Sunday, February 28, 2010

îmi fac de cap

Joi, ultima zi din săptămână..pentru cei din grupa mea, fiindcă avem vinerea liberă "by default". Semestrul trecut a trebuit să îmi aranjez eu orele în aşa fel încât să scot o vineri liberă, să merg la alte grupe şi alte trucuri dintr-astea.

Din fericire semestrul ăsta nu mai e nevoie şi nici nu s-a schimbat încă orarul. Sper să nu se schimbe fiindcă mie îmi convine. Chiar dacă e mai încărcată săptămâna, e tare bine cu weekend-ul mai lung.

Cum ziceam, joi începe weekendul pentru noi :D

şi cum de multă vreme le-am zis băieţilor că ies cu ei, am făcut-o azi. Până acum nu am ieşit că nu aveam când, aveam de învăţat şi ai apoi a început sesiunea. După sesiune urma să merg...dar duminica aia am fost plecat (extaz) şi Adiţă a zis că am făcut intenţionat numai ca să nu merg :P Următorul weekend la fel, am fost plecat (extaz şi agonie). De data asta nu am mai refuzat, mai ales că venise şi Adiţă în vizită. :)

Ca de obicei băieţii încep petrecerea din cameră cu o sticlă de vin. la ora 20 când am venit eu de la curs, ei erau luau cina cu borcanele pline cu şpriţ :)) (pepsi şi vin). Am mai stat, eu am mai tastat, ei au mai tastat şi au mai ciocnit şi apoi am început pregătirile: duş, telefoane în sus şi în jos, freze ;;) şi, în cazul meu tricou împrumutat de la Caza (aparent tricourile mele nu erau destul de cool pentru ieşit >:P )

Trebuia să mergem undeva la o mică găseală cu ceva cunoştinţe de-a băieţilor, veniţi, ca şi Adiţă, doar în vizită pe aici. Cum dragii mei băuseră sucul amintit, aveau o dilemă, cum să meargă. Apoi Caza a fost iluminat şi şi-a amintit că am carnet, deci ei s-au ales şi cu şofer. Aşa am devenit "the designated driver" (în română nu cred că are corespondent această expresie, eu o ştiu de la TV).

Găseala amintită mai sus a fost anulată, din nu ştiu ce motive, dar noi eram porniţi să mergem undeva înainte de club. Ne-am pregătit, şi am ieşit la o plimbare fără destinaţie. Pe drum s-a decis să mergem puţin pe faleză şi înapoi.

Ajunşi înapoi la cămin după ce am parcat am plecat în club S. Da, pentru prima oară. 3 lei intrarea pentru studenţi şi tot atâta un suc. Da, am păcătuit rău de tot joia asta...pe lângă mersul în club am mai şi consumat băuturi carbogazoase :-s

În club, ca în orice club la ora aia: lume înghesuită, aere de şmecheri, un Dj cocoţat la pupitru, lumini şi fum de ţigară... Muzica, destul de bună, multe melodii le ştiam deja şi a fost ok. Dar a fost tare frate..prea tare ...mi-am înnebunit urechile.

 

Nu are rost să povestesc în detalii tot ce s-a întâmplat, deşi le stiu foarte bine pe toate..de la  sticla de ursus de care se împiedicau toţi pe jos dar o dădeau mai departe, până la numărul ledurilor arse de pe proiectoarele din tavan... A fost ok, eram noitrei băieţii apoi au ai apărut diferite fete pe care le cunoştea Caza (că nah, ei au mai fost pe aici) ne zbenguiam pe acolo şi la un moment dat am rămas singur (cât timp băieţii îşi luau de băut). Eu nu le cunoşteam pe fete dar era de ajuns să fiu în preajma lor că am şi intrat în colimatorul unui tâmpit care se crede şmecher. Cică ar fi "fostul" uneia dintre fete. În fine, nu s-a întâmplat mai nimic :D
La un moment dat Adiţă a plecat să o aducă pe Katy şi am rămas cu Caza şi alte fete (după incident fetele implicate au părăsit zona noastră). Eu nu "agăţ" în club, asta ca să îi explic dragului meu Caza care mă tot îndemna "să pun mâna pe ea" indiferent la cine se referea. Eu nu agăţ nici altundeva, mai ales nu în club unde nu se înţelege om cu om... e de bine, sau de rău...nici nu îmi pasă. ăsta sunt :P. Ţi oricum nu de asta mersesem în club!

