Wednesday, April 28, 2010

Din nou??

Am zisacum ceva timp că s-a deschis sezonul, dar mai bine ziceam că
Declar deschis sezonul de julituri

mmda... am început bine, cu trânta din seara aia de când am fost cu Radian la gară, când bicicleta nici nu era gata de fapt...apoi am continuat cu trânta de la Lacul Sărat care mi-a pătat, se pare, permanent pantalonii, şi azi am reuşit să mai trag o trântă...

Wednesday, April 21, 2010

Ghicitoare

Două întrebări am:

1. Tu ce vezi desenat pe tricoul acesta?

2. Ai purta aşa ceva?

Răspunsul la ghicitoare e interpretabil, dar la cerere vă pot trimite un link sau să vă dau lămuriri, nu pot spune public, ci contează ce vede fiecare persoană în parte.

Pi(ss)tă, tataie!!

Degeaba avem, dacă nu avem !! 
Când eram eu mic ideea de piste de biciclete era doar un vis. Ei bine, cu intrarea în UE au apărut şi la noi pistele de biciclete, din păcate încă prea puţine şi încă ne-la-locul-lor. Adică au făcut şi ei ce au putut, le-au pus pe trotuar, în loc să le pună pe marginea carosabilului. E mai bine aşa oarecum fiindcă prezintă un nivel crescut de siguranţă pentru copii, dar pentru cei ce nu folosesc bicicleta doar duminica la plimbare, mai comod ar fi fost pe stradă, să te poţi mişca prin oraş.

Bicicleta încă nu este la noi un mijloc de transport des utilizat. Îmi vin acum în minte imagini din alte ţări cu sute de biciclete, cu parcări şi cu oameni educaţi...o frumuseţe.

La noi încă e primejdios să mergi pe bicicletă fiindcă şoferii au o problemă cu noi. Majoritatea nu ne suportă deloc, unii nu ne suportă când mergem pe carosabil, alţii sunt invidioşi că ne deplasăm mai rapid şi ne strecurăm prin ambuteiaje, alţii doar caută un ţap ispăşitor pentru incompetenţa lor, aşa că ne claxonează nervoşi: "ce ai tante?? Ţi-ai luat şi tu permis şi te crezi mare? Învaţă să şi semnalizezi, abia apoi sari cu gura!!!"

Mmda, în trafic se întâmplă multe chestii, sunt destui cărora nu le pasă câtuşi de puţin de noi...sunt destui care să îţi taie calea sau să frâneze brusc în faţa ta...sunt destui, dar nu despre ei voiam să vă vorbesc atunci când am început acest articol, ci de pistele de biciclete, aşa că să revenim la ele.

Le avem, da, nu peste tot, nu în toate oraşele, dar le avem, spre deosebire de anii trecuţi. Prima oară când am văzut o pistă de biciclişti, marcată ca atare, şi pe care am şi mers puţin, a fost anul trecut în Suceava. Era în timpul excursiei la mănăstiri: B.Tur #5, şi am fost plăcut surprins de faptul că ei au, faţă de alte oraşe (pe vremea aia mă raportam la Iaşi. Acolo s-a făcut o pistă din Podu Roş până la Ţesătura, dar aia e pentru role).

Aici, în Galaţi avem piste de biciclete. Avem pista de biciclete de lângă pista de role de lângă partea pietonală pe faleză, jos, lângă Dunăre (separate cu linie întreruptă). Mai este o pistă de biciclete sus, pe trotuar, pe faleza superioară...sau cum se cheamă faleza aia pe unde merg şi maşinile, da aia în şantier...

