Tuesday, May 20, 2014

Vizitând Egeskov (bike-geocache-castle trip)

Am decis că am să profit cât de mult pot de vreme, de timpul liber și de bicicletă, pentru a vizita cât de mult pot din împrejurimi. Și uite cu asta pot spune că am început: o excursie la castelul Egeskov. E o combinație între bike trip, castle trip (visit) și geocache trip.

Recunosc, ideea de a vizita castelul Egeskov a venit din partea lui Silviu (despre care am mai scris recent) și probabil că nu am fi făcut-o acum ci am fi amânat-o, dacă nu eram constrânși de faptul că Cyrielle mai avea să petreacă doar câteva zile în această țară, înainte de a se întoarce pe meleaguri franceze...

Distanța nu e mare, aproape 30 km dus, dar fiindcă e mult de vizitat la castel (informații găsite pe site) am decis să plecăm dimineață, cât mai devreme, pentru a avea ziua întreagă la dispoziție. Așadar în ziua de miercuri 30 aprilie pe la ora 8 dimineața, am pornit pe drumurile însorite ce duc la Castelul Egeskov.

Friday, May 09, 2014

Cum te numești?

Bond!
James Bond!

Nume,  Prenume, 
Family Name / Surname, Middle Name, Given Name / First Name, 
Care o fi oare??

Thursday, May 08, 2014

Sărind din depresie... slavă Domnului că-i frumos afară

Până ieri blogul meu era puțin cam trist. Adică ultimul articol era cam trist și scris cu mult timp în urmă. Nu e nevoie să fii un geniu ca să-ți dai seama că am avut o perioadă cam întunecată la început de 2014, chiar după ce lucrurile păreau să meargă atât de bine... Dar răul a trecut (?) și acum sunt ok, sunt împăcat și cu mari dorințe și visuri pentru viitor... și mari planuri (cel puțin pentru viitorul apropiat).

Ca parte integrantă a stării mele de (să-i zicem) deprimare, a fost statul în pat urmărind un serial... (asta când nu dormeam sau lucram). Poate știți că eu nu sunt un mare cinefil, nu sunt la curent cu ce e nou și nici din vechile filme nu cunosc prea mult. La seriale rar mă uit fiindcă TV-ul a fost cam departe și niciodată nu apucam să urmăresc în întregime un serial.

Dar cum toată lumea „închiriază” filmele de pe torenți, am reușit și eu să văd câteva seriale. De exemplu, Heroes (2006-2010) am început să-l văd la TV și am terminat sezoanele pe calculator (că am plecat de acasă și nu aveam TV, nici timp să aștept să apară noul episod). Am văzut Colombo (1968-2003), am văzut Flash Forward (2009-2010), am văzut True Detective (2014) am văzut câteva serii din Smallville (2001-2011), am văzut câteva serii din The Mentalist (2008- ) și am urmărit aproape tot ce s-a făcut din Poirot(1989-). (bineînțeles nu lea-am urmărit în ordinea prezentată mai sus, dar lea-am scris după cum mi le-am amintit). (SPOILER ALERT, continue at your own risk)

pauză muzicală....



Wednesday, May 07, 2014

Din nou despre deșeuri dar nu numai...

Dragilor, știu că nu v-am mai scris de mult. dar promit să încerc să schimb asta în curând. Am ceva planuri drăguțe pentru viitor și e musai să le împărtășesc aici, cu voi, la momentul oportun. Dar până atunci...

Vă amintiți de articolele mele despre reciclare de-a lungul timpului? 
Vă amintiți că v-am tot spus că eu sunt PRO colectare selectivă și reciclare? 

Cred că toți cititorii mei știu deja asta, iar cei care mă cunosc au avut ocazia să vadă cu ochii lor. Cât am fost student la Galați, la cămin, adunam separat toate deșeurile și aveam la final de an cutii cu hârtie, pet-uri cu plastic și cutii cu metal (de la diverse conserve, pentru că doze nu prea întâlnești la mine). 

Ha, 2020, învie blogul, prin YouTube

Vreau să revin pe YouTube și să reluăm ce făceam cândva... poate, poate, ușor, ușor, revin și pe blog Dacă vă place și vreți să mai vedeți,...