Adiţă s-a întors cu fetele, fără să ne dăm seama. Doar mi-a zis Caza să îi caut că au apărut şi ei. Katy era undeva în lateral la canapele aşa că am mers acolo şi noi. În scurt timp a venit Adiţă cu Andreea şi am stat mai mult pe la canapele (Caza dispăruse "cu nişte treburi") Nu ştiu când sau de ce, dar la o nouă privire asupra ringului de dans am băgat de seamă că se eliberase considerabil. Credeam că gata...plecăm şi noi, dar n-a fost aşa. Eu oricum nu mai aveam chef atât din cauza muzicii plictisitoare cât şi fiindcă îmi vuiau urechile. L un moment dat rămăseseră doar două grupuri în discotecă: al nostru şi un grup de spanioli, sau ce limba lor mai erau, înconjuraţi fiind cu toţii de cei de la pază.

Se aprinseră luminile şi era un tip care strângea sticlele şi mătura pe la canapele, dar muzica nu se oprise şi nici dansatorii
 
De aici nu a mai durat mult: câteva poze, câteva melodii încheiate cu una mai faină şi apoi linişte. Am ieşit şi noi literalmente împinşi de la spate de personalul de acolo şi ne-am îndreptat spre cămine. În faţa la H a apărut gândul "acum ce facem? unde mergem?" Caza a sărit cu bestiala idee de a merge până la mare şi înapoi. Eu eram super încântat să mă bag oleacă în mare. Am uitat să fac inventarul: eram eu, Caza, Adiţă, Andreea, Claudia şi Katy....mai era şi Violeta, dar ea s-a retras în cămin, deci nu o mai numărăm. Fetele, sau mai exact Claudia era îngrijorată că se băuse şi nu era bină să plecăm. Evident ea nu mă cunoştea aşa că i-am zis (şi eu şi Katy) că eu nu am băut nimic.

Am aşteptat unda verde de la Adiţă (că a lui era maşina), am fugit în cameră să iau cheile şi actele şi m-am întors la ei cu maşina. Ne-am îmbarcat, (Caza în portbagaj, că maşina e break) şi am plecat. Eu nu ştiam ce au mai vorbit ei în lipsa mea aşa că eram curios să văd unde mergem, mai ales că nu cunosc nici oraşul, nici împrejurimile. Era vorba să mergem la Tulcea iar mie îmi sărea în cap întrebarea: circulă bacul la ora 4 dimineaţa?? Am făcut o haltă pe la McDonalds de unde am luat "ceva" de mâncare. (părerea mea e că a fost risipă de bani, că nu mi-a plăcut chicken-ul sau hamburger-ul ăla...ce-o mai fi fost) Cartofii i-am mâncat la volan, hrănit de copilot, iar chifla aia am mâncat-o la destinaţie.

Care destinaţie? Brăila! Atât am mers. Căutam ceva, un local deschis...şi am mers după indicaţiile lui Caza la o cunoştinţă de-a lui, undeva la mama dracului, pe nişte drumuri distruse şi pline de nămol. Ajunşi la tipul în cauză, am aflat că nu găsim nimic deschis la ora asta :| . Ne-am întors deci spre casă, cu mici emoţii la trecerea peste un şanţ cam măricel.

Da! la prima tură cu maşina, aia dinainte de club, şi la pornirea turei spre Brăila, Caza îmi lăuda modul de conducere, şi zicea că mă face şoferul lui...acum spre final nu cred că mai are chef, că l-am cam dat cu capul de tot ce era prin portbagaj.

