Tuesday, February 28, 2012

#1: Dial (Project365)


Anul trecut, la începutul lunii februarie, mă apucam de primul meu proiect Photo365. Ideea o găsisem pe dpS și tot de acolo luam tematica. Era un calendar cu tot felul de tematici. La un moment dat am vândut camera de atunci (Pentax K10D) și proiectul a rămas în plop, cum se zice. Azi am decis să mă reapuc de el, fiindcă mă simțeam bine pe vremea aia. Să nu mai zic de faptul că, văzând din nou clipul de mai sus, așa mi-a venit un chef să fac poze... incredibil.

Pozele vor fi disponibile pe albumul de pe flickr și le voi publica și pe blog. Sper să reușesc de data asta să îl duc cât mai departe și să postez zilnic. În trecut, chiar dacă făceam poze zilnic, nu reușeam să le și public.

Așadar, dragii mei, abia aștept să aud părerile voastre. Prima poză e de la facultate... și cred că vor mai fi multe din zona aia, că pe acolo stau destul de mult.
    Echipament disponibil (pentru cei curioși):
  • camera: Canon EOS 500D
  • obiectiv Canon EF-S 18-55 II & Canon EF 75-300
  • blitz SpeedLite YN460 
  • trepied Tn'B ULTRA PANORAMIC & Hama Traveller Compact Mini tripod
Pe flickr găsiți și informațiile despre setările camerei pentru fiecare poză.
(PS: Denumirile pozelor vor fi în engleză)

Poza de azi este:

Sunday, February 26, 2012

Somewhere in time

Acum ceva timp umblam în cutia cu amintiri și am dat peste un șnur lat pe care îl purtam la chei (cred că la origini, el era pentru telefon). Mi-am adus aminte de perioada când a apărut acea panglică (șnur). Eram tânăr și fără griji, eram vesel și pus pe șotii. Eram fericit și nimic nu mă putea atinge.

O pusesem deoparte, în cutie, să închid parcă trecutul acolo, dar găsind-o mi-am zis că aș putea să o port din nou. Stupid! O panglică roșie nu dă timpul înapoi, nu schimbă nimic din ce s-a întâmplat sau are să să întâmple, dar ... poate aș fi putut din nou să fiu copil, să nu mai am griji, să văd lucrurile cu alți ochi.

Și-am pus-o la chei. Cu toate că nu s-a schimbat nimic, continuam să o port, era ca parte din mine, era a amintire a celui care am fost.

Saturday, February 25, 2012

La veterinar (Bancul de Sâmbătă)



Grăbit puțin de faptul că în câteva ore părăsesc orașul, în timp ce făceam bagajul, am pregătit și bancul pentru azi.

Sper să vă placă și nu uitați: părerile voastre sunt binevenite!
Weekend plăcut tuturor!

Thursday, February 23, 2012

Oamenii mici nu au drepturi de autor

Citisem acum ceva vreme pe blogul lui Vali Ovidiu despre pățania sa, despre faptul că un anumit ziar i-a furat o poză de pe blog pentru a o publica într-un articol. De fapt datorită articolului ăla am ajuns pe blogul mai sus amintit.

Eu nu pot să mă compar cu el. Eu nu sunt fotograf, eu sunt doar un om simplu care are o cameră medie și face din când în când poze. Dar se mai întâmplă să fiu la locul potrivit, la timpul potrivit.

Marți, așa cum vă spuneam în articolul anterior, a avut loc BLM (Bursa Locurilor de Munca) în cadrul facultății. Aminteam că, după ce am terminat de prezentat am început să fac poze. Presa, așa cum ați putut observa, a venit la început, a filmat, fotografiat și intervievat și apoi a plecat. La final am rămas singurul fotograf din zonă...

BLM 2012 - Interviu

Marți, la facultate a avut loc Bursa Locurilor de Muncă, organizată de ADA Computers ca eveniment de încheiere a proiectului PLM Adaptor.

Fiind unul din cei 8 câștigători ai concursului organizat în decembrie de firma amintită mai sus, mi-am prezentat  lucrarea în cadrul acestui eveniment.

Și ca la orice prezentare am avut multe emoții, mai ales că am fost primul student care a prezentat. La emoții s-a mai adăugat și faptul că nu am folosit telecomanda mea ci una deja atașată calculatorului, o telecomandă la care nu funcționa indicatorul laser, așa că am ajuns, la un moment dat să mă caut prin buzunare pentru a o folosi pe a mea... Of, și m-am mai și încurcat în timp ce explicam... și sper, chiar sper că am vorbit destul de rar și clar.

