Sunday, April 05, 2009

o după-amiază de dumincă

cât de multe lucruri poţi observa dintr-o simplă plimbare prin oraş... fără să te străduieşti măcar.
poţi observa manelele la maxim din curtea unora,
sau jocul copiilor de pe mijlocul străzii
bătaia dintre doi puşti, dar nu intervii că cel care parea asuprit râde.. :-??
poţi vedea
ţărani inconştienţi care gonesc cu scuterul în întrecere cu ATV-ul, mergând în picioare, sau fără mâini ... bineţeles cu pleata de la subraţ în vânt, şi ce ... casca e pentru fraieri (unul e cel ce scrie p'aici)

poţi să vezi tineri pe marginea Moldovei, bucurându-se de vremea frumoasă

poţi anunţa biciclistul ala că i-a căzut lacătul, fiindcă nu a observat, chiar dacă e batrân, rrom, şi oleacă pilit. şi poţi refuza cu politeţe "cinstirea" drept mulţumire. o mână de ajutor, şi mulţumirea e suficientă, chiar şi strânsul mâinii nu e o înjosire (paşi mici)

îţi poţi aminti că picnicul nu trebuie să lase urme

poţi vedea cupluri , mai tineri, mai vârstnici ieşiţi a plimbare (plimbarea presupune o anumită viteză de deplasare), bucurându-se de vreme şi de timp liber

poţi fi martor la concursul de râgâituri dintre doi trecători, venind din sens opus. puşti de nici 15 ani, care se cred şmecheri, purtând boxerii la vedere (sau marginea lor, în fine)

poţi observa mai apoi turme mixte de adolescenţi, care se uită cu dispreţ şi cu mici glume între ei la tocilarul care i-a depăşit...tocilar care se uită şi el urât la tine...trecătorul de rând...care te crezi doar observator intangibil. şi nu îi înţelegi privirea..ce a văzut aşa deranjant? Poate nu e chiar tocilar, dar arată exact ca in filme, slab, inalt, cap mic, ochelari , cămaşă....lipsea calculatorul ştiinţific şi suportul de pix/stilou/creion din buzunarul de la piept (ce ne fac filmele astea)

într-adevăr ai tenişi proaspăt murdăriţi, şi o dungă verde îţi decorează partea inferioară a pantalonilor...dar aşa se întâmplă cănd aluneci pe iarbă în genunchi, încercând să deviezi traiectoria unei mingi...

dar nu te deranjează ... ştii că arăţi bine! ce ştiu ei, ce le pasă lor? Nu, nu ai stat ca tipul care a trecut pe lângă tine să asortezi pleata cu tricoul negru H.I.M. şi raiaţii negri. Nu..tu îţi ţii pleata sub şapcă ...să nu te incomodeze în sprint, ai un tricou albastru simplu, nu mulat, luat la reducere de la metro, nişte pantaloni bej ... sau ce culoare-o fi, cu pata descrisă mai sus, nişte sosete albe, care după o zi nu mai sunt albe, şi nişte tenişi black&white luaţi de la standuri ... chinezării ieftine care nu ţin mai mult de o luna..o lună şi ceva!

Toată ziua am fost plecat ... am primit aseară invitaţia de a merge la o mică "iarbă verde" ... sau un mic picnic, aşa ca să vorbesc mai fiţos, aşa că azi dimineaţă pe la 10.30 eram prezent la cip, gata de plecare. Drum lung, căldură mare, dar am ajuns şi am stat cam până la 17.20. cei ce au venit cu maşina au plecat cu maşina, cei ce au venit pe jos au plecat cu autobuzul, iar eu cu pejosu' meu, că îl parcasem aproape.

No comments:

Post a Comment

Atenție: Este activată moderarea comentariilor pentru articolele mai vechi de 10 zile!

Ha, 2020, învie blogul, prin YouTube

Vreau să revin pe YouTube și să reluăm ce făceam cândva... poate, poate, ușor, ușor, revin și pe blog Dacă vă place și vreți să mai vedeți,...