Sunday, February 24, 2013

VideoBlog 023 - Cu și Despre Pisicuțe

(11min58sec)
Bună dimineața dragii mei. Să știți că n-am făcut-o intenționat dar episodul de astăzi este la fel de lung ca cel de lunea trecută. Singura deosebire este că...

... dar mai bine vă las să vedeți filmulețul și discutăm după.

Dragobete...

Cum vă petreceți ziua?
Ați dormit până târziu?
Ați servit micul dejun?
Aveți planuri mari pentru restul zilei? 

Ei bine, nu știu voi ce aveți de gând să faceți restul zilei sau serii, fiindcă-i abia dimineață, dar eu...

Friday, February 22, 2013

Tabăra de Supraviețuire MecanTurist

A trecut deja foarte mult timp de la această tabără, dar n-am mai reușit să scriu articolul, deși am început să lucrez la el imediat după sosirea înapoi la Galați. Tocmai fiindcă a trecut mult timp dar și fiindcă nu vreau să vă plictisesc, am să încerc să nu mă lungesc exagerat de mult.

Coincidență sau destin, această tabără a avut loc la un an după ce am făcut cunoștință cu grupul MecanTurist - Galați. Știam și atunci că e aceeași lună, dar acum, când am verificat arhiva foto, am constatat că se întâmpla exact un an mai târziu, respectiv: prima zi de tabără a fost 26.10.2012, iar prima întâlnire MecanTurist la care am participat a avut loc pe 26.10.2011:
La Takis, alături de George Isac - prima mea întâlnire cu mecanturiștii

Sosit-au cărțile (vALLuntar 2)

Așa cum v-am anunțat cu aproximativ două săptămâni în urmă, m-am înscris la ediția a doua din vALLuntar.

Ei bine, iată că a venit în sfârșit săptămâna livrărilor. Anul acesta ne-am adunat 240 de bloggeri în această campanie vALLuntar și mă bucură faptul că de la an la an numărul crește.

Wednesday, February 20, 2013

Nu uităm să fim darnici

Când v-am povestit despre livrările de la ShoeBox, v-am spus că cea mai emoționantă zi a fost cea de joi, când am vizitat copii de la Spitalul „Elisabeta Doamna” de pe strada Traian, din Galați. Tot atunci am amintit faptul că nu ne oprim, ci vom reveni la spital, pentru că sunt multe lucruri ce pot fi făcute pentru cei de acolo.

V-am spus de asemenea că doamna Rodica Argenti, administratorul căminelor H și D, cea care a fost complicele meu în demararea și derularea proiectul ShoeBox Galați 2012, nu era la prima activitate de genul și cu siguranță nu avea de gând să se oprească după încheierea campaniei.

Prin urmare, iată ce vă propun pentru luna martie:

Tuesday, February 19, 2013

Despre pariuri sportive

Astăzi vom vorbi puțin despre pariurile sportive, dar mai cu interes despre site-ul pariurisportive.com.  Ai răbdare și citește până la capăt fiindcă am ceva de spus legat de site.

Nu am să fiu ipocrit să inventez povești despre cât de mult pariez eu sau câți bani am câștigat din pariuri. Adevărul gol goluț este că eu nu pariez și asta atât pentru că nu mă atrage jocul în sine (de a paria) dar și  fiindcă n-am nici o treabă cu sporturile astea comerciale, la care se pariază de obicei.

Monday, February 18, 2013

Blogger pentru blogger

Așa se numește conceptul punctat de Blogal Initiative, prin care bloggerii își adună forțele spre a promova diverse cauze nobile sau companii care susțin aceste cauze nobile.

Pentru mine a început când Cabral a scos la licitație o tabletă Samsung pentru a strânge fonduri pentru Isabel. Noi, ca bloggeri, am răspuns invitației și am anunțat că vom susține (fiecare cum poate - banner, advertorial, link) pe cel sau cea care licitează cel mai mult pentru acea tabletă, deci oferă cel mai mult pentru cauza noastră

Sunday, February 17, 2013

VideoBlog 022 - Despre ce a fost + ShoeBox

(11min59sec)
Dragii mei, în loc de o săptămână, iată că au trecut aproape 3 luni de la ultimul videoblog. Motive pentru absența mea ar fi mai multe: de exemplu în prima lună nu am avut timp pentru că a fost ShoeBox, mai apoi a fost vacanță și am fost plecat, iar în ianuarie, după vacanță a fost nebunia presesiunii și a sesiunii, când am încercat să recuperez tot ce am pierdut în noiembrie și decembrie. După sesiune a fost vacanța în care am lucrat și am făcut naveta Galați-Roman (de mi s-a acrit de trenurile astea și mai tare) iar acum.. acum intrăm în ritm normal (sau așa-mi doresc).