Sunday, February 19, 2012

fine



Sunt supărat, trist!

De ce e asta așa de important încât să vă anunț? Nu e, dar trebuia să spun cuiva, și cum acesta este totuși un blog personal...

Mi-e rău și mă dor anumite chestii (fizice și nu numai... dar alea fizice sunt preponderente momentan).

Am vise și dorințe... aș vrea să fiu altcineva, să fiu altcumva...

Începe semestrul doi, și sunt atâtea de făcut!

Și cam astfel trece seara de azi, lucrând la o revistă și gândindu-mă la toate celelalte treburi pe care ar trebui să le fac. Sunt dezamăgit de mine, dezamăgit că am permis să se ajungă aici, că nu sunt bun la a-mi ține morală.

Sunt dezamăgit de mine că încă nu m-am învățat să nu mai am așteptări.

Gata cu pierdutul timpului, mâine începe un alt semestru, iar luna se apropie de sfârșit deci și deadline-ul...unul din ele.

(poza e luată de la sor-mea)
de la mine,
numa' bine

Three fifteen (Animația de Duminică via Obișnuit.eu)


 
de la mine,
numa' bine

Saturday, February 18, 2012

Iepurașul la bar (Bancul de Sâmbătă)




Dimineața asta vă aduce încă un banc.
Intenționam, de fapt, să îl pun azi la prima oră, dar am ațipit în timp ce programul lucra....

Enjoy!

Thursday, February 16, 2012

Copii și Părinți

Un copil e, cred eu, cel mai frumos lucru pe care îl faci pe parcursul vieții. Este, la urma urmei, scopul pentru care trăim, nu? Spunând asta, nu vreau să pară că acuz pe cei care nu au, sau nu își doresc, copii. Este decizia fiecăruia, și în zilele noastre, nimic nu mă mai uimește. Da, sunt persoane care nu vor copii, sunt cupluri care nu vor copii, sau dimpotrivă, sunt persoane care vor cât mai mulți copii, sunt persoane care își doresc atât de mult  un copil, încât nu contează dacă au sau nu partener de viață.

E drept, ultima parte se aplică mai degrabă femeilor, fiindcă ele sunt cele care aduc pe lume copii, ele trec prin toată durerea necesară, ele se bucură, poate, cel mai tare de nou născut, dar ca să fiu mai clar, spun asta fiindcă la o fată am auzit ideea asta. În plus, nu cred că există vreun bărbat care să vrea cu atâta ardoare un copil încât să fie dispus să îl crească singur... de fapt de unde să facă rost un bărbat de un copil, dacă nu are o soție? doar să îl adopte... dar nu... nu e aceeași chestie. Cum ziceam, femeile sunt cele care dețin puterea. În zilele noastre, ele pot, dacă doresc, să conceapă, să dea naștere și să crească un copil, indiferent de prezența unui mascul.

Video Blog 002: Inspirație (Partea 1)


În sfârșit, o nouă ediție a Video Blogului!!
A trecut mai bine de o lună de la primul episod, lună în care muream de nerăbdare să fac alt video. Au apărut niște modificări, adăugiri (sper îmbunătățiri), așa că și de data asta vă aștept părerile în comentarii sau pe mail.
Mulțumesc frumos pentru că încă sunteți aici și pentru că ați vizionat episodul 1 fără să vă plictisiți.

Deși am promis să îl fac mult mai scurt, a ieșit tot ceva de vreo 17 minute (e mai scurt cu două minute decât anteriorul, deci oarecum... nu mi-am încălcat cuvântul).


Am pornit de la o idee mai mare, și după multe încercări eșuate, am reușit să mă adun și să fac acest clip. Ideea salvatoare a fost să împart informația în trei, așa că ceea ce vedeți mai jos e doar prima parte.

Monday, February 13, 2012

Inima copacului...

Articolul lui Manuel mi-a trezit niște amintiri plăcute din copilărie. Mi-amintit de un desen animat, sau, mai bine spus, mi-a amintit de un anume episod al acelui serial TV animat.

E drept, nu e prima oară când acest serial și episod îmi revin în memorie, dar fiindcă uitasem complet cum se numește, m-am limitat la amintiri.
Azi, datorită articolului amintit,  am pierdut puțin timp pe net căutând desene animate și într-un final l-am găsit.

