Saturday, September 01, 2012

Câștigător la campania „Altex Best Review”

Ei bine dragilor, iată că mi-a surâs și mie norocul... sau fiindcă ăsta a fost un concurs cu juriu, nu e chiar noroc, nu? Sunt rezultatele muncii, cum s-ar zice.

Așa cum știți, am participat la un concurs organizat de Blogal Initiative și altex.ro. Când, în sfârșit s-au anunțat câștigătorii eu eram la muncă. Abia seara am descoperit anunțul (și ca să vezi... au postat cu o zi înainte lista :D - trebuie să-i cert puțin că nu au respectat termenul) și am sărit în sus de bucurie... iată că numele meu era acolo, în listă... pe locul 2...

N-am luat premiul cel mare, dar locul doi, din cele trei posibile, este și el onorabil, nu?


După alte câteva zile, când nici nu mă așteptam, am primit un mail în care eram anunțat că pot ridica premiul de la magazinul Altex din orașul meu. Când m-am înscris nu am observat, dar în momentul când am constatat că sunt și eu printre câștigători, mi-am dat seama că premiile au fost generice: niciodată, nicăieri, nu scria ce model de iPad, iPod sau E-book reader se oferă... așa că totul era o surpriză.

Ajuns la magazin, a durat puțin până „s-au descălțat” cei de acolo, adică știau de mine... dar... nu știau exact ce-i cu mine.... am așteptat vreo jumătate de oră apoi am primit cutiuța din imaginea de mai sus.

Oameni buni, am și eu iPod! E mic și discret, e un iPod Shuffle de 2Gb de culoare verde metalizat.

Deși la prima vedere pare o chestie simplă, de fapt nu e chiar așa. Are un creier serios, știe să se sincronizeze, știe să-mi spună ce melodie ascult, puținele butoane au funcții multiple și neașteptate... dar mai mult nu vă spun fiindcă am o surpriză pentru voi mai târziu... un mic review al acestui gadget :D

Mai mult, am descoperit combinația perfectă: iPod Shuffle și căștile de la SE walkman.. alea cu puțin cablu! Pentru ce e perfectă? Pentru alergare, ce altceva? Chiar aveam nevoie de un dispozitiv de redare audio pentru joggingul de dimineață, iar ăsta, așa mic și cu clips prins la guler, cu acele căști mici, va fi perfect. 
Gata cu firele lungi până la brâu... simplu și practic!


Mulțumesc Blogal Initiative și altex.ro...




Dar, așa cum spunea Nice de curând, suntem mereu nemulțumiți iar eu tocmai am să recunosc asta: mă așteptam la altceva.

Când am văzut că  premiile sunt generice, m-am dus imediat pe altex.ro să văd care sunt cele mai ieftine produse.... și am constat așa:
  1. cel mai ieftin iPad:  1850Ron
  2. cel mai ieftin iPod:  220 Ron
  3. cel mai ieftin E-book Reader:  250Ron
Aaa.. păi dacă locul 3 ar fi în valoare de 250 ron, nu se poate ca locul doi să fie 220Ron... Nu se poate ca medalia de argint să fie mai ieftină decât cea de bronz.. (metaforic vorbind). Apoi, m-am gândit că poate premiul 2 valorează undeva la mijloc, între prețul tabletei și a e-book reader-ului. Adică... vreo 1000Ron (cam acolo e jumătatea). 

Începusem să mă bucur privind cam ce jucării erau la suma asta... dar știam că nu am cum să primsc un iPod de 800 Ron, dar măcar, poate ăla de 600 Ron, un iPod Nano (de care m-am îndrăgostit când am văzut că poate fi folosit drept ceas, dacă ai brățara)... Deja eram foarte bucuros... abia așteptam premiul... eram ca un copil în ajunul Crăciunului...

Dar iată că a sosit ziua primirii premiului și nu e un model scump.. nu e Touch, nu e Nano... e un iPod Shuffle, cel mai ieftin de pe listă... Deci dacă eu am primit cel mai ieftin produs din categoria mea, așa au primit și ceilalți? Adică premiul trei e mai valoros decât premiul doi! Cum e posibil așa ceva?

