Saturday, November 26, 2011

Vise plăcute...

- Doctore, nu i-ați putea admininstra soțului meu un medicament pentru a visa noaptea pește?
- De ce? E cumva pescar?
- Nu, dar de vreo două luni visează noapte de noapte vrăbii.
- Și vă deranjează? Pești sau vrăbii, nu e totuna?
- Nu, că dacă ar visa pești, nu ar mai ciripi.

***

Visele plăcute sunt cele care te fac să îți dorești să nu te mai trezești, sunt acele vise nimicite de alarma ceasului deșteptător, vise a căror fir narativ vrei să îl continui încercând să adormi după ce ai oprit alarma. Nu reușești chiar dacă te ia somnul...în cel mai bun caz visezi ceva similar, dar răspunsul pe care urma să îl primești înainte să sune ceasul nu îl vei mai afla niciodată.


Și am avut destule vise frumoase, dar mai recent li s-a schimbat tematica. De câteva zile ceasul îmi curmă niște vise atât de dulci, dar care, la o analiză mai amănunțită nu explică „starea de bine”. Adică, cum adică?

Thursday, November 24, 2011

Sauvage?

Stau și mă minunez uneori cât de multă atenție și timp alocă unii pentru propria podoaba capilară. Îi vezi că discută între ei la baie despre consistența diferitelor tipuri de gel și stau cu orele în fața oglinzii, cu zece feluri de piepteni, așezând fiecare șuviță de păr în parte.

Dacă ar prezenta atâta migală și în alte domenii ce frumos ar fi... am fi mai buni ca nemții.

Wednesday, November 23, 2011

Sărbătorile Galațiului 2011

Cică vine iar perioada aia a anului ... despre concertele ce se anunță nu am prea multe să vă spun (vedeți și voi afișul), dar abia aștept să vină tarabele cu mâncare și să casc gura la vânzătorii ambulanți...

28 noiembrie:
  • 09:00 / 22:00 Esplanada Potcoava de Aur: Târgul meșterilor populari
  • 19:00 / 22:00 Scena Parc Viva: MADE IN GALAŢI (Greeninsh, Hippie & Friends, Florin Manolescu, Corul Allegria şi trupele de dans Stance Crew, Keep the vibe alive, USW, Beat Soldiers, Street Kings, BboyzOnly)
29 noiembrie
  • 09:00 / 22:00 Esplanada Potcoava de Aur: Târgul meșterilor populari
  • 19:00 / 21:00 Scena Parc Viva: Seara de folclor (ansamblul „Doina Covurluiului”, Ansamblul belarus „Radzimichy” din Minsk, Ansamblul naţional academic de dansuri populare „Joc” din Chişinău.)

30 noiembrie
  • 09:00 / 22:00 Esplanada Potcoava de Aur: Târgul meșterilor populari
  • 17:00 / 19:00 Teatrul Dramatic – str. Domnească - str. Brăilei – Tribunal – Prelungire Coşbuc – Parc Viva: Alegoria Sfântului Andrei
  • 17:30 / 19:00 Teatrul Dramatic – str. Domnească - str. Brăilei – Tribunal – Prelungire Coşbuc – Parc Viva: Alai trăsuri, roleri cu făclii, paiaţe
  • 19:00 / 23:00 Scena Parc Viva: Spectacol în aer liber: ANDRA ŞI HORIA BRENCIU BAND. În deschidere: Alexandra Penciu, Ana-Maria Fluturu
  • 23:00 / 23:15 Parc Viva (lansare de pe BAC): Focuri de artificii

1 decembrie
  • 09:00 / 22:00 Esplanada Potcoava de Aur: Târgul meşterilor populari
  • 10:00 / 11:30 Teatrul Dramatic: Spectacol pentru copii
  • 19:00 / 21:00 Teatrul Dramatic: Magnum Mophtologicum
  • 19:00 / 22:00 Scena Parc Viva: Spectacol în aer liber cu: DEEPSIDE DEEJAYS, RALUKA & DJ LAORA, DJ SAVA, CONNECT-R, CRUSH &; ALEXANDRA UNGUREANU

detalii conform: galațiul.ro

de la mine, 
numa' bine

Tuesday, November 22, 2011

Ca să nu ziceți că nu mănânc sănătos!