Dar pentru a intra în prezent trebuie să ne uităm puțin în trecut, așa că acest episod vă va prezenta evenimentele ce au avut loc anul trecut până la și inclusiv ShoeBox.

Scuze că e atât de lung, dar erau multe de povestit și amintit. Sper să vă placă și nu uitați să vă abonați  la canalul YouTube pentru că urmează alte videobloguri, alte tutoriale și câteva recenzii :)

Cât înseamnă 30 m?

Vacanța asta am fost mai mult plecat, sau, dacă am fost aici, nu prea am ieșit prin oraș, așa că nu mai știu ce s-a mai întâmplat. Dar am avantajul că sunt atent la detalii (de cele mai multe ori) așa că îmi sar în ochi tot felul de chestii „noi” prin oraș.

Ori un semafor nou, ori o clădire care a fost renovată, ori hidranții cei noi care au apărut peste tot prin țară. De data asta, mi-a atras atenția un nou indicator care semnalează prezența unei farmacii.


Sincer, când l-am văzut, am crezut că e vreo farmacie nouă așa că am căutat-o cu privirea spre dreapta și dacă o găseam, treceam mai departe și nu se întâmpla nimic. Dar am constat că nu e nici o farmacie nouă.. e cea pe care o știam deja, dar fiindcă e destul de departe de strada Domnească, cred că nu a fost prea vizitată, așa că era necesar un indicator vizibil, să vadă tot omu' că e o farmacie undeva aproape.

Thursday, February 14, 2013

De Sfântul Valentin

Uite așa, îmi vin mie niște idei, și acele idei se lovesc de ce găsesc pe blogurile altora și mai ales în comentariile lăsate de cititori. Citeam nu de mult, pe blogul lui Deby, un articol despre infidelitatea în cuplu. Despre tema asta am mai discutat, cred, pe aici, așa că n-am s-o abordez. În schimb, unul din comentariile de acolo mi-a amintit despre o chestie pe care voiam de mult să o scriu și să o dezbat.

Spun că o dezbat, adică sunt interesat și de opinia voastră, ca de obicei când public ceva. Da, dacă nu m-ar interesa ce gândiți referitor la un articol, aș dezactiva postarea comentariilor pe acel articol, dar nu fac asta.

Wednesday, February 13, 2013

Cum să... scrii cu diacritice (video)


Da, știu! A trecut foarte mult timp de la ultimul tutorial, a trecut foarte mult timp de când nu m-ați mai auzit. 

Tocmai de aceea, dar mai ales fiindcă am promis acum ceva timp că voi face un astfel de articol și pentru că a cam venit timpul să mă țin de promisiuni, astăzi vă voi arăta cum să scrieți cu diacritice prin metoda cea mai simplă Fără pluginuri, fără scurtături, fără introduceri de simboluri sau alte șiretlicuri.



Sper să vă placă, să vă fie de folos și aștept orice întrebare ați avea. Vizionare plăcută.

Tuesday, February 12, 2013

Lansare de Carte



Mai mult decât spune afișul, eu nu am ce să adaug. Care-i rolul meu? 
M-a pălit cultura și literatura? 

Poate și asta. Eu ... fac afișe, eu fac bannere, eu promovez, eu fac fotografii. Eu... mă implic iar în multe chestii :D



(14.feb) Afiș NOU, catastrofa a fost evitată, salvând oarecum afișul.
Ideea nu mi-a aparținut, ci doar realizarea.

(11.feb) Lansarea s-a amânat până pe 21 februarie
Numa' bine... am muncit o zi ca să adun materiale și să fac afișul, am cumpărat ziare, m-am chinuit cu un net cumplit să-l expediez  pentru verificări și reverificări, totul era stabilit, am lansat oficial pe la 1.30 dimineața pe facebook și blog... iar azi aflu că se amână. Mă și începuse așa frumos dimineața...

Sunday, February 10, 2013

Your Sister's Sister (+eng)

Skip to the english version

Cred că meritam și eu o pauză ca să văd un film, nu?

Ah, ce-mi place că folosim scuza asta mereu. Ne martirizăm chiar dacă nu am făcut nimic demn de aprecieri. De exemplu ieri (duminică, 10 feb) n-am fost deloc productiv, dar cu toate acestea susțin că „meritam” o pauză video :D. În fine...

Filmul ales, a fost „Your Sister's Sister” și vă mărturisesc faptul că inițial, doar numele m-a făcut să îl aleg. Pare un nonsens, dar pe parcursul filmului se înțelege de unde-i formularea. Nici nu căutasem trailer, habar nu aveam despre ce este, doar am aruncat un ochi și am zărit o secvență din timpul unui dialog de la început. Asta, plus denumirea filmului mi-au fost suficiente.

