să reluăm ce făceam cândva... poate, poate, ușor, ușor, revin și pe blog Dacă vă place și vreți să mai vedeți,...