Sunday, June 29, 2008

B.Tur #2

Am plecat Sâmbătă 28 iunie 2008 la ora 06.43 de pe strada Sălciilor Nr. 48 (ca de obicei)

De data aceasta, călare pe motoare au fost : Cici, Cristi, George şi subsemnatul; şi binenţeles am pornit kilometrajul în faţa porţii înainte de a porni.

Dat fiind faptul că graba ne-a determinat să schimbăm traseul la primul "B.Tur", am hotărât ca traseul pentru "B.Tur #2" să îl conţină şi pe acela. Şi dacă tot trecea drumul nostru pe lângă Negreşti, am zis că nu ar strica un mic ocol, să ne scăldăm puţin la baraj....ca a fost o săptămână călduroasă...şi sincer îmi era tare dor de apă....nu m-am mai scăldat de astă vară când am fost la mare.



Cum ziceam, am ieşit din Iaşi pe traseul de întoarcere de la "B.Tur #1", adică prin CUG. Afost un drum uşor până la Negreşti, şi monoton, dat fiind faptul că îl cunoşteam deja. Cici mă informase, când i-am comunicat traseul, că avem de urcat un deal periculos de greu...adică cel de la Bârnova...dar am trecut de el (oricum nu era prima oară când îl străbat). Chiar dacă bicicleta îmi era foarte încărcată am urcat tot dealul pe ea.

Am revăzut şi pădurea în care am campat data trecută şi apoi am urcat spre Negreşti. Vremea era numai bună de mers pe bicicletă. nu era frig, dar nici soarele nu ardea. Nu era căldura pe care am întâlnit-o pe la începutul săptămânii, dar am zis că orice ar fi, tot mergem la scăldat...că doar nu am mers atât degeaba.

În Negreşti ne-am oprit din nou în parc, eu cu george am plecat la cumpărături şi băieţii au rămas la biciclete. SuperMarket-ul de la care ne-am aprovizionat data trecută nu avea marfă prea multă....curăţau frigiderul sau ceva de genu, aşa că am găsit altul...mai frumos şi mai civilizat. Deşi erau multe vânzătoare acolo, fiecare raion avea câte o casă de marcat, şi deci o singură vânzătoare. De aceea tot magazinul era gol, cu excepţia raionului de mezeluri....am stat deci la coadă de m-am săturat de cumpărături. Colac peste pupăză săraca doamnă vânzătoare mai primise şi marfă....era o nebunie acolo... (să înţeleg, atât după lungimea cozii formate, cât şi după faptul că au primit marfă cu frigiderele pline, că au foarte mare vănzare).

Oricum,eu am rămas la coadă iar George a plecat să ia pâine, din alt loc. Cu greu, după ce am terminat de făcut cumpărături, ne-am întors la băieţi şi am pornit spre baraj. Dar ca să ajungi la baraj. ai iar de urcat un deal...nu foarte greu....mai frumos e de partea cealaltă....ca e o pantă mare..aşa de fain cobori cu 50 km/h

Cum am ajuns lângă lac am abandonat bicicletele, şi ne-am aruncat în apă...eh băieţii s-au mai şi schimbat înainte să se îmbăieze. Am stat puţin pe acolo prin apă ne-am bălăcit şi ne-am bătut cu apa....ne-am scufundat şi am luat un gât de apă, ne-a intrat apă în nas şi ne-am tăiat în scoici şi apoi am ieşit. Atunci pentru prima oară de când mă ştiu, m-am panicat în apă. Acum am văzut cum e...făceam "tirbuşonul" în apă....şi m-am învârtit mai mult ca niciodată....când să mă redresez nu mai găseam pământul....şi involuntar am deschis gura şi am înghiţit destul de multă apă....(man ce nasol e)

După această pauză de scăldat am luat şi noi masa..prima pe ziua aceea. Cât timp am mncat am avut timp să mă usuc aproape integral...(dat fiind faptul că nu aveam haine de schimb, vroiam să mă usuc înainte să plecăm). După masă am mai stat puţin...şi ne-am băgat din nou . Am aruncat eu perla "hai înapoi" dar nu părea nimeni să vrea..că se cam uscase lumea....apoi după ce am terminat de mâncat a plecat Cici lângă apă şi m-a întrebat dacă nu vin.....aşa că m-am băgat şi eu, şi l-am corupt şi pe Cristi. Am cam stat la soare. şi acum părea mai rece apa. Iniţial nu ne-am băgat decât până la genunchi (eu ca să nu mă ud, băieţii fiindcă era rece apa) dar apoi m-am aruncat în apă, aşa ca să sparg geaţa..căci m-am gândit că pot merge şi ud....să profit cât mai mult de apă . George a preferat să stea acolo să se odihnească în iarbă. Noi ne.am mai bălăcit şi ne-am chinuit cu înnotatul, iar Cristi era bucuros că pluteşte, după ce a început să îşi umple plămânii cu aer.

