Wednesday, January 25, 2012

NO to ACTA - Informează-te

ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) este un acord multilateral care propune o serie de standarde internaţionale pentru aplicarea drepturilor de proprietate intelectuală.
(...)
ACTA conţine o serie de prevederi care aduc atingere dreptului la viaţă privată, libertăţii de exprimare şi accesului la cultură.

Acordul impune obligaţii referitoare la monitorizarea conţinutului online de către terţe părţi, cum ar fi intermediarii Internet, lăsând reglementarea libertăţii de exprimare în mâinile companiilor private.

Astfel,  furnizorii de Internet ar fi obligaţi să desfăşoare activităţi de supraveghere la nivelul reţelelor proprii şi să pună la dispoziţia deţinătorilor drepturilor de proprietate intelectuală datele personale ale  presupuşilor infractori. (sursa)


Cu alte cuvinte se va monitoriza tot ce faci pe internet și în cazul în care nu le convine ceva: fie ți se taie accesul la internet, plătești amenzi sau chiar închisoare doar pentru că ai copiat niște melodii sau le-ai trimis cuiva. Deja s-a început, și poți fi tras la răspundere doar dacă ai trimiteri către site-uri cu piraterie.... extrădări și întemnițări, amenzi de milioane de dolari, toate pentru cei mici, că de firmele mari din SUA nu se atinge nimeni...




Ăsta... ăsta e începutul celui de-al treilea război mondial. Apogeul tehnologiei: mutăm totul online!
Războaie online cu victime și pedepse offline.

Ca să înțelegi că avea dreptate Chirilă când spunea că  Americanii-s de vină (, F***-i) ,vizionează și următorul video:




Haideți să convingem parlamentarii noștri din UE să voteze NU acestei idioțenii... găsiți la Manuel un model de mail și lista de adrese. Spor la trimis!


de la mine,
numa' bine

No comments:

Post a Comment

Atenție: Este activată moderarea comentariilor pentru articolele mai vechi de 10 zile!

Ha, 2020, învie blogul, prin YouTube

Vreau să revin pe YouTube și să reluăm ce făceam cândva... poate, poate, ușor, ușor, revin și pe blog Dacă vă place și vreți să mai vedeți,...