E vorba de un episod ce prezintă o legendă a unui copac, un episod foarte emoționant. Din păcate nu se mai fac așa desene. (am să revin, sper cât de curând, cu alte desene foarte frumoase din copilărie)

Sunday, February 12, 2012

Ex E.T. (Animația de Duminică via Obisnuit.eu)


Dacă bancul a întârziat, măcar animația să fie la timpul ei. Și asta mulțumită lui Manuel.
Superbă animația... finalul m-a lăsat perplex și m-a amuzat. Nu mă așteptam la asta.

Ce idee, ce mod de a privi lucrurile...

Mai multe nu vă spun, vizionare plăcută:

Friday, February 10, 2012

Gata!

Gata Sesiunea! De azi e oficial
VACANȚĂ!!


Nu e ea foarte lungă, am o grămadă de treabă de făcut, dar măcar e vacanță!!
PS: Poza nu are nici o treabă cu sesiunea sau cu anotimpul, dar azi m-am apucat de prelucrat muntele de poze ce s-a adunat între timp și am dat de ea...
de la mine,
numa' bine

Sunday, February 05, 2012

O zi din sticlă

Când eram mai mic visam la un aparat (nu zic telefon) extrem de versatil.
Mic să îl poți ține în buzunar, să îl folosești ca telefon dar nu numai. Ceva în genul super-telefoanelor din ziua de azi, doar că voiam ca ăsta să poată fi conectat (înglobat) cu diferite accesorii astfel încât să obții fie tabletă, fie laptop sau desktop, funcție de ce fel de „docking station” ai la el.

E drept, acum există tablete care se transformă în laptop printr-o mică mișcare, sau telefoane care devin laptop, dar tot nu e exact ce visam eu, deși sunt superbe și alea.. mai ales tableta aia de la Asus....

The Saga Of Biorn (Animația de Duminică via Obișnuit.eu)

Chiar dacă deții controlul cât trăiești, și poți determina chiar cum vei muri, ce se întâmplă după, nu mai depinde de tine!
Bietul Biorn!
Vizionare plăcută:

Saturday, February 04, 2012

Mai multe despre ACTA

În sfârșit un video explicativ românesc, mulțumită celor de la Creative Monkeyz.

Superb făcut, jos pălăria! ... lăudam și mai mult dacă înglobau și diacritice în text. Dar știu că e complicat de făcut așa ceva, și arată profesional, ca orice altceva făcut de ei, așa că îi iert de data asta!

Cică se zvonea de mult că 2012 e sfârșitul?? Da, e sfârșitul internetului, dacă ACTA intră în vigoare, și o dată cu sfârșitul internetului va fi o ditamai răscoala și de ce nu, un ditamai războiul... că suntem mulți și suntem nebuni....


Nici acum nu ai înțeles ce e cu ACTA?

Clipul de mai sus e un LATER EDIT, fiindcă primul video, publicat cu aproximativ 24ore în urmă, a dispărut misterios de pe YouTube.
Ca și cum CreativeMonkeyz acuză pe CreativeMonkeyz de furt intelectual.
How stupid is that??

Uite cum, fără ACTA, tot se întâmplă diferite cenzuri.

Mă gândesc, oare prima măsură ACTA, dacă Doamne ferește intră în vigoare, nu va fi pedepsirea tuturor celor care s-au împotrivit? Adică ... ar fi bine să mai fac un back-up la blog... just in case!

Even a LATER EDIT: Se pare că a revenit clip-ul pe YouTube :P
 
de la mine,
numa' bine

Bulă și vecinul (Bancul de Sâmbătă)




Poate ați observat, sau poate nu, dar săptămâna trecută am început o nouă categorie aici pe blog, și anume Bancul de Sâmbătă... (și ghici ce zi e azi)

E drept, bancuri am mai avut pe blog, dar nu așa, nu în felul în care e gândită această rubrică. Sâmbăta trecută nu mi-am bătut capul fiindcă eram ocupat, dar de data asta puteți vedea exact ce e așa particular la această nouă rubrică săptămânală:

Ha, 2020, învie blogul, prin YouTube

Vreau să revin pe YouTube și să reluăm ce făceam cândva... poate, poate, ușor, ușor, revin și pe blog Dacă vă place și vreți să mai vedeți,...