Treaba deranjantă e că le avem dar nu le respectăm! Uneori nici bicicliştii / skaterii dar mai ales pietonii. În alte părţi, în alte ţări, separarea e clară. Nu se calcă în picioare pista de biciclete sau cea de role, ci fiecare îşi respectă partea. La noi nu; la noi nu poţi merge liniştit pe bicicletă pe pista PENTRU BICICLETE pentru că E PLINĂ DE OAMENI care se plimbă nestingheriţi. Tu trebuie să frânezi, tu trebuie să claxonezi, tu trebuie să înghiţi înjurăturile moşilor care te critică că mergi pe trotuar! NU e trotuar bre'...e PISTĂ PENTRU BICICLETE!!


Trebuie să mai treacă câţiva ani, trebuie să se mai subţieze stratul de ozon, trebuie să mai poluăm planeta, trebuie să mai consumăm fără să regenerăm...trebuie să mai moară câteva generaţii până să ne trezim şi noi...dacă va fi să mai vedem şi asta. Deşi cred că ne îndreptăm spre al doilea potop, şi aici nu vorbesc de precipitaţii sau de divinitate, ci de ceva făcut de mâna omului, un potop chimic sau nuclear, care să radă tot, încet cu încetul, apoi planeta îşi va reveni....fără noi!

Ca să revenim la tema discuţiei: Degeaba avem piste, dacă nu avem şi educaţie!!

de la mine,
numa' bine

Monday, April 19, 2010

(...) şi n-are nimic


Şase şaşi în şase saci,
Au mâncat budinci.
Unul a mâncat prea mult,
şi-au rămas doar cinci.

Cinci saşi în cinci saci,
Au plecat la teatru.
Unul a picat în fosă,
şi-au rămas doar patru.

You got me?

Life as a Game


Văzut la blogatu în articolul său: Ce se întâmplă după salvarea prinţesei Cum zicea şi el, nici eu nu sunt misogin, dar e prea tare filmuleţul :))

Meniul e inclus în preţ?

Oare magazinele de mobilă şi accesorii de bucătărie nu intră sub controlul celor de la Sanepid sau OPC?? Sau "atâta vreme cât nu comercializezi produse alimentare, nu contează că ai gândaci sau şoareci"..numai termite să nu ai că e bad for business să rămâi fără picioare la mese sau la canapele

Şi fiindcă sunt perfecţionist, cum mă ştiţi...vă propun să observaţi ce frumos e aranjată vitrina, masa aceasta cu farfurii adânci marca "You" şi tacâmuri de argint: doar linguri, că restul sunt "două la primărie şi două la prefectură", vorba lui Pristanda. Să ziceam că de fapt vrea să simuleze o cină la care se papă doar ciorbă... dar câte linguri ai nevoie ca să sorbi o zeamă? Chinezii beau direct din bol şi apoi folosesc două beţe...

de la mine, 
numa' bine

Sunday, April 18, 2010

taking a break




Pedalezi...

Pedalezi, produci electricitate şi capeţi mâncare - sursa: Descoperă.ro

Un hotel din Danemarca a instalat două biciclete ergonomice cuplate la generatoare electrice şi ofera o masă gratuită fiecărui client care produce, pedalând, cel puţin 10 waţi pe oră.

Oaspeţii hotelului Crowne Plaza din complexul Copenhagen Towers, din capitala daneză, sunt invitaţi să-şi îmbunătăţească forma fizică şi, totodată, să-şi reducă "amprenta de carbon" şi să economisească energie şi bani, pedalând cu zel pe bicicletele staţionare.


Începând din iunie, hotelul va organiza şi o competiţie, în care clienţii vor putea "concura" cu sistemul de panouri solare care alimentează cu energie hotelul cu 366 de camere, în încercarea de a produce cât mai multă energie electrică.

Cei care generează, pedalând, cel puţin 10 wati-oră, vor primi, drept rasplată, câte o masă în valoare de cca. 44 USD, compusă din feluri de mâncare la alegere, din oferta hotelului.

Hotelul din Copenhaga va testa ideea timp de un an, urmând ca ea să fie, eventual, pusă în practică şi în alte hoteluri din reţeaua Crowne Plaza.

Sunday, April 11, 2010

Leapşa

Asta am luat-o de la sor-mea, care a luat-o de la Miruna. care nu ştiu de unde a luat-o, dar nici nu mai contează... aflaţi voi dacă vreţi :P

1.Care a fost ultima carte pe care ai citit-o?
"Invitaţia la Vals" - Mihail Drumeş (asta a fost acum câteva luni, şi am început altceva dar nu am avut timp să o termin)

2.Dacă ai putea să fii personaj într-o carte, ce personaj ai fi şi în ce carte? De ce?
Aş vrea să fiu... Ivar, în Scrisoare de Dragoste... De ce? pentru că eu NU UMBLU DUPĂ BANI!! e mare prostie. Eu prefer fata simplă şi modestă atâta timp cât suntem fericiţi :)

3.Care este cel mai frumos film pe care l-ai văzut până acum?
WOW..am văzut multe şi e greu să aleg. Pe de o parte sunt filmele de dragoste cu iubiri nesfârşite şi finale fericite sau filmele poliţiste, cu mistere şi cu răsturnări de situaţie..Nu pot să mă hotărăsc la un singur film..Iertare şi Îndurare cer!

4.Care este cel mai frumos lucru care ţi s-a întâmplat săptămâna asta?
Am făcut un cadou :) şi m-am simţit ca acasă, în casa altcuiva.

5.Spune-mi melodia ta de suflet, pe care o poţi asculta mereu fără să te saturi de ea
Şi aici am mai multe variante dar aleg Florin Chilian - Zece

6.Unde ai locui un an intreg, departe de casa ta?
Oriunde, nu duc dorul de casă chiar aşa de tare. Dar dacă ar fi să aleg ca relaxare aş vrea o cabană la munte împreună cu prietena/logodnica/nevasta. Dacă e vorba şi de locuit şi de muncit şi de trăit..cam cu e viaţa în mod normal (un an la cabană pe ce bani?) aş alege la mare....că nu degeaba sunt zodie de apă...mi-ar conveni să trăiesc şi să muncesc acolo :D

I'm alive!!!

Ştiu că am lipsit în ultima vreme....nu e că nu aş avea ce să scriu...dar nu mai am nici timp, nici poziţia la birou nu îmi dă stare necesară tastării (cine ştie cunoaşte). Dar azi am decis să revin. Azi, pentru că am vrut să scriu relatarea expediţiei şi să anunţ deschiderea sezonului meu de cicloturism de anul acesta :D şi am intrat ca să mai umblu prin ograda altora.

Plimbarea de duminică

Duminica asta a fost o duminică plină, precedată de o sâmbătă plină....ambele frumoase.

Azi m-am trezit pe la 5, pe la 6, pe la 8 şi pe la 9 ...da...cu pauze de somn între aceste treziri. Duminica asta m-a vizitat Luli şi am văzut un film, duminica asta pot striga:
DECLAR DESCHIS SEZONUL DE CICLOTURISM 
de anul acesta

Friday, April 09, 2010

alţii cu

pitici pe creier...
Dar măcar ai mei sunt paşnici (aproape)...dar cu siguranţă sunt neînarmaţi

Wednesday, April 07, 2010

Substrat

Asta se încadrează la categoria: cine are ochi de văzut să citească, cine are minte destulă, să înţeleagă. (Cn.a.O.d.V.s.C.)

"Anything that's worth having, is sure enough worth fighting for"

Friday, April 02, 2010

Superior Scribbler



Am primit azi de la sor-mea acest premiu şi regula spune să îl dau mai departe la 5 persoane, aşa că vor primi de la mine acest premiu:
Radian, DianaAndreea, Ana şi Andrei

Îndatoririle premianţilor sunt următoarele: (am dat copy & paste)




  1. Fiecare Scriitor Superior (S.S.) trebuie să dea mai departe premiul la cinci prieteni bloggeri speciali. 
  2. Fiecare S.S. trebuie să îşi creeze o legătura pe net la blogul (şi autorul-blogger prieten) de la care el a primit premiul. 
  3. Fiecare S.S. trebuie să îşi prezinte premiul pe blog şi să adauge un link la acest post, care explică ce este cu premiul. 
  4. Fiecare S.S. care a câştigat premiul este rugat să viziteze acest post şi să îşi adauge numele la Mr.Linky List astfel încât să existe o evidenţă a fiecărui ins premiat. 
  5. Fiecare S.S. trebuie să posteze aceste reguli pe blogul lui. 


Regula 4 nu o înţeleg, şi am încercat să urmăresc firul premianţilor, dar cineva nu a pus link către articolul cu pricina, ci către blogul autorului. Nu am putut să îmi continui urmărirea fiindcă nu am timp să cotrobăi toată arhiva dânsei pentru a găsi premiul.

Thursday, April 01, 2010

April Fools' Day

Primit pe mail, aliniat şi "diacritizat" :D :


Articol preluat de pe 9 a.m..

Cu o istorie veche de sute de ani, Ziua Păcălelilor, "sărbătorită" în majoritatea ţărilor pe 1 aprilie, a născut farse pe cât de originale, pe atât de sugestive pentru naivitatea "victimelor" , dispuse oricând să creadă că tot ce zboară se mănâncă.



  • Cea mai veche păcăleală datează din 1915, când, un pilot francez de pe frontul primului Război Mondial a survolat tabăra germană şi a aruncat o încărcătură ce părea a fi o bombă. Soldaţii germani au fugit speriaţi în toate părţile, însă, după ce au constatat că nu se produce nicio explozie, s-au apropiat discret de "bombă" care, de fapt, era o minge de fotbal însoţită de mesajul "Păcăleală de 1 Aprilie".

  • La 31 martie 1940, Institutul Franklin din Philadelphia, SUA, a dat publicităţii un comunicat prin care anunţa că a doua zi va veni sfârşitul lumii. Radio KYW a transmis: „Cele mai mari temeri ale noastre privind sfârşitul lumii sunt confirmate de astronomii de la Institutul Franklin. Mâine, la ora 15:00, vine apocalipsa. Nu e o păcăleală de 1 aprilie". Panica a luat sfârşit abia după ce astronomii au negat teribila predicţie. Autorul farsei, ofiţerul de presă al Institutului Franklin, William Castellini, a fost demis.


  • În 1957, una dintre cele mai respectate emisiuni de la BBC, Panorama, a lansat o altă "bombă": Datorită condiţiilor meteo favorabile, fermierii elveţieni au reuşit să obţină o recoltă senzaţională de... spaghete. Ştirea a fost însoţită de imagini cu oameni culegând spaghetele din copaci, astfel că, aproape instantaneu, postul de televiziune a fost asaltat cu telefoane. "Cum pot cultiva şi eu spaghete?", întreba majoritatea, iar cei de la BBC au răspuns, cu umor şi diplomaţie: "Plantaţi un băţ din cutia de spaghete într-o conservă cu sos de tomate şi...speraţi la tot ce e mai bun".


  • Şi mai gogonată a fost minciuna mediatizată pe 1 aprilie 1962 de singurul post de televiziune din Suedia, care emitea alb-negru. Directorul tehnic al postului a apărut pe micul ecran şi le-a spus telespectatorilor că, datorită unei noi tehnologii, oricine va putea vedea programele în culori, cu condiţia să acopere ecranul cu o folie transparentă din plastic. Mii de telespectatori i-au urmat sfatul, însă, programele au putut fi recepţionate color de-abia în 1970 şi, evident, fără nicio legătură cu tehnologia "revoluţionară" .


  • Pe 1 aprilie 1965, cotidianul danez Politiken titra pe un ton cât se poate de serios: "Parlamentul a votat ca toţi câinii să fie vopsiţi obligatoriu în alb". Mulţi cititorii nu au intuit farsa nici după ce au citit raţiunea acestei măsuri, scrisă în aceeaşi ştire: "Scopul este creşterea securităţii pe şosele, în condiţiile în care câinii albi sunt mult mai vizibili decât ceilalţi"


  • În 1982, Daily Mail anunţa că un producator local a vândut 10.000 de sutiene care cauzează o problemă fără precedent. Încuietorile acestora, fiind din metal, blochează semnalul radio-tv atunci când sunt expuse la căldura corpului uman. Nimic grav până aici, dar pe 1 aprilie 1982, când a fost publicatâ ştirea, toate angajatele laboratoarelor din telecom-ul britanic au fost obligate să dovedească ce sutien poartă la serviciu!


  • In 1986, Le Parisien a anuntat că simbol naţional al Franţei, Turnul Eiffel, urmează să fie demolat. Ştirea a şocat poporul francez care şi-a revenit cu greu chiar şi după ce a aflat că e o păcăleală de 1 aprilie.


  • Tot despre o lege nouă vorbea, pe 1 aprilie 1993, postul german de radio Rundfunk. "Practicanţii jogging-ului în parcuri vor trebui, de-acum incolo, să alerge cu cel mult 4 kilometri pe ora în această perioadă a anului, pentru a nu deranja veveriţele, aflate în sezonul de împerechere" .


  • În 1997, utilizatorii de internet din toată lumea au fost bombardaţi cu mesajul: "Internetul se închide între 31 martie şi 2 aprilie, pentru curăţenia de primavară". În mesaj se spunea că vor fi aruncate la gunoi toate căsuţele poştale online nefolosite de multă vreme şi paginile web inactive, păcăleala fiind, de fapt, un "up-date" la o farsă mondială mai veche, care a vizat "curăţenia de primavară" în reţelele de telefonie.


  • Un an mai tarziu, tot pe internet s-a răspândit ştirea că, la iniţiativa unei asociaţii americane "pentru Ştiinta şi Adevăr", valoarea numărului Pi (3,14159), una dintre constantele matematicii, a fost schimbată, prin lege, de autorităţile statului Alabama, care, pentru a simplifica lucrurile, a hotărât ca aceasta să fie egală cu 3. Fără a bănui că este vorba despre o glumă, sute de matematicieni au protestat faţă de această măsură "abuzivă".


  • Tot în 1998, lanţul de fast-food-uri Burger King a publicat pe 1 aprilie o pagină publicitară în USA Today, anunţând că lansează hamburgerul pentru stângaci, cu aceleaşi ingrediente ca originalul, însa condimentele sunt rotite cu 180 de grade, pentru a furniza acelaşi grad de satisfacţie şi celor care nu folosesc la masa mâna dreaptă. Chiar dacă, a doua zi, compania a revenit precizând că a fost vorba despre o farsă, fast-food-urile au fost invadate de mii de clienţi care cereau, după caz, hamburger-ul cel nou, pentru stângaci, sau pe cel "pentru dreptaci".


  • Una dintre cele mai răsunatoare farse de data relativ recentă a fost făcută în 2008 de postul TV BBC. În seria de emisiuni "Miracolele evoluţiei", postul britanic a prezentat imagini cu pinguini zburători care, sătui chipurile de gerul din Antarctica, au plecat să petreacă iarna la cald, în America de Sud. Imediat, însă, BBC a difuzat un material în care explica faptul că totul a fost o păcăleală de 1 aprilie, în care pinguinii zburători au fost realizaţi cu ajutorul computerului.

Ziua internațională a Geocaching-ului 2021

În fiecare an, în a treia sâmbătă din luna august se sărbătorește Ziua Internațională a Geocaching-ului . Prima dată s-a întâmplat în 2011 –...