Sunday, April 11, 2010

Plimbarea de duminică

Duminica asta a fost o duminică plină, precedată de o sâmbătă plină....ambele frumoase.

Azi m-am trezit pe la 5, pe la 6, pe la 8 şi pe la 9 ...da...cu pauze de somn între aceste treziri. Duminica asta m-a vizitat Luli şi am văzut un film, duminica asta pot striga:
DECLAR DESCHIS SEZONUL DE CICLOTURISM 
de anul acesta


Am făcut acest lucru cu o tură până la Brăila. Pe la începutul săptămânii am vorbit cu Radian şi venise cu propunerea să mergem la Buzău în weekend, dar eu aveam planificată o petrecere deja, aşa că a picat ideea. Joi seara când am ajuns şi eu în Galaţi mi-am reparat bicicleta ...am improvizat ceva în aşa fel încât să o pot folosi şi apoi l-am sunat pe Radian să îi dau vestea că voi veni după el la Brăila, să ne întoarcem împreună aici.

A rămas stabilit pe azi la ora 13 să plec din Galaţi şi să ne întâlnim pe drum. Credeam că ne vom întâlni undeva şi ne vom îndrepta spre Galaţi, dar el avea alte planuri. Am pornit pe la 12.30 de la cămin şi am dat raportul când am ajuns la real (aşa cum stabilisem). Cam la vreo 4,5km înainte de Brăila, la ora 13.30  l-am găsit pe Radian, aşteptându-mă la intersecţie. (el venise pe un drum lăuntric)

Ajuns acolo mi-a comunicat următoarea idee de traseu: Brăila - Lacu Sărat - Brăila - Galaţi. Am mai stat puţin să mă odihnesc apoi am pornit spre Brăila. Acolo am mers după dictare, pe faleză să vizităm panoul de escaladă:
I'm so gonna climb that!!! ..acum nu m-am suit decât pe la jumătate, ca să nu risc inutil, dar pe viitor am programat un ham şi coardă :P ...De fapt am ajuns şi sus, dar prin spate, căţărat pe şuruburile de la prize :D. În Brăila am mers scurtat drumul chiar şi prin parc, unde cică nu e voie..da' ne-am dat jos când am zărit gardienii (nu ştiu dacă ei ne-au zărit şi au tăcut, sau erau prea ocupaţi cu şaworma :D)

Apoi a urmat ceva fenomenal...Eu nu mai mersesm cu tramvaiul înainte să ajung la Iaşi, sau chiar dacă mai fusesem, eram prea mic să îmi amintesc. A fost fain să ajung cu numărul 3 în Tătăraşi...era o porţiune unde se despărţea linia de tramvai de şosea..şi era aşa fain. La Brăila am văzut ceva şi mai fain....tramvai prin pădure frate. E atât de fain..parcă ar fi tren. Probabil pentru cei de acolo deja e booooring, dar pentru mine a fost ceva inedit...data viitoare fac şi eu o tură cu el :)
Undeva în stânga acestei poteci erau liniile de tramvai, cred că se observă puţin.

După această pădurice ma ieşit la lumină, apropiindu-ne de lac. Pământul era alb de la sare şi erau nişte urme adânci de la o căruţă..sau ceva cu pneuri. Eu, eram destul de înfipt...şi din nefericire am intrat pe una din urme...am reuşit să ies din şanţ, dar am intrat naşpa în altul, şi am ajuns proiectat în baltă:

mmmda..v-am zis că eram pe lângă lac..e normal ca pământul să fie hidratat, şi e normal ca lângă potecă să fie un şanţ cu apă. Uite aşa mi-am salinizat buretele de pe ghidon, am murdărit pantalonii şi mi-am tras o baltă pe partea dreaptă ....

M-am ridicat, Radian, a.k.a. domnul CSI făcea recostituirea căzăturii, urmărind fiecare punct de impact al meu (şi bicicletei) ...şi a ajuns la concluzia că nu "am adaptat corect viteza condiţiilor carosabilului". După două şerveţele umede şi unul uscat am plecat mai departe, puţin mai precaut şi nervos că am murdărit tricoul de la prima folosire

Nu m-am lovit, că ştiu să cad, dar nu e foarte comod să mergi jegos prin două oraşe (ce e drept până am ajuns acasă am şi uitat că sunt murdar....oare a început să nu îmi mai pese??...sau mă bazam că lumea se va uita gură cască la casca mea şi va omite pata din fund :D )

După această pauză am ajuns finalmente să văd şi lacul (de baie încă nu vine vorba..mai la vară desigur)
Radian în prim plan şi eu mic acolo
(replica lui a fost: "Hai să îţi fac şi ţie o poză cu lacul"...şi asta a ieşit :D, 
dar îmi place stilul lui de a fotografia )
păi normal..dacă e ceva accesibil de căţărat...cum să stau eu pe jos???

După aceste cadre trase am mai mers olecuţică şi am ajuns la bunica lui, unde am stat cred peste o oră...sincer habar nu am cât era. Parcă era 4 şi ceva ceasu' ...
După vizita la bunică, ne-am întors la Brăila unde eu mi-am axat roata şi mi-am reglat frâna pe spate iar el a urcat în casă să îşi facă bagajul. Pe la 17.30 am plecat iar două ore mai târziu am ajuns la cămin, după ce ne-a scuipat o ploiţă prin Galaţi (că la Brăila era soare).

Am prins şi la dus şi la întors un vânt naşpa..norocul meu a fost că aproape de Galaţi s-a mutat Radian în faţă şi mă foloseam de "perdeaua" lui. (a.k.a.: când e altă peroană sau alt vehicul în faţă care să "spargă vântul").
Sper că nu l-am dezamăgit pe Radi cu viteza mea inexistentă, dar aşa sunt eu..nu merg repede..i-am zis din start. M-a fugărit oleacă prin Brăila că m-a omorât..cu vând şi cu pedalat continuu pe cuplat ce mai înaltă.


Rezumat:
plecare: 11 Aprilie 2010, ora 12.30;
sosire: 11 Aprilie 2010, aprozimativ ora19.00;
km pedalaţi: 75km;
timp pe drum: 4h 15m;
viteză medie: 18km/h.

1 comment:

  1. Îmi pare bine că "declari sezon deschis la pedalat". Sunt multe de spus, sper să postez şi eu ceva legat de "Plimbarea de duminică". Te aştept să fii available pentru a putea ieşi la cel puţin o tură Gl-Br-Gl.

    ReplyDelete

Atenție: Este activată moderarea comentariilor pentru articolele mai vechi de 10 zile!

Ha, 2020, învie blogul, prin YouTube

Vreau să revin pe YouTube și să reluăm ce făceam cândva... poate, poate, ușor, ușor, revin și pe blog Dacă vă place și vreți să mai vedeți,...