Sunday, August 03, 2008

B.Tur #3


Acest "B.Tur" al treilea, a fost cel mai mare şi din punct de vedere al distanţei dar şi din punct de vedere al numărului de participanţi.

Pe trei dintre ciclişti îi cunoaşteţi deja.

Începem cu Ciprian (ursachi_ciprian@yahoo.com). Fiind organizator este evident că a participat la toate cele trei tururi.

Cristi a fost cu noi încă de la "B.Tur #1". Mai nou lucrează şi e cam greu cu liberele dar sper să vină în continuare şi la următoarele excursii.

Subsemnatul...Radu....responsabil cu pozele urâte de la "B.Tur #1", şi parţial cu cele de la "B.Tur #3". De asemenea vinovat de lipsa pozelor de la "B.Tur #2".




Pentru "B.Tur #3" ni s-au alăturat încă 5 omuleţi: Mircea, Buzz, Theo, Alin si Radu.

Am plecat Vineri 1 august 2008 la ora 08.32 în formaţie completă şi ne-am îndreptat spre copou, după ce am stat două minute să cădem de acord în legătură cu traseul cel mai scurt spre Târguşor.

Copoul nu a fost greu de urcat - ce-i drept eram căliţi după turul 2, şi m-am obişnuit să am greutate pe bicicletă. Pe la ora 09:18 am făcut o mică pauză pe la roCurier (nu ştiu exact de ce dar cred că a fost cineva la pim) ... ne-am pus pe biciclete în scurt timp şi am ieşit din Iaşi la 09:27.

Drumul era drăguţ, vremea era acceptabilă şi în ciuda celor auzite nu am întâlnit nci o inundaţie. Înainte de Trifeşti am văzut nişte corturi ale armatei şi un cort medical pe partea dreaptă a drumului dar cam atât.

La ora 12:15 am ajuns la unchiul lui Alin unde am stat să luăm prânzul, să ne odihnim şi să ascultăm bancuri. Am aflat că în Trifeşti erau "cazaţi" niste sinistraţi. Am plecat pe la 13:22 luând cu noi şi nişte porumb, pe care urma să îl coacem la foc înainte de somn, în acea seară.


În rest, drumul a fost monoton ... nordul e foarte pustiu şi sec (la propriu). Am găsit foarte puţine izvoare iar fântânile erau doar în curtea oamenilor. Foarte rar vedeai oameni pe drum (şi totuşi era vineri).

Am întâlnit destul de multe văi spectaculoase şi binemeritate având în vedere dealurile ce le precedau. Am pedalat sănătos şi am ajuns în prima zi în Stefăneşti..."ORAŞUL Ştefăneşti". Cam prin centrul "oraşului" surpriză: am făcut pană. Probabil că dacă nu aş fi făcut pană am fi avansat şi mai mult în traseu.

Eu am început să descarc totul şi să îmi repar bicicleta iar Cici a plecat la magazin să cumpere cina şi micul dejun. Am peticit camera şi am reîncărcat totul pe bicicletă...şi exact când să pornim a cedat peticul...aşa că am rămas iar pe pană. Am desfăcut bagajul şi după o sedinţă ad-hoc am decis ca băieţii să meargă înainte cu bagajul iar eu să rămân împreună cu Buzz să căutăm vulcanizarea de la intrarea în oraş.

Am mers deci înapoi cu gândul să găsim vulcanizarea. Am trecut pe lângă Cinema Prutul şi după vreo 100 de metri am decis să întrebăm localnicii de vulcanizare. Am tras pe dreapta şi Buzz a interogat două bătrânele care ne-au spus că vulcanizarea e în partea cealaltă, de unde venim noi....ne-am întors deci, dar am vrut să fim siguri şi am întrebat o femeie de pe partea stângă, care a confirmat lucrurile spuse de bătrânele. Deziluzionaţi ne-am întors de unde veniserăm am virat dreapta şi apoi stânga conform indicaţiilor dar nu am găsit nimic. Pe lângă noi treceau în sens opus doi bărbaţi (tată şi fiu cred). I-am abordat şi ne-au informat că a vulcanizarea a falimentat de mult, dar este una la intrarea dinspre Iaşi (unde mergeam noi iniţial). Am mers alături de ei şi ne-au sugerat să încercăm la magazinul de materiale de construcţie. În timp ce Buzz s-a dus înainte să vadă dacă sunt de vânzare camere, cel mai tânăr din bărbaţi m-a întrebat dacă nu cumva venim din Iaşi. După ce i-am confirmat a zis cu un ton de "ţi-am zis eu tată": "pe la 9 şi ceva urcaţi copoul, nu? eram şi eu acolo cu nişte treburi şi v-am văzut" Ce coincidenţă!


Magazinul avea într-adevăr şi camere de bicicletă, am luat vreo trei şi am schimbat-o acolo în curtea lor apoi am plecat după băieţi.

Se pare că locul de campare ales de băieţi era în spatele unui deal de pe marginea drumului. Cam la vreo 2Km de Ştefăneşti...Deal? ...mai degrabă movilă. Anyway....mie nu mi-a convenit locul de campare (era prea la vedere) aşa ca am decis să stau de veghe toată noaptea. Nefiind pădure, nu a fost nici foc, deci porumbul a fost inutil cărat. Am cinat şi apoi am mai stat de vorbă, am mai glumit şi s-au retras la somn unul câte unul.