Dar poate greșesc, poate că există și un E-book reader mai ieftin de atât, dar tot rămâne o diferență mare.. foarte mare între premii. 1600 ron diferență între locul 1 și locul 2, nu e chiar o nimica toată... 

Sau poate mi-au tras țeapă ăștia de la magazinul local. Poate au păstrat ei pe ăla mai scump și mi-au dat cel mai ieftin de pe stoc (că și așa nu știau ce trebuie să-mi dea). Dar fiindcă nu mi-a răspuns nimeni la mail, nu am de unde ști! Așa e când sunt premii generice... trebuie să te mulțumești cu ce primești.
Oricum, e bine că am primit ceva. E foarte bine că eu, spre deosebire de mulți alții, am luat ceva... e bine că articolele mele au plăcut juriului... e bine!

Sau poate am interpretat eu greșit. Poate clasamentul nu trebuie musai să fie și descrescător ca valoare a premiilor, poate că de fapt nici nu am luat locul 2... poate că n-am fost atât de bun pe cât am crezut... poate că acele articole de la locul 3, articole care deja au stârnit multe controverse, meritau un premiu mai mare decât al meu...sau poate nici nu a primit E-book Reader-ul de pe site...

Nu mai contează.... important e că nu am să mai particip la concursuri cu premii generice dar am să mă bucur de noua jucărie de fiecare dată când plec la drum și în fiecare dimineață la alergare.

PS: Carul de dar nu se caută în gură, așa cum am făcut eu, dar ce să-i fac.. așa-s eu mai critic! Nu vreau să credeți că-s nemulțumit de premiu... doar că nu-mi place ca idee.. locul doi să fie mai ieftin și mai banal decât locul 3.. Cum să mă bucur de poziție ... mai bine nu mai erau premii, și atunci aș fi fost mândru cu poziția din clasament, dar așa... 

Dacă voi înțelegeți, explicați și mie unde am greșit... ce-mi scapă? De fapt mai e și altceva ce mă deranjează.. dar asta vă spun cu altă ocazie.

Și dacă am supărat pe cineva... vă rog să-mi spuneți!

Eu continui să particip până câștig dispozitivele dorite... și continui să-mi respect modul de a publica articolele, dar nu am să transform blogul într-unul vânător de concursuri, am să las pauze între articole și am să le fac la fel de personale, respectând regulile. Că sunt unii care câștigă fără să respecte principiile astea, nu mai are rost să spun... că știu deja toți.

PPS: Voiam să încetez după concursul ăsta, dar după ce am aflat că am câștigat, parcă am dat de gust :D

„Politeness is an inexpensive way to make friends.”
William Feather

19 comments:

  1. N-am castigat niciodata gadgeturi si tu comentezi dupa ce-ai castigat?! Crima! Crimaaaa :)))
    Felicitari pentru premiu si sa te bucuri de el,alergand frumos pe strada! :> Eu am un mp3 Sony care nici nu stiu exact de cand e, dar merge brici (doar display-ul e bulit, dar muzica conteaza ) si am incercat sa alerg cu castile si NU ZBOARA. M-a socat si pe mine. Lasa ca vine el si Nano, nu-i bai. Ar fi trist sa faci blogul asta unul de concursuri, dar pana la urma e alegerea ta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. M., nu știu ce ai înțeles tu, dar eu am zis că NU am să îl fac „blog de vânător de concursuri” :D

      Mulțumesc pentru gânduri.

      Căștile astea de la SE sunt dopuri de-alea șmechere care nu zboară. Aveam și eu o problemă cu cea din dreapta, la căștile pe care le foloseam în iunie, dar sper să nu mai am probleme cu astea.. (promit să fac o poză și să o pun aici să vezi despre ce vorbesc)

      Apropo, eu alerg dimineața doar când sunt la Galați, în timpul facultății, adică nu am făcut încă proba :P

      Delete
    2. Încă o chestie... eu ascultam muzică la un reportofon (același pe care îl folosesc la filmări pentru partea audio) dar e cam enervant că nu am unde să îl pun fără să mă incomodeze.. doar în mână. Avantajul ăstuia e că, așa mic este că poate sta la guler, cum sugeram în articol.

      Delete
  2. Felicitări pentru premiul câștigat.
    Important e că ai câștigat și nu ai muncit degeaba. Sper să te lămurești până la urmă cum e cu valoarea produselor și de ce premiul de pe locul 3 e mai valoros decât al tău ... Nu e corect, dar asta e.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulțumesc Florin. Da, am zis și eu că e important că am primit ceva. Sunt perfect conștient și e o jucărie faină... și știi cum e când ai o jucărie nouă... :D

      Cât despre lămurire... nu cred că voi afla vreodată... dar oricum, trece timpul și uit :P

      Delete
  3. Replies
    1. Mulțumesc. Eu am avut o zi lungă azi la muncă, așa că abia acum reușesc să vă răspund. Mă bucură să văd atâtea comentarii :P

      Delete
  4. Felicitari ptr modul in care ti-ai motivat nemultumirile si bafta la urmatoarele concursuri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tudor, îți mulțumesc mult. Înseamnă mult pentru mine.

      Apreciez enorm comentariile tale tocmai fiindcă știu că nu-ți place formularul de pe blogspot. Că nu are autofill sau nu păstrează datele de contact...

      Mulțumesc frumos pentru urare.

      Delete
  5. Felicitari, dar mie nu mi se pare corect ca valoarea premiului doi sa fie mai mica decat cea a premiului trei.
    Sa-l folosesti cu placere! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulțumesc Nice! Am să-l folosesc... momentan e în teste.. abia apoi începe utilizarea în regim normal :P

      Delete
  6. Felicitari, si sa il folosesti sanatos! :)

    ReplyDelete
  7. In primul rand, felicitaaaaari!!! E grozav sa poti asculta muzica in timp ce alergi, fara inconvenientele de rigoare. Sper sa iti fie de folos :) Iar faptul ca a fost un concurs jurizat, nu cu extragere la sorti, inseamna ca ai meritat premiul intr-adevar :)

    Apoi, singura explicatie pe care o pot gasi momentan cu privire la diferenta de pret intre premiile locurilor 2 si 3 e faptul ca... e posibil sa se considere ca un e-book reader e mai putin dorit decat un iPod...

    ReplyDelete
    Replies
    1. În primul rând, MULȚUMESC! Deja îl folosesc cu succes pedalând.. deși e încă în perioada de teste.. ca să fac acel review :D

      Cât despre premii, nu aș putea să spun care e mai dorit. Nici în general, nici în particular. Eu nu le pot compara fiindcă sunt chestii diferite. Singura comparație la îndemână e prețul, adică valoarea obiectului. Da, pe e-book reader poți asculta muzică (ca și pe iPod) dar poți face multe alte chestii. Pe de altă parte nu poți căra un e-book reader în spate doar ca să asculți muzică.

      Vezi de ce zic eu că nu le pot compara?

      Delete
    2. Asa, asa, testeaza-l bucuros :D

      Da, insa cei care au organizat concursul nu s-au luat dupa acest criteriu. Poate nici nu au avut niste criterii foarte clare. Oricum, sunt premii frumoase si e tare bine ca ai castigat! :)

      Delete
    3. Da, de fapt, așa cum spuneam, eu m-am bucurat cel mai mult de poziția în clasament... Așa cum ai spus, fiind concurs jurizat, e alt sentiment când câștigi :)

      Da, e tare bine că am câștigat ceva, în sfârșit :D Sper să se repete experiența :D

      Delete

Atenție: Este activată moderarea comentariilor pentru articolele mai vechi de 10 zile!

Ha, 2020, învie blogul, prin YouTube

Vreau să revin pe YouTube și să reluăm ce făceam cândva... poate, poate, ușor, ușor, revin și pe blog Dacă vă place și vreți să mai vedeți,...