Am stat apoi la uscat şi am pornit la drum....spectaculoasa pantă care ne-a entuziasmat când am venit era acum o rampă frumoasă care râdea de noi...am urcat cu greu, dar tot pe bicicletă..... Deşi planul iniţial era să campăm la baraj....era prea devreme aşa că am hotărât să contiuăm drumul ca să avem a doua zi mai puţin de mers.

La vreo 5 Km de Vaslui am deviat de la drum pentru a găsi un loc de campare. Am ers cam 1 km perpendicular pe drumul principal şi am dat de calea ferată...Din fericire aceasta intra în pădure, aşa că am mers puţin pe ea,(a fost singurul loc încare am mers pe lângă bicicletă)...am trecut podul şi am părăsit-o repede fiindcă se schimbase semaforul ( :-ss ) Am campat în păduricea din partea dreaptă. Era ora 19 când am terminat de întins corturile, prelata şi de stivuit şi legat bicicletele. Am luat apoi masa, în sauna din cortul băieţilor, apoi ne-am retras fiecare la cortul lui...(vorba vine, că eram câte doi în cort :P ). Pe la ora 20 deja dormeam.

Singura problemă a fost că am resetat accidental kilometrajul....Parcursesem 89 Km, cu o viteză medie de 16 km/h. Asta a fost viteza medie a mea...fiindcă băieţii erau mult în faţă..aşa au fot tot drumul. Doar la pante mai mari ajungeam eu primul...

A doua zi ne-am trezit pe la 9 şi am reluat traseul şi am mers pânâ la Vaslui. Am luat pauza de masă la gară, la un Fast Food şi apoi am plecat spre Iaşi. Drumul Spre iaşi a fost un drum banal...era linie dreaptă, în sensul că am urmat acelaşi DN până in Iaşi. Deja greutatea bicicletei se simţea...rămâneam mai tot timpul ultimul, iar drumul era plin de urcuşuri.am facut foarte multe pauze....am oprit să mă realimentez la fiecare izvor....şi am avut timp să admir şi peisajele....la asemenea viteză îţi permiţi. Era la un moment dat un deal cu pădurea feliată.....era un fel de semicerc dar pădurea era întreruptâ de păşune...parcă ar fi trecut cineva cu o maşină de tuns. Cam aşa cum arată o persoană dacă îl tunde frizerul pe mijlocul capului, si pe la urechi, dar in rest nu..

Adevărata bucurie a fost când am ajuns în sfârşit pe Bucium....de acolo era numai coborâre....am mers cu 66 KM/h ... le-am dat ceaţă zmeilor de Cici şi George, care au stat în faţă tot drumul.

Din păcate acest "B.Tur" nu are poze fiindcă nu am avut cameră...dar poate următorul voi avea

Cu bine,
Radu

ruta: Iaşi -> Dumbrava -> Grajduri -> Rebricea ->Vultureşti -> Negreşti -> Vultureşti -> Ştefan cel Mare ->Vaslui -> Moara Grecilor -> Văleni -> Soleşti -> Schitu Duca -> Poieni -> Bucium -> Iaşi ; (DN 24)

plecare: sâmbătă 28 iunie 2008 ora 6.43
sosire: duminică 29 iunie ora 18
km pedalaţi: 175 km ( 89 km in prima zi, 85 km a doua zi)
viteza medie: 16km/h
campare: 5km înainte de Vaslui, pădure lângă calea ferată.
participanţi: 4 (Ciprian, Cristi, George, RaC)

No comments:

Post a Comment

Atenție: Este activată moderarea comentariilor pentru articolele mai vechi de 10 zile!

Ha, 2020, învie blogul, prin YouTube

Vreau să revin pe YouTube și să reluăm ce făceam cândva... poate, poate, ușor, ușor, revin și pe blog Dacă vă place și vreți să mai vedeți,...