Saturday, December 07, 2013

Revenim la blogspot.ro ?

Acum un an și 17 zile (pe 20 noiembrie 2012) îmi cumpărasem domeniul actual. Eram tare fericit și destulă bătaie de cap am avut ca să-l pot implementa pe blogspot. Dar am reușit și până acum am fost împăcat de toată treaba asta.

Nu am regretat decizia de a da acei 230 Ron pentru a cumpăra domeniul raduclapa.ro fiindcă așa am crezut... că e al meu, din moment ce îl cumpăr. De fapt nu e al meu ci se cheamă că am „drept de folosință”. Că e al statului, trăiască patria noastră!!

Simțiți cumva aciditatea din glasul meu? sau din cuvintele scrise? Da, sunt nervos pentru că se pare că, așa cum am citit la Petre, există o propunere de Hotărâre de Guvern, dată de roTLD și bineînțeles de guvern prin care domeniile .ro nu vor mai fi „pe viață” (așa cum credeam) ci va fi nevoie să plătești o taxă de înregistrare și o taxă anuală de reînnoire.

Eu vă spun drept că nu sunt de acord cu toată chestia asta. În primul rând abia l-am cumpărat... și ar trebui ca în curând să le dau iar bani (dacă se votează hotărârea). Tudor a venit cu o idee destul de bună, să se plătească funcție de data la care te-ai înregistrat. Practic eu ar trebui să plătesc peste vreo 3 ani abia, dar de asemenea sunt mult mai de acord cu altă idee citită prin comentarii care mi se pare cea mai corectă: cei care le-au cumpărat deja, să le păstreze. Doar cei care cumpără de acum înainte să plătească anual. Dar oare ar mai cumpăra cineva .ro în condițiile astea?? Nu cred!

E adevărat că sunt multe domenii blocate din diverse motive (gen abandon) dar pentru asta s-ar putea pune o taxă de reactualizare. Astfel dacă un domeniu nu este reactualizat la 3 luni după ce s-a dat legea, va fi închis! Nu ar fi mai simplu?

Eu nu-mi permit să plătesc anual pentru domeniul meu. Serios că nu sunt în postura în care să dau așa bani degeaba. Credeam că fac o investiție bună acum un an, dar se pare că îmi voi lua o țeapă mare dacă se votează hotărârea, și să fim serioși, fiindcă e vorba să ne mai bage o taxă cu siguranță se votează!

Așadar e posibil ca la anul, să revin la raduclapa.blogspot.ro /.com /.it /.ca /.dk sau orice altă terminație, că așa e google: în funcție de țara în care vizitezi un site, domeniul se schimbă :)


Au mai scris despre asta (în ordinea în care i-am descoperit):

No comments:

Post a Comment

Atenție: Este activată moderarea comentariilor pentru articolele mai vechi de 10 zile!

Ha, 2020, învie blogul, prin YouTube

Vreau să revin pe YouTube și să reluăm ce făceam cândva... poate, poate, ușor, ușor, revin și pe blog Dacă vă place și vreți să mai vedeți,...