Saturday, July 04, 2009

B.Tur #5

Gata..am ajuns acasă...s-a încheiat şi acest tur. Ştiţi...nici un tur nu e la fel ca precedentul, deşi avem aceleaşi biciclete, deşi oamenii sunt aproximativ aceeaşi. În primul rând diferă traseul, fiindcă le facem în aşa fel încât să vizităm locuri noi, locuri pe care fie nu le-am văzut de mult, fie nu le-am văzut niciodată.



Primul lucru prin care diferenţiază clar acest tur de celelalte, este faptul că am parcurs o bucată din traseu cu maşina. Adevăratul B.Tur a început şi s-a încheiat în Fălticeni. Până acolo am mers cu maşina lui Adi,deşi stabilisem să mergem cu trenul. Find doar 5 pasageri, am încăput perfect. Am parcat maşina în Fălticeni ( mulţumiri familiei Budeanu ) şi am pornit de acolo pe biciclete ora (10:00).

La ieşire din Gura Humorului ne aştepta Theo (ora 12:32) şi am pornit împreună spre Voroneţ unde am luat pauza de masă şi am mai stat o oră pe la mănăstire. Intrarea în mănăstire costă 3 lei pentru adulţi şi 10 lei taxa foto digital (atenţie nu e voie cu trepied...scuzaţi dar mi se pare o prostie).

Următoarea pe listă a fost Moldoviţa unde am stat tot o oră, plecând pe la 18:00 în căutarea unui loc de cazare. După jumătate de oră în care am făcut şi cumpărăturile necesare am campat undeva pe malul apei în Vatra Moldoviţei.



A doua zi ne-a dat trezirea o vacă, pe la ora 07:30 dar o parte din băieţi au mai lenevit prin sac. După mic dejun am plecat spre Suceviţa, ştiind că vom avea mult de urcat până în "Palmă". A durat 2 ore urcuşul şi apoi a urmat partea cea mai distractivă a turului..coborârea. Alin a suferit un mic accident într-una din serpentine. Nu ştiu exact cum şi când, fiindcă eu eram (ca de obicei) ultimul. A trimis Cristi prin staţie "trânta" dar când am ajuns la locul faptei Alin era ridicat şi Adi îl ajuta să îşi îndrepte ghidonul. Puţin după terminarea serpentinelor Theo a făcut pană pe spate şi am rămas în urmă să reparăm problema, în timp ce băieţii ajunseseră deja la Suceviţa.

La ora 13:00 ne-am regrupat la Suceviţa şi am pornit mai departe, făcând popas la Hanul Suceviţa pentru a mânca o "ciorbă rădăuţeană" înainte de a continua drumul spre Putna. După o oră petrcută la Putna am ajuns în rădăuţi la ora 19:33 şi am continuat spre Milişăuţi unde am campat la unchiul lui Theo. Oameni foarte primitori ne-au servit cina şi ne-au asigurat loc de dormit într-una din camerele casei în construcţie, care oricum e lux, comparativ cu aerul liber, mai ales că am avut saltele. Dimineaţa ne-am trezit pe la 8, (eu şi george) şi ne-am apucat de pregătit micul dejun. Apoi progresiv s-au trezit şi au participat la curăţat cartofii şi la făcut salata Theo, Adi, Cristi şi Alin. Am mâncat cu poftă bucatele proaspăt pregătite şi am pornit la drum pe la 10:32.

După jumătate de oră, imediat după o pantă frumoasă Adi a constatat că are pană pe spate, aşa că am făcut o pauză de service. Am mai mers 40 de minute şi a avut loc al doilea accident al turei. Pe europeana asta a noastră acostamentul este cu vreo 10cm mai jos decât partea carosabilă. Adi mergea prea pe margine şi a ieşit de pe asfalt, iar încercarea de a reveni l-a dezechilibrat şi a căzut. Câteva răni superficiale la genunchi şi cot, şi entorsă la degetele de la mâna dreaptă, care deja se umflase au fost daunele fizice, cât despre bicicletă...camera tăiată şi roata descentrată rău pe faţă. După pansarea rănilor, munca de echipă şi forţa brută au avut ca rezultat îndreptarea roţii. Nu era perfectă, dar a fost îndeajuns pentru a îi permite să termine cursa.

După două ore de la accident (din care apropae o oră de pauză) am ajuns la Suceava unde am mâncat îngheţată, cornuri şi prăjituri după reţete americane. A mai durat două ore până am ajuns înapoi la maşină, dat fiind faptul că am avut mult de urcat în Suceava şi în Fălticeni.

M-am despărţit de băieţi la sensul giratoriu dintre E85 si E583 (Roman - Suceava - Iaşi) şi de acolo am mai pedalat încă 15 km până acasă.

Cu drag,
Radu



ruta: ( Iaşi -> by car -> )Fălticeni -> Gura Humorului -> Voroneţ -> Moldoviţa -> Suceviţa -> Vicovu de Jos -> Putna -> Vicovu de Jos -> Rădăuţi -> Milişăuţi -> Suceava -> Fălticeni ( by car->; Iaşi );

plecare: miercuri 1 Iulie 2009 ora 10:00
sosire: vineri 4 Iulie 2009 ora 16:20
km pedalaţi: 260 km
viteza medie: 19,6 km/h
campare: prima noapte: Vatra Moldoviţei, în aer liber / a doua noapte: Milişăuţi, cazare la casă*
participanţi: 6 (Adi, Alin, Cristi, George, Theo, RaC)

No comments:

Post a Comment

Atenție: Este activată moderarea comentariilor pentru articolele mai vechi de 10 zile!

Ha, 2020, învie blogul, prin YouTube

Vreau să revin pe YouTube și să reluăm ce făceam cândva... poate, poate, ușor, ușor, revin și pe blog Dacă vă place și vreți să mai vedeți,...