Astă seară am avut chef de ceva ușor și fiindcă îmi făceau cu ochiul legumele din frigider, m-am hotărât să fac o salată.
Am încetat de mult să respect rețete, prin urmare am pus tot ce am crezut de cuviință din cele disponibile. În imaginea din dreapta se disting, înainte de amestecare, varza, roșiile, puțin morcov, un ardei roșu și porumb dulce. Am mai adăugat apoi cubulețe de telemea și de carne, sare ulei și puțin oțet, așa că a ieșit la final exact ca salata care se găsește la fast-food și pe care dai mult mai mulți bani.

Ninsoare timidă de noiembrie

Azi, după ce am terminat cursurile am mers direct la cămin, am mâncat și m-am pus la somn, că noaptea anterioară, am fost ocupat cu niște desene și nu prea am dormit (desene care, de altfel, mă vor ține treaz și noaptea asta).
Așadar nu am fost martor ninsorii despre care se tot face atâta zarvă, dar, fiindcă pe la ora 17 când m-am trezit am aflat (din feed, prin sms, apoi privind pe geam) că s-a depus un mic strat alb, am ieșit să fac câteva poze.

Oficial (calendaristic) e încă toamnă, dar mai contează? Și fiindcă tot te plângeai, Pato, că nu ai făcut poze, îți ofer eu câteva de după ninsoare, atât ție cât și, bineînțeles, tuturor cititorilor noștri. Sper să vă placă:

Sunday, November 20, 2011

Frunze de toamnă

Într-un sanatoriu de nebuni, de undeva din țară, toți pacienții se credeau frunze. Vine inspecție de la București. La primul etaj intră inspectorul și zice:
 - A venit toamna!
Buf! Toți cad, capete sparte, mâini, picioare rupte...tot tacâmul. La al doilea etaj intră inspectorul și zice:
 - A venit toamna!
Buf! toți cad, capete sparte, mâini, picioare frânte...Tot așa și la al treilea și la al patrulea.... ajunge la al cincilea:
 - A venit toamna! Nimic! - A venit toamna! Tot nimic!
 - A VENIT TOAMNA! Nu cădeți?
 - Bă tu ești bou !?! Nu vezi că noi suntem CONIFERE!?!

***

 Încă de la școala generală am fost învățați despre ecosisteme și despre circuitul vieții în natură, despre plante și animale, despre echilibrul lor.

Mai exact, am fost învățați că nu trebuie să „regretăm moartea frunzelor” sau căderea lor, fiindcă toate frunzele și crengile care cad toamna, formează un strat de îngrășământ natural la sol, strat care trece prin niște transformări iarna, astfel încât primăvara când se topește zăpada ajută la creșterea unei noi generații de plante. Asta ar fi pe scurt, procesul de reciclare natural și formarea de humus.

Thursday, November 17, 2011

Să reciclăm, dar cum?

Eu și piticii mei suntem total de acord cu reciclarea, refolosirea, transformarea deșeurilor în lucruri utile. De mic fac asta, de mic adunam tot felul de gunoaie pe care le transformam în cele mai faine jucării, sau adunam chestii aruncate de alții care mie mi-ar fi fost utile (de obicei jucării stricate sau aparatură electronică).

Dar am crescut și acum pot analiza din priviri dacă o chestie e utilă sau nu, fără să o iau de pe jos :D ... (fiindcă „pe jos” găsești o groază de chestii, așa cum am găsit, de exemplu o cameră foto SLR). Cum ziceam, am încetat să mai adun pentru joacă gunoaiele altora, acum mă preocupă mai mult ale mele.

Sunday, November 13, 2011

Bălăureală de noiembrie

Toamna cu-a ei albă frunte
Și cu galbenii-i conduri
A lăsat argint pe munte
Și rugină pe păduri
(George Topîrceanu - Balada Munților)

* * *

Astă vară primeam un mesaj pe carpați.org de la un anume Alex din Galați, mesaj prin care mă anunța despre grupul lor de montomani. Ajuns în Galați am dat și eu cu subsemnatul la ședințele lor, am cunoscut (măcar vizual) membrii, și m-am pus la curent cu plecările planificate.