Oricum, ne-am mai cicălit oleacă pe drum, bineînţeles tot legat de modul de conducere şi de indicaţiile pe care le primeam legate de traseu şi am ajuns înapoi la Galaţi, unde am mai vizitat un parc de pe faleză apoi Grădina Publică.


Ziua a doua


După asta somn tată de la 6 cât era ceasul până la 13, sau cât mai era ceasul, când m-am trezit ca să merg la "Păpădie". după această escapadă m-am întors în cămin, unde peste puţin timp m-am găsit cu băieţii şi am mers la Metro (să duc la garanţie cuptorul cu microunde). Nu am rezolvat nimic legat de cuptor, sau nu cum mă aşteptam eu, ci am primit o listă cu service-urile autorizate. Trebuie să merg undeva pe Strada Brăilei.

De la Metro urma să fug la spital, să ridic pachetul trimis de ai mei. Vorbisem cu Mircea, că şi el primea pachet, să îmi ia şi mie cutia fiindcă eu voi întărzia (traficul e groaznic) Pe la 16.45 ajungea autocarul iar eu nu primisem nici un semn de la Mircea, aşa că i-am dat un sms să îmi cer scuze că întărzii şi să îi spun că vin cât pot de repede. El mi-a răspuns că "este timp". M-am liniştit văzând că el e aşa senin, şi eu mă îngrijoram că îngheaţă aşteptându-mă.  Am ajuns la spital pe la 17:06, Mircea nicăieri! Îl sun şi îmi zice că el vine mai târziu, că are timp.
— "când mă că a trecut autocarul? E cinci şi zece"
— "Cum, nu e patru??"
— ...
— "Şi cum facem să luăm pachetele?"
— "trebuie să îl căutăm pe şofer"
— "hai că îl sun acum. Pa" Sun pe nenea şofer şi îl întreb pe unde e. Îmi răspunde că e pe la Parfumul Teilor, merge la autogară. Încerc să îi explic ce s-a întâmplat şi îmi spune că mă aşteaptă la autogară. m-am întors la maşină şi le-am spus băieţilor să plece în continuare fără mine că eu iau un maxi-taxi până la Mioriţa, apoi fuga până la autogară, unde, după încă un telefon, am dat de şofer şi am luat ambele pachete. Mircea a venit şi el după puţin timp şi am plecat împreună spre cămine.

Am ajuns în cameră şi mai făceam nu ştiu ce chestii pe la PC, au apărut şi băieţii şi a răsărit încă un plan de ieşire. Total în ceaţă la început, am aflat că vom merge undeva la Băneasa (nu aia din Bucureşti, ci o comună din judeţul Galaţi). Am mers acolo la o petrecere, mică petrecere de fapt, deloc pe gustul meu că nu ştiam pe nimeni şi nu mă simţeam  bine (ca de obicei când nu cunosc teritoriul). O sală mică, întuneric, necunoscuţi, manele...deloc plăcut. Eu m-am retras în maşină şi am tras un pui de somn (iniţial mă pusesem să ascult muzică dar am aţipit...oricum la scurt timp după aia s-a terminat şi bateria la telefon şi s-a terminat muzica.)

M-am trezit când au terminat băieţii petrecerea şi am pornit spre casă, cu un mic ocol până la Andreea să o lăsăm acasă. La dus, a condus adiţă, la întors am fost din nou designated driver şi am mers oarecum singur o bucată de vreme, că băieţii au fost furaţi de somn oleacă.