Eu am plecat la drum în sandale şi nu am avut probleme pe timp de zi..dar seara e cam frig şi mai ales în acea seara şi în acel loc bătea un vânt....chiar şi în cort pe hol, unde stăteam eu. Aş fi stat afară der era mult prea frig. Când s-a luminat a început şi traficul...au trecut pe lângă noi doi tărani în căruţă, urlând de mama focului la vederea cortului....dar nu cred că băieţii au auzit. Am ieşit afară dar nu am înţeles prea bine ce urlau că bătea vântul şi căruţa era în mers. Am închis şi eu ochii pe la 6 şi ceva şi m-am trezit pe la 8, crezând că lumea e deja trează...da' de unde - încă leneveau în camere.

Mai apoi ne-am trezit, am mâncat şi am împachetat astfel că la ora 10:33 am plecat la drum. A doua zi a fost foarte neproductivă. Ce-i drept sunt şi multe dealuri de urcat, şi se resimte oboseala după o zi de mers nebuneşte...şi după o noapte nedormită ( )


Am reuşit să ajungem pe la ora 15:27 în Botoşani. Planul meu măreţ era să găsesc un oficiu poştal..şi asta am şi făcut...doar că era închis. Sâmbăta aveau program doar până la ora 13....Ne-am retras pentru pauză în parcul central unde am servit o îngheţată şi un hamburger (mulţumim Cici), ne-am mai odihnit am mai discutat şi am vizitat puţin împrejurimile. Din păcate eram cam stresaţi de timp fiindcă am mers cam puţin în acea zi care acum aproape se încheia. Ne-am readunat împachetat, pozat şi plecat în căutarea unui loc de campare.

La ieşire din oraş era un mare iaz...şi aşa ne doream o baie....dar se pare că era proprietate privată şi ne-a picat planul. Am continuat să mergem şi puţin mai încolo la un mic popas Alin şi-a găsit cel mai bun prieten. Am pornit deci toţi nouă cu gândul de a opri la primul loc de campare acceptabil. Din fericire am găsit pădure...acum mai lipsea un loc de parcare pentru microbuz, fiindcă urma să vină Adi să cinăm împreună şi să petreacă noaptea cu noi. Imediat ce am găsit parcarea am fugit în pădure să campăm.


Nu a durat foarte mult şi a apărut Adi si Fineas şi am păpat mititei şi cârnăciori la grătar. După masă băieţii au încins discuţii, sincer nu îmi mai amintesc subiectele de discuţie fiindcă eram mai mult adormit, undeva pe holul cortului. Finalmente s-au stins discuţiile şi a mers fiecare la somn.

Fiind deja în întârziere pe traseu am votat o trezire matinală..care a fost poate prea matinală pentru mine. După ce am strâns totul şi am lăsat bagajele în maşină, ne-am mai înpuţinat. Mircea şi Alin au preferat să se întoarcă cu maşina.


Rămăseserăm deci 6 biciclişti...şi am decis să continuăm traseul pe europeană dat fiind faptul că nu aveam timp să ne adventurăm pe un drum a cărui calitate dădea de bănuit. Din păcate oboseala ne-a ajuns pe unii din noi şi la ieşire din Hârlău am mai rămas doar 4. De data asta Radu şi Cici au renunţat. Restu am plecat urmând să vină microbuzul după ei.

În patru a mers super....am pedalat ca disperaţii şi ne-am întâlnit cu microbuzul la Târgu Frumos. Acolo am făcut o pauză şi am luat prânzul. Ultimii kilometri ni s-au părut cei mai lungi....parcă nu se mai termina strada.

Am ajuns la intrare în Iaşi pe la ora 16:57 şi acasă pe la 17:25.

Ăsta a fost B.Tur #3 ... cel mai lung şi cu cel mai mare număr de participanţi de până acum. La fiecare tur învăţăm lucruri noi şi cunoaştem persoane (fie că le vedem pentru prima oară fie că e o cunoştinţă mai veche despre care afli ceva, tot "cunoaştere" se cheamă).

Îmi cer scuze că în acest jurnal am fost cam zgârcit cu detaliile şi mai ales îmi cer scuze de întârziere dar am avut nevoie de timp să schimb tot site-ul...şi să mai fac modificări ici-colo...data viitoare voi încerca să fiu mai punctual. După cum spuneam ÎNVĂŢĂM!

Cu drag,
Radu



ruta: Iaşi -> Popricani -> Probota -> Bivolari -> Santa Mare -> Româneşti ->(24C) Ştefăneşti (29D)-> Truşeşti -> Botoşani -> Hârlău -> Târgu Frumos -> Podu Iloaiei -> Leţcani -> Iaşi ; (E 58)
plecare: vineri 1 august 2008 ora 8.32
sosire: duminică 3 august 2008 ora 17:30
km pedalaţi: 272,194 km ( 91,922 km in prima zi, 61,645 km a doua zi, 118,625km în ultima zi)
viteza medie: 18km/h (prima zi) 17km/h (a doua si a treia zi)
campare: prima noapte: 2km după oraşul Ştefăneşti / a doua noapte: pădurea dintre Botoşani şi Zăiceşti.
participanţi: 8 (Alin, Buzz, Ciprian, Cristi, Mircea, Radu, Theo, RaC)

No comments:

Post a Comment

Atenție: Este activată moderarea comentariilor pentru articolele mai vechi de 10 zile!

Ha, 2020, învie blogul, prin YouTube

Vreau să revin pe YouTube și să reluăm ce făceam cândva... poate, poate, ușor, ușor, revin și pe blog Dacă vă place și vreți să mai vedeți,...