Întâlnirile au loc în fiecare miercuri la ora 18 în restaurant Takis (în Țiglina - vezi localizarea sau: 45°25'48.01" N  28°1'48.41" E), orice pasionat de munte e binevenit!

Până acum nu am reușit să merg cu ei în nici o tură, fiindcă nu aveam echipamentul adus, și la ultima ședință tocmai anunțam că pentru mine, e puțin probabilă participarea la o tură de mai multe zile dat fiind faptul că voi începe un curs ce are loc sâmbăta.

După ședință, ca de obicei, Alex anunța pe mail tura stabilită pentru weekend. Era o tură de o zi, așa cum voiam, dar din păcate era sâmbătă, nu duminică...neconvenabil.... Nu a ținut mult supărarea fiindcă ziua următoare am aflat că voi fi liber în weekend, așa că mi-am anunțat participarea. Urma să vină și Mircea, că de mult vrem să mergem pe munte, dar chiar în ultima clipă, vineri, mi-a spus că are anumite treburi la facultate și nu mai poate veni (mare păcat, dar măcar a rezolvat problema în cauză).

Friday, November 11, 2011

© Fiindcă 4 are și un s


0 blondă vine la doctor cu urechile roșii. 
Doctorul întreabă: 
- Ce s-a întâmplat cu urechea dumneavoastră? 
Blonda zice:
-Călcam rufele când a sunat telefonul și din greșeală mi-am pus calcătorul pe ureche.
Neconvins doctorul:
- Și ce s-a întâmplat cu urechea cealaltă?
- Am încercat să sun salvarea!...


* * *

Și iată că mergeam cu Mircea spre o sală de cursuri de prin piața Energiei. Eu eram „cunoscătorul”, eu l-am luat după mine și din cauza mea am început să căutăm. De fapt știam doar adresa de pe hârtie, văzusem pe internet o hartă cu mult timp în urmă deci aveam doar o vagă ideea cam pe unde se află clădirea.

Și am mers și tot mers, dar se cam termina orașul, ajunsesem aproape de viaductul care duce la combinat, dar tot nu găsisem strada pe care să virăm la stânga. Și fiindcă păream rătăciți Mircea bagă mâna în buzunar și scoate telefonul.....câteva atingeri și mă dumiresc: acolo era strada....acolo mult în spate. Așa e că ar fi fost mai bine să pornească GPS-ul înainte să parcurgem atât drum de pomană?

Un trepied nou, cu poveste


Un tip complet chel cumpără o soluție foarte rară pentru creșterea părului. -
- Credeți că este eficace? îl întreabă el pe vânzător.
- Foarte eficace, domnule. De curând, am trimis un flacon unui client în provincie, avea capul ca o bila de biliard. Ei bine, peste o lună, când i-a sosit nota de plată, putea deja să-și smulgă părul din cap.


* * *


De multe ori pățesc să am nevoie de trepied pentru diferite poze, fie pentru fotografii de noapte, uneori pentru poze de grup în care să apar și eu...dar de cele mai multe ori pentru poze cu timp de expunere îndelungat.

Să las camera pe jos sau pe vreo bordură / gard / perete era soluția adoptată, dar mi-am pus gând rău pe un trepied mic și rapid de instalat, care să încapă în geanta și să îl pot căra oriunde. Există pe piață acele mini-trepiede telescopice dar sunt mult prea fragile pentru un DSLR... sunt bune doar pentru camere WEB sau pentru camera foto compacte.

Wednesday, November 09, 2011

Noi pe unde mergem?

Am mai spus despre tot felul de modernizări fără cap care s-au făcut prin orașul natal, dar a venit timpul să mă iau și de parcurile din Galați, și mai exact Parcul Rizer.

Parcul e de ceva timp în renovare; au început prin înlăturarea aleilor vechi, mai exact a bordurilor de prin parc, și fiindcă toamna a avut grijă să acopere totul uniform cu frunze, de la distanță nici nu mai recunoști poteca.

Ziua internațională a Geocaching-ului 2021

În fiecare an, în a treia sâmbătă din luna august se sărbătorește Ziua Internațională a Geocaching-ului . Prima dată s-a întâmplat în 2011 –...