Sunday, January 29, 2012

Speechless



Recomandare audio
W.O.T.E.
Melodiile (deși e una singură în două variante) sunt prezentate în ordinea în care le-am descoperit.

Ieri, status-ul unui amic era un link spre primul video (servus Ciupy). Am ascultat, am admirat și am trecut mai departe la alte melodii și filmulețe făcute de WOTE... am rămas captivat de formație.... poate ați observat că am tot dat +uri și Thumbs Up melodiilor de pe canalul lor... ascultam ieri de nebun...

Azi vă prezint doar una, dar am să revin asupra grupului.
(sursa foto)

The Fantastic Flying Books (Animația de Duminică via Obișnuit.eu)


Așa cum, sper că, v-ați obișnuit, vă prezint încă o animație. Subscriu la ce spunea Manuel: cuvintele sunt de prisos.

Duminica aceasta:

The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore

Vizionare plăcută:

Saturday, January 28, 2012

Bancul de sâmbătă



După șase luni de fericire conjugală, Bill și Jane ședeau în fața focului liniștiți, când se auzi un ciocănit în ușă.
Bill se duse la ușă și o deschise. Cine era? Soacra lui cu două geamantane.
- Vreau să stau aici, spuse dumneaei.
- Foarte bine. Acolo să stai!, îi replică Bill 
Și îi trânti ușa în nas.

Thursday, January 26, 2012

Pauza de la internet

 Zilele astea am mai avut ceva treburi care necesitau utilizarea calculatorului și deci am pierdut și timp pe internet, dar de azi revenim la programul de sesiune.

Nu de alta dar mâine am examen :D

Astea fiind spuse, vă spun un frumos la revedere, dar fiindcă nu pot, din motive obiective, să absentez total de pe internet, să nu verific mail, am să mai deschid calculatorul doar în zilele cu examene, bineînțeles, după ce acesta se finalizează.

Ăsta e așa, un anunț ca să nu fiți surprinși :).
Spor la învățat / baftă la examene și spor la muncă celor care nu sunt studenți :P
de la mine,
numa' bine

Wednesday, January 25, 2012

NO to ACTA - Informează-te

ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) este un acord multilateral care propune o serie de standarde internaţionale pentru aplicarea drepturilor de proprietate intelectuală.
(...)
ACTA conţine o serie de prevederi care aduc atingere dreptului la viaţă privată, libertăţii de exprimare şi accesului la cultură.

Acordul impune obligaţii referitoare la monitorizarea conţinutului online de către terţe părţi, cum ar fi intermediarii Internet, lăsând reglementarea libertăţii de exprimare în mâinile companiilor private.

Astfel,  furnizorii de Internet ar fi obligaţi să desfăşoare activităţi de supraveghere la nivelul reţelelor proprii şi să pună la dispoziţia deţinătorilor drepturilor de proprietate intelectuală datele personale ale  presupuşilor infractori. (sursa)

Monday, January 23, 2012

Sesiune - încă unul e gata!

 Un teanc mai mic sau mai mare de cursuri, pixuri colorate, evidențiatoare, creioane, stilou, o ceașcă de ciocolată caldă și uite așa trec nopțile! Nu e cafea, cârcotașilor! Nu îmi place cafeaua, și chiar dacă mi-ar fi plăcut, nici nu am voie,  ați uitat?

Din fericire am reușit toți acești ani să trăiesc fără să mă ating de cafea, așa că nu îi simt lipsa.
Să ne auzim cu bine mâine azi, după examenul de la prânz!

LATER EDIT (ora 14:44 ): ăsta a trecut, mai sunt vreo 4...  Dar acum: somn!
de la mine,
numa' bine

Sunday, January 22, 2012

ElectroShock (Animația de Duminică via Obișnuit.eu)


Încă o duminică, încă o animație via Obișnuit.eu!

Cât despre rubrica asta.... am decis că nu am să preiau TOATE animațiile publicate de Manuel, ci doar cele care îmi plac în mod special, sau mă amuză :).

Aceasta, de exemplu, are un final neașteptat, poate cam misogin, totuși amuzant ... și are ceva cu electricitate... cum să nu îmi placă?
Vizionare plăcută!

Saturday, January 21, 2012

Amenințare sau implorare?

... tot legat de telefoane.

După cum vă spuneam în articolul anterior, am un telefon „de servici” pe care îl folosesc doar în cazuri excepționale. Pe românește, e un telefon pe care sunt sunat, pe care sunt căutat, nu un telefon de pe care să inițiez eu apeluri.

Drept urmare nu am mai încărcat de foarte mult timp contul. Anul trecut, prin septembrie (cred)  primeam un sms de la operatorul de telefonie mobilă, prin care eram anunțat că trebuie să încarc altfel îmi scoate din uz numărul, că perioada de grație a expirat...bla bla..  știți cum e!

Mi-au dat răgaz o lună, așa că mi-am zis că am să încarc până atunci... dar am uitat (de fapt nici nu voiam să dau bani pe credit, că aveam minute pe telefonul personal :D )

Thursday, January 19, 2012

Dilema telefonului

De pe vremea sfântului BEEP, era o idee să respingi un apel primit  în eventualitatea că a fost accidental. Respectiva persoană, dacă într-adevăr te căuta, va suna din nou. Simt că trebuie să explic, pentru cei mai mici dintre voi, că vremea sfântului beep era acum câțiva ani când nu existau oferte cu milioane de de minute naționale și mesaje fără număr, nu existau telefoane cu WiFi, nu existau ecrane tactile... ce mai? Erau telefoanele alea monofonice sau, dacă aveai noroc la un polifonic (când au apărut)... erai cel mai tare din curtea școlii liceului!

