Saturday, September 24, 2011

Cum să... desfaci o piuliță folosind o cheie mai mare

Să zicem că te afli în situația în care ai nevoie să demontezi ceva dar ai uitat cheia potrivită acasă... În cazul meu aveam nevoie de o cheie de 10, dar am luat de acasă una de 11.

Asta doar fiindcă cele două chei arată la fel, doar că una e 10 cu 11, cealaltă 9 cu 11, dar ca aspect (material, culoare, vechime) arată identic. Din grabă, nu am verificat care pe din ele am luat-o. E drept că de cele mai multe ori cheia standard e 10 / 11, combinația 9 / 11 e foarte rară.

Pentru a rezolva problema ai nevoie doar de o șurubelniță lată și cheia de care dispui. Eu am folosit o șurubelniță mai neconvențională, dar puteți folosi orice șurubelniță lată, atâta timp cât umple spațiul rămas între șurub (piuliță) și marginile cheii:
Metoda funcționează pentru cazul de față, când cheia este doar cu un număr mai mare decât șurubul (piulița) în cauză și se pretează șuruburi mici, deci sarcini mici. Dacă poza nu e de ajuns, vă arăt și într-un video cum se procedează:

de la mine, 
numa' bine

No comments:

Post a Comment

Atenție: Este activată moderarea comentariilor pentru articolele mai vechi de 10 zile!

Ha, 2020, învie blogul, prin YouTube

Vreau să revin pe YouTube și să reluăm ce făceam cândva... poate, poate, ușor, ușor, revin și pe blog Dacă vă place și vreți să mai vedeți,...