Tuesday, July 26, 2011

Sănătate maximă domnului Cristi Ungureanu!

Domnul te are în pază și va lucra prin doctori pentru recuperarea ta!

Pentru cei ce nu știu Cristi Ungureanu este un om care s-a hotărât într-o zi să se apuce de alergat, motivat de nevoia de a schimba regimul de viață sedentar și dăunător organismului. Pasionat și ambițios a ajuns sportiv de performanță, având la activ multe curse și maratoane.

Eu l-am descoperit prin grupul de discuții HPM și acolo am aflat despre povestea lui și  am înțeles că omul aleargă... și o face cu dragoste și pasiune.

Dar iată că viața lui a luat o întorsură neașteptată pe 16 aprilie anul curent, când a fost lovit pe trecerea de pietoni și proiectat 15 metri în decor. A supraviețuit ca prin minune, dar prin ce a trecut nu vreți să vă imaginați. Acum, după multe operații la picior și la cap încă nu și-a revenit complet, încă e nesigur. Este atât de  greu pentru orice om să pățească ce a pățit domnul Cristi, mai ales, imaginați-vă cum e pentru un sportiv, obișnuit cu mișcarea, mereu dornic de alergare...trebuie să fie groaznic.

Declarația șoferului nu am citit-o, dar mama sa spunea că „nu avea de ce să încetinească”. Probabil doamna respectivă nu e șofer, nu știe că la trecerile de pietoni se reduce viteza, nu știe că în oraș nu se circulă cu 100km/h...dar ce rost mai are să mă iau de ea. Nimic din ce aș spune nu readuce sănătatea domnului Cristi. Dar putem să îi fim alături, să îl sprijinim măcar cu câteva vorbe de încurajare. Și când mă gândesc că, deși trece prin atâtea, a avut timp să treacă pe aici să spună câteva cuvinte despre un articol scris de mine...

Sunt obosit, recunosc, nu pot să vă explic tot, dar iată câteva link-uri din care să înțelegeți mai bine omul și povestea sa:

http://cristianungureanu.wordpress.com/2274-2/
http://www.erd.ro/competitie-cu-viata-
http://www.adevarul.ro/locale/iasi/Iasi_sportiv_mutilat_trecere_de_pietoni_mutilat_foto_0_523747764.html

E cu adevărat un om minunat, un sportiv și un talentat scriitor (fiindcă trebuie să recunoaștem măiestria cu care scrie pe blog) și dacă veți citi pe site-urile indicate veți afla acestea și mult mai multe. Nu pot să nu mă gândesc și la implicațiile materiale și la costul acestor intervenții medicale, deși nu scrie nicăieri nimic, îmi dau seama că trebuie să fie destul de costisitor.

Cristi, îți ținem pumnii, ne gândim la tine și ești în rugăciunile noastre. Fii tare, te așteptăm la prima cursă de după accident, vom fi toți acolo să te susținem.
de la mine, 
numa' bine

4 comments:

  1. Ii doresc insanatosire grabnica. Dupa cum am spus si prin alte locuri, lipsa de respect fata de ceilalti participanti la trafic creste de la o zi la alta.

    ReplyDelete
  2. Imi pare rau sa aud asta mai ales ca se intampla unor oameni deosebiti, ii doresc insanatosire si recuperare grabnica.

    ReplyDelete
  3. Insanatosire grabnica si sa te pui pe picioare pentru a continua drumul ce lai inceput ar fi pacat sa te opresti acum.In zilele de azi rar oameni care mai fac ceva cu pasiune. Uneori neatintia celor din trafic fac diferenta dintre viata si moarte.

    ReplyDelete
  4. Multumesc Mult Dragul Meu RADU ! ,
    ... gandul , si urarile de bine , onorat transmise pentru mine in al dumitale blog , sant amplificate pozitiv de catre toti admiratori dumitale , ... al meu "dezorientat" moral , si "ratacit de durere" suflet ,vor fi ajutate ajutate in molcoamia-mi revenire .
    Multumesc Mult , Cu Consideratie , Al Dumitale ,
    cristi .

    ReplyDelete

Atenție: Este activată moderarea comentariilor pentru articolele mai vechi de 10 zile!

Ha, 2020, învie blogul, prin YouTube

Vreau să revin pe YouTube și să reluăm ce făceam cândva... poate, poate, ușor, ușor, revin și pe blog Dacă vă place și vreți să mai vedeți,...