Monday, January 16, 2012

Colo-n vale, la izvor (dor de chitară)



Căutând un cântec pentru coloana sonoră a video-reportajului de pe Rarău am dat peste o melodie foarte veche, o melodie pe care o cântam pe vremea când studiam chitară. Da, a fost o perioadă în viața mea când cântam la chitară, făceam parte dintr-un cor și cântam la diferite festivități sau concursuri. Dar asta era acum mult timp.

Îmi amintesc faptul că aceasta a fost prima melodie pe care ne-a cântat-o profesorul. Până atunci erau doar acorduri și nimic nu avea mare sens decât durerea degetelor pe corzi... dar când l-am auzit cântând melodia asta, m-am îndrăgostit iremediabil de chitară.

Sunday, January 15, 2012

Uite de asta vreau un monitor

E un chin care îmi omoară nervii... aș vrea măcar un monitor mare... sau două mai mici, dar identice...

 Aș vrea....
de la mine, 
numa' bine

O piesă, mai multe piese-uri

Dacă nu știți să realizați piese-uri nu promovați! Vă pic pe toți, parol! Ghiciți site-ul?

La fel cum, probabil, a picat la mate cel care a făcut și panoul de mai jos:
Pe vremea mea, 9x4 făceau 36... dar ce știu eu? Poza e făcută în decembrie, când coboram de pe munte.



Nu neapărat o greșeală, dar amuzant tare e și mesajul pe care ți-l dă browser-ul când intri pe o fereastră incognito: Să nu crezi că dacă ai deschis o fereastră incognito, ai scăpat de spionii din spatele tău, care-ți privesc în ecran.

de la mine,
numa' bine

Friday, January 13, 2012

Cu trenul spre munte

Și fiindcă CFR nu încetează să mă surprindă (neplăcut), mai am câteva să vă spun legat de excursia din decembrie, de pe Rarău.

Faptul că eu am plătit 23.5 ron la agenție pentru biletul spre Cîmpulung iar Mircea, la gară, a plătit 21.85 ... m-a enervat, dar l-am motivat prin faptul că el nu a primit loc, să zicem că e un motiv plauzibil... Dar faptul că fiecare dintre noi a plătit pentru drumul de întors 28.55 ron e de-a dreptul hoție!

Tuesday, January 10, 2012

Muzică Animată

Nu știu ce părere aveți voi, dar combinația între muzică și design pe mine mă încântă... sau mai bine zis, mă încântă tot ce e  CGI.

Nu știu sincer cum se realizează toate nebuniile astea, poate că e vreun program special pentru animusic, dar am primit un mail cu un asemenea clip și m-am decis să caut pe YouTube, unde am găsit mai multe.

Sper să vă placă, nu neapărat muzica, ci mai ales munca din spate. Chiar dacă ar fi un program care face toată treaba, tot e de muncă!
Vizionare plăcută.

Sunday, January 08, 2012

Vești bune!!


… vă vine să credeți ?! , … la întoarcere , pur și simplu am izbucnit în plâns , la momentul intalnirii cu ale dealurilor crăiese , căprioarele , … simțeam din nou acea de nedescris trăire a unei vieți reale , … așa se pare ca m-a răsplătit viața pentru apucătura-mi de a alerga pe 1 ianuarieCristi Ungureanu: Amintiri 2012

Se pare că unii din nou au avut mult mai multe de sărbătorit în prima zi a anului. De exemplu, Cristi Ungureanu, despre care vă spuneam cu ceva timp în urmă, a sărbătorit printr-o alergare. Atât pe 1 cât și mai apoi, pe 4 și 6 ianuarie. Nu pot să îmi imaginez cât de bine s-a simțit să fie din nou liber; mă bucur nespus că a reușit să treacă peste probleme și să revină în fugă pe poteci și drumuri naționale.

Ești și vei fi în continuare un campion! Știu că ăsta e doar începutul și că de acum lucrurile vor merge înspre mai bine! Să-ți dea Dumnezeu sănătate și glezne tari!

de la mine, 
numa' bine

Princess (Animația de Duminică via Obișnuit.eu)



Manuel are o rubrică faină pe blogul lui (obisnuit.eu) și m-am gândit să o preiau.
Altfel spus: ideea originală e a lui, clipurile sunt alese de el, eu doar le dau mai departe, vouă... cititorilor mei.

Duminica aceasta, Princess. Vizionare plăcută:

Thursday, January 05, 2012

Video Blog 001: Pilot


La mulți Ani 2012!

Bine v-am regăsit în acest an, aici pe blog. Vă anunțam prin noiembrie că plănuiesc să fac niște schimbări. Ei bine, vă prezint mai jos surpriza. Am așteptat până acum fiindcă am vrut să fie prima postare din an (le-am amânat pe celelalte). Dacă vă place, vor mai fi și pe viitor.

Pe cei care nu mă cunosc sau nu prea au ce căuta pe aici, vă anunț că e vorba de un film lung și plictisitor (de 19 minute), dar sper ca celor apropiați să nu li se pară așa.
Filmul conține și ceea ce am filmat luna trecută pe Rarău, dar dacă nu aveți răbdare pentru tot, v-am oferit sub clip și un link direct către partea de pe munte (care are vreo 5 minute). E filmat pe data de 28 decembrie, adică exact între Crăciun și Anul Nou. Aștept părerile voastre cu bune și cu rele (dar la obiect... nu vreau comentarii despre clima din Ibiza)

Am stat toată noaptea să fac montajul... pe la 5 dimineața am terminat și am dormit, în timp ce programul randa ... acum că m-am trezit, l-am încărcat și vi-l pot prezenta:

Ha, 2020, învie blogul, prin YouTube

Vreau să revin pe YouTube și să reluăm ce făceam cândva... poate, poate, ușor, ușor, revin și pe blog Dacă vă place și vreți să mai vedeți,...