Saturday, February 09, 2013

Cresc amintirile



Într-un amurg, sunt ani de-atunci, mi-am zgâriat
stăruitor
în scoarța unui arbor- - numele --
cu slove mici, stângace și subțiri.
Azi am văzut din întâmplare
cum slovele-au crescut din cale-afară -- uriașe.

Friday, February 08, 2013

Tu ai urechea stereo? (+eng)

Skip to the english version

Am descoperit pe un anume site (magazin online de altfel) o pereche de căști pentru chat, adică dintr-alea de au și microfon. Nimic greșit în asta... e un model drăguț, îmi amintește de cei care lucrează la call-center, pentru că are doar o cască, în partea stângă.

Dar ceea ce m-a frapat e denumirea lor (găsită, de altfel, pe toate site-urile care comercializează așa ceva sau au comercializat în trecut): căști STEREO 30mm.

Thursday, February 07, 2013

vALLuntar: citește o carte, plantează un pom!

Am amintit vag, acum câteva zile, într-un articol cu versuri, despre faptul că m-am pus pe citit. De aceea mi-am făcut un program de minim o oră de lectură pe zi.

Cartea pe care tocmai am terminat-o se numește „Colind de Crăciun” și e scrisă de Charles Dickens. Da, știu! Au trecut sărbătorile de mult, dar eu abia am găsit-o și pot să vă spun faptul că prima „poveste” din această carte este cea care dă numele volumului, celelalte patru având doar o vagă legătură cu sărbătorile de Crăciun. Cu toate acestea, toate au fost minunate. Am râs și plâns, am trăit mici episoade de visare cu ochi deschiși.

Asta e doar introducerea, pentru că de fapt, azi vă voi vorbi despre altceva. Despre o campanie care mi-a fost adusă la cunoștință, o campanie ce vine la fix cu noul meu program de lectură și cu spiritul meu de ecologist.

O față nouă blogului! (+eng)

Skip to the english version

Așa cum v-am „amenințat” acum multă vreme, aveam de gând să fac schimbări pe aici pe blog... căsuța mea virtuală în care vă invit pe toți cu mare căldură.

Dacă în noiembrie am făcut marea schimbare de domeniu, era timpul să fac și schimbarea de decor, așa că după câteva nopți și zile de muncă, vă pot prezenta azi noul blog:

Wednesday, February 06, 2013

De ce nu ne distrăm și noi așa? (+eng)

Skip to the english version

Despre oamenii ăștia am aflat acum multă vreme, dar nu i-am urmărit din aproape. 

Azi mi-am amintit de ei în timp ce-mi vizitam abonările de pe YouTube, și m-am gândit că ar fi fain să se facă și la noi asemenea „improv”-uri. Unele seamănă puțin cu flash mob-urile sau cu adunările de genul „critical mass”, doar că aici totul se lasă cu aplauze și de cele mai multe ori râsete. 

Saturday, February 02, 2013

Revenim la versuri?

Vezi că se confirmă bârfa despre mine:
Te-am lăsat deodată crud şi nefiresc
Totuşi ţine minte, ţine bine minte
Te salvez de mine fiindcă te iubesc.

(Adrian Păunescu - Orație de Nuntă)

Friday, February 01, 2013

Formația AUDIO - Brașov

No, uite fiindcă tot am vorbit despre nuntă și nume, pentru că știu cât e de greu să te promovezi fără ajutor, pentru că mi-e drag omul care a lansat rugămintea și experimentul, vă prezint astăzi, într-o zi de sâmbătă (când se fac nunțile) o formație vocal-instrumentală care vă poate încânta la fericitul eveniment.

Monede de 50bani de vânzare?


Vorbim bineînțeles despre emisiunile numismatice aniversare. Monede pe care vi le-am prezentat deja, de fiecare dată când am intrat în posesia lor.

O persoană (într-un comentariu anonim aici) spunea că are două monede și le vinde cu 400 lei bucata! Să mă scuzați, dar ăsta mi se pare un JAF la DRUM MARE (cum zice vorba aia din bătrâni). Cum să ceri o asemenea sumă pentru o monedă ce valorează 50 bani? Am rămas mut de uimire când am citit comentariul. Mai găsisem pe net astfel de vânzători... dar prețurile erau mult mai mici. Probabil „Anonim” nu a studiat problema, poate el credea că toate monedele valorează cât aia de aur, așa că evident, 400 ron ar fi o sumă infimă :))

Ha, 2020, învie blogul, prin YouTube

Vreau să revin pe YouTube și să reluăm ce făceam cândva... poate, poate, ușor, ușor, revin și pe blog Dacă vă place și vreți să mai vedeți,...