Am plecat pe la 22 şi ne-am întors cam pe la 6 dimineaţa, cu caza şi adiţă puţin saturaţi de modul meu de a conduce (de aia ziceam că sunt slabe şanse să mă mai solicite Caza ca şofer .. poate doar în cazuri de petreceri şi beţii :D)

Naşpa tare drumurile noastre, şi e şi mai naşpa când nu e maşina ta, şi tre să fii atent să nu o turezi, să nu consume prea mult, să nu depăşeşti limite de viteză dar nici să nu mergi prea încet....îmi fugeau ochii în o mie de locuri..în principal la drum, apoi la turometru, la vitezometru, şi la computeru de bord să urmăresc comsumul. apoi iar la drum să mă feresc de eventualele gropi. Cât au dormit am mers bine, cum s-au trezit am nimerit şi eu o groapă..şi vai! :P

Dar nah, e de înţeles....şi mie îmi e milă, dar pe aia nu o văzusem, şi nici să reduc la 5km/h nu voiam.


Ziua a treia

Am ajuns acasă,cum am spus, pe la 6 dimineaţa şi m-am băgat în pat să dorm....până pe la 11, când m-am trezit şi am fugit la cursul de engleză unde am stat până pe la ora 14.

Seara pe la ora 5 am mers cu băieţii la real, să îşi cumpere ceva lichid de uns gâtlejul că se merge din nou în club :P şi au nevoie de încălzire

Mda...a trecut şi a treia noapte. De data asta au fost cu noi Katy, sora şi verişoara lui Adiţă, şi încă trei tipi, dintre care un amic de-a lui Caza, Andrei (colegul nou de cameră) şi un amic de-a lui.
 

Am mers doar pentru anumite chestii, care nu a avut loc, ci dompotrivă. A fost drăguţ la început când şi muzica mă mai ajuta puţin, dar spre inal iar erau melodii naşpa şi eu nu mai aveam chef deloc. Aş fi plecat dar geaca era la garderobă şi bonul era la Adiţă. Am mai stat şi le-am mai făcut poze petrecăreţilor apoi am plecat  în cameră "să mâncăm"

În cameră...nu mai am chef să povestesc...deloc...

În fine, au fost trei nopţi de petrecere: una acceptabilă, chiar distractivă (partea cu condusul aşa fără destinaţie la miezul nopţii  cu maşina plină de prieteni — era super), a doua zi  am fost realmente doar şofer, că în rest doar am moţăit în maşină, iar a treia a fost naşpa de tot. Nu vreau să mă mai gândesc şi să spun de ce.

Concluziile acestor trei zile sunt:

  1. nu mai calc în club nici să mă picuri cu ceară! sau nu mai calc în club la invitaţia băieţilor (dacă într-un viitor îndepărtat voi fi cu cineva, şi ea doreşte, vom merge şi în club...altfel NO WAY);
  2. e prima şi ultima oară când mă mai las în baza cuiva;
  3. sunt SĂTUL de "viaţa la comun" din cămin. URĂSC "anumite" chestii, în principal nesimţirea, lenea şi gândul că tot ce vezi în jur ţi se îndreptăţeşte, deci poţi lua fără reţineri;
  4. de când sunt în Galaţi, NCIODATĂ nu m-am simţit mai "în plus" ca aseară ...pardon, azi dimineaţă;
  5. sunt un timid irevocabil şi viaţa de club nu mi se potriveşte deloc;
  6. în cluburi apropape nimeni nu ştie să danseze, cei mai mulţi doar se fâţâie de pe un picior pe altul scuturând mâinile, iar câţiva se rup în figuri de unii singuri:
  7. când o fată frumoasă se uită înspre tine, întoarce-te şi vezi dacă nu cumva e prietenul ei în spatele tău:
  8. nu mai mănânc la McDonalds fiindcă nu face bine la buzunar;
  9. din nou mi-a fost confirmat articolul lui Sophie de care vă voi povesti altădată.



de la mine,
numa' bine

No comments:

Post a Comment

Atenție: Este activată moderarea comentariilor pentru articolele mai vechi de 10 zile!

Ha, 2020, învie blogul, prin YouTube

Vreau să revin pe YouTube și să reluăm ce făceam cândva... poate, poate, ușor, ușor, revin și pe blog Dacă vă place și vreți să mai vedeți,...