Wednesday, May 16, 2012

Website Review: frciclism.ro


Deși am foarte multă treabă, și în mod normal nu m-aș fi oprit pe să scriu un articol, am primit azi un mail care m-a determinat să dau curs unei noi idei pe blog, și anume secțiunea de recenzii de site-uri, sau așa cum ați văzut în titlu: reWWWview.

De asemenea am observat în feed că a fost o zi în care toată lumea a postat câte ceva... ce chestie! Am să încerc să trec pe la fiecare dar să termin cu articolul ăsta mai întâi. 

De asemenea vreau să adaug că ceea ce voi spune e pur subiectiv (adică ține doar de mine și de ce-mi place mie: dar dacă sunteți de acord (sau nu) puteți să mă încurajați (sau să mă criticați) în comentarii sau privat.
Dacă am uitat sau greșit ceva, sunteți liberi să vă exprimați. Vă anunț deja că e un review destul de lung fiindcă eram cam „aprins” dar nu vă speriați, e sub 20 minute (nu ca video blogul #5 :D ).

Zic eu că ar fi util să îl urmăriți până la capăt. (G.C.M. e de vină că am deschis această categorie)

Bine, de fapt nu e tocmai un review de site, așa cum spune rubrica, căci ar mai fi fost lucruri de zis și de criticat, cum ar fi să mă leg de header (headere). Dar aici am punctat doar ce m-a deranjat la site din punct de vedere al campaniei lansată azi de blogalinitiative.

Site-ul prezentat, fiindcă am să vă dau și link, îl găsiți la adresa: http://www.frciclism.ro/ iar Turul României se vrea a fi aici, dar poate vor adăuga și detalii cândva.

De asemenea, pun și afișul (în care se găsesc mai multe detalii decât pe site):

Așadar, înainte să dați cu pietre în mine, luați în considerare că acesta se vrea a fi un semnal de alarmă, așa că puneți mâna și reparați! E păcat să stricați așa eveniment frumos!

Gata, am pierdut deja prea mult timp cu chestia asta, mă întorc la activitățile mai importante...(v-am spus că sunt ocupat)

L.E. Am trimis mesajul la adresa celor de la blogal initiative și vreau să laud faptul că acum au introdus pentru mail-urile primite, un mesaj de confirmare (trimis automat). E un detaliu pentru care m-am plâns cu ceva timp în urmă, așa că mă bucur că a fost adăugat :D Bravo!

Cine nu știe să primească și critici, să se abțină în a face lucruri publice.

de la mine,
numa' bine

8 comments:

  1. M-am bazat pe simtul tau critic cand ti-am sugerat ca ai putea sa faci review-uri dar daca stiam ca intentionezi sa ma "analizezi" si pe mine ma abtineam. Tu ma desfiintezi cu atentia ta la detalii :))

    Lasand gluma la o parte, Federatia asta banuiesc ca este intr-o oarecare subordonare fata de stat. Din pacate, la stat sunt angajati oameni care sunt specialisti, sau ar trebui sa fie, strict pe domeniul de activitate respectiv asa ca probabil site-ul este administrat "dupa ureche" de cineva care "se pricepe" si nu de catre cineva incadrat special pentru asa ceva.

    De departamente speciale pentru mediul online pariez ca nici nu se poate pune problema...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu, nu te desființez :D
      review-urile „calme” vor fi altfel, probabil am să fac subcategorii pentru a diferenția filmulețele de genul în care îmi vine să urlu la administratorii site-urilor! :P

      Nu cred că are treabă cu statul.. adică să fie „de stat”. Nu e vorba musai de pricepere ci de interes, zic eu... și nu vreau să insinuez că e lipsă de respect să ne inviți pe un site neactualizat.

      Să mai zic faptul că acum, în acest moment, pe data de 17 mai la ora 18.54 site-ul este iar în forma veche? Cea care prezintă turul din 2010?? Adică au revenit la ceea ce m-a indignat prima oară. Dar e și un aspect pozitiv: înseamnă că se lucrează la site (?) Un semn cu „under construction” era util poate..

      Delete
  2. Cred ca de ma pun bine pe site-ul ala si eu l-as face mai bine in HTML,asa,cu cunostintele mele aproape de balta :))

    Sunt de acord cu ceea ce-ai spus si ar trebui sa sustin ce-ai zis cu reclamele .Urasc reclamele,briz briz-urile si animatiile la vedere ,cat mai multe si mai bombastice si cred ca,cu toate ca ei sunt sponsorii campaniei,ar trebui si ei sa le puna frumos jos,ca un interesat pana la urma merge pana la baza site-ului,nu crezi?

    Ce-i si mai suparator este ca mai sunt site-uri de-astea de mantuiala si cand cauti ceva si nu gasesti iti vine sa te urci pe pereti de nervi si te tot invarti si-ti da minunata eroare 404 (parca) tocmai pe pagina unde aveai nevoie . Mai bine nu-si fac site daca nu inteleg ca site-ul este o investitie pe termen lung,din moment ce il vor folosi si anul asta,si anul viitor si vor continua(teoretic) sa puna cat mai multe update-uri pentru o cat mai buna informare a participantilor (gen acolo sa fie primul loc unde se aduna pasionatii,nu altundeva.)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bine ai venit Myriam!

      Bună ideea ca sponsorii și reclamele să fie în footer, exact cum e afișul. Ar ocupa mult loc (ca în afiș) dar ar fi mult mai ok pentru vizitatori. Dar, ceea ce zici de „un interesat” e puțin eronat. Cine e interesat de reclame? Aproape nimeni. Cui îi pasă ce sponsori ai? Nimănui. Lumea vrea conținut, dar reclamele se bagă intenționat așa ca să fie văzute de toți. Nimeni nu va da scroll până jos ca să vadă reclamele. De aceea cele mai scumpe locuri publicitare sunt cele din header (sau erau, nu știu dacă se mai practică).

      Cam asta a fost și ideea lor, ca acele bannere publicitare (de promovare) să fie văzute de toți, nu doar de cei care ajung până la fundul paginii - asta nu înseamnă că sunt de acord.. mi-am zis părerea în video :D

      Delete
  3. Yeeei, yeeeei, eu salut ideea asta, de a face review-uri pentru site, tocmai pentru ca ai un ochi critic bine dezvoltat si esti atent la detalii. Cred ca site-urile vor putea beneficia de pe urma opiniilor tale, caci esti sincer si semnalezi acele aspecte care necesita imbunatatiri.

    Ai dreptate, si mie mi se pare... deloc profesionist sa initiezi o campanie, sa dai trimitere inspre un site care nu ofera nici o informatie. Vorba ta, gasesti mai multe informatii pe afis - cand ar trebui sa fie invers. Probabil vor remedia problemele, iar daca fac asta - bravo lor. Inseamna ca nu le-ai atras atentia in van.
    Astept cu interes si alte review-uri :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei, mă bucură enorm asemenea feedback! Mