Sunday, April 18, 2010

Pedalezi...

Pedalezi, produci electricitate şi capeţi mâncare - sursa: Descoperă.ro

Un hotel din Danemarca a instalat două biciclete ergonomice cuplate la generatoare electrice şi ofera o masă gratuită fiecărui client care produce, pedalând, cel puţin 10 waţi pe oră.

Oaspeţii hotelului Crowne Plaza din complexul Copenhagen Towers, din capitala daneză, sunt invitaţi să-şi îmbunătăţească forma fizică şi, totodată, să-şi reducă "amprenta de carbon" şi să economisească energie şi bani, pedalând cu zel pe bicicletele staţionare.


Începând din iunie, hotelul va organiza şi o competiţie, în care clienţii vor putea "concura" cu sistemul de panouri solare care alimentează cu energie hotelul cu 366 de camere, în încercarea de a produce cât mai multă energie electrică.

Cei care generează, pedalând, cel puţin 10 wati-oră, vor primi, drept rasplată, câte o masă în valoare de cca. 44 USD, compusă din feluri de mâncare la alegere, din oferta hotelului.

Hotelul din Copenhaga va testa ideea timp de un an, urmând ca ea să fie, eventual, pusă în practică şi în alte hoteluri din reţeaua Crowne Plaza.

No comments:

Post a Comment

Atenție: Este activată moderarea comentariilor pentru articolele mai vechi de 10 zile!

Ha, 2020, învie blogul, prin YouTube

Vreau să revin pe YouTube și să reluăm ce făceam cândva... poate, poate, ușor, ușor, revin și pe blog Dacă vă place și vreți să mai vedeți,...