Monday, July 30, 2012

Referendumul trece, pietrele rămân

Am mai zis că pe blog nu fac politică, nu vreau, nu mă interesează, nu dezbat... dar recent m-am plimbat prin câteva orașe și peste tot erau afișe și bannere mari în legătură cu votarea de ieri.

Nu știu de ce, dar mie tare-mi sună ca replica aia din nuvela lui Negruzzi: "Capul lui Moțoc vrem!"

Amu recunosc, nu știu nici cel mai mic lucru despre politică, așa că vă întreb pe voi: să fie șeful statului vinovat pentru toate? Adică un singur om? Că eu zic, în cazuri de genul, cel mai tare strigă cel ce e vinovat, nu? Adică atunci când faci o prostie și pe altul pică vina, strigi ca din gură de șarpe că el e de fapt vinovat. Dar poate aici nu e așa.

Oricum, totul pare în zadar, toată agitația, toată nebunia, toți banii cheltuiți pe campanie... românii n-au venit la vot, nu destul de mulți, așa că referendumul e ca și cum n-ar fi fost, nu? (și nu vă chinuiți să-mi ghiciți culoarea politică, fiindcă n-am niciuna).

Consider că cei care s-au deranjat să vină la referendum sunt cei care au votat DA, tocmai de aceea procentajul e mai mare. M-ași fi mirat să fie invers, deoarece cei care NU voiau demiterea au preferat să nu vină la vot.  De ce să vii la vot ca să spui NU, când e mai simplu să stai acasă și să obții același rezultat? Eu am mers la vot!

Și credeți că președintele suspendat se va simți prost că cei ce au votat au spus DA? Nu, fiindcă cei care au votat reprezintă mai puțin de jumătate din cetățenii țării, adică statistic vorbind, majoritatea e de partea lui prin neprezență.
 
de la mine,
numa' bine

2 comments:

  1. Si uite, dupa doua saptamani, si referendumul nu trece odataaaa! Isi bat joc de noi toti, serios. Nu am mers la vot, nu am ,,culoare" politica, asa cum ziceai si tu in articol, dar mi se pare ca imi insulta inteligenta prin tot tam-tam-ul pe care il fac acum. Parca ar fi niste copii care au pierdut la un joc, si acum vor sa schimbe regulile.
    Nu. Regulile se stabilesc inainte de a da startul. Nu dupa ce afli rezultatele. E un principiu atat de simplu, dar clasa politica romaneasca face abstractie cu totul de el.
    Si intre timp, noi suportam consecintele, evident. Caci, de fapt, nimeni nu se ocupa de probleme reale. Se mananca intre ei - asta e idealul lor politic.

    Na, ca mi-am varsat si frustrarile politice, alea putine pe care le am :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Din fericire, de când am plecat de acasă și nu am mai auzit TV și radio nu mai știu nimic din ce se întâmplă...dar e o totală nebunie de care m-am săturat!

      Și să nu se înțeleagă faptul că acasă ascultam știrile cu sufletul la gură.. nu, dar se uitau ai mei și involuntar auzeam și eu când mergeam la bucătărie, unde e pornit TV-ul tot timpul.

      Apropo de reguli și de start... cred că e ceva tipic nouă asta... ne place să modificăm/încălcăm regulile în funcție de cum evoluează evenimentele.

      Delete

Atenție: Este activată moderarea comentariilor pentru articolele mai vechi de 10 zile!

Ha, 2020, învie blogul, prin YouTube

Vreau să revin pe YouTube și să reluăm ce făceam cândva... poate, poate, ușor, ușor, revin și pe blog Dacă vă place și vreți să mai vedeți,...