Wednesday, November 20, 2013

Minunata noastră rețea feroviară

Dragii mei, iată că mă aflu din nou pe drumuri, din nou pe tren. Trebuie să fiu în Iași mâine dimineață la prima oră, așa că am plecat de azi din Roman. Am stat și am analizat, am pus în balanță opțiunile și am decis că e mai economic să merg cu trenul decât cu microbuzul (doar la dus).
Mare greșeală!!

Vedeți voi, la ora asta ar fi trebuit să fiu deja la destinație, bucurându-mă de minunatul târg și de prietenii mei dragi ce locuiesc în el. Dar în schimb sunt în tren, în Pașcani, unde am ajuns cu mai bine de 40 de minute în urmă.

Da, ați citit bine. Mai mult decât atât, trenul a ajuns în Roman cu 50 de minute mai târziu decât ora normală. Așadar cam câte minute întârziere credeți că va avea la Iași??

O chestie la care nu ne gândim atunci când un tren întârzie e că pe parcurs e posibil să nu câștige timp, ci dimpotrivă să rămână și mai în urma. Asta din cauză că, prin simplul fapt că a plecat târziu din gara X a dat peste cap tot graficul și trebuie să cedeze prioritate trenurilor care sunt în grafic și care folosesc același traseu, chiar și parțial.

Da, e o adevărată plăcere să călătorești cu trenul în România. Dar de acum gata! Nu mai calc în trenuri când există opțiuni pe șosea!

Avem un sistem feroviar JALNIC!!

În altă ordine de idei, sper că aveți o seară minunată și vă urez un sfârșit de săptămână minunat! Ne vedem în curând! ;)

No comments:

Post a Comment

Atenție: Este activată moderarea comentariilor pentru articolele mai vechi de 10 zile!

Ha, 2020, învie blogul, prin YouTube

Vreau să revin pe YouTube și să reluăm ce făceam cândva... poate, poate, ușor, ușor, revin și pe blog Dacă vă place și vreți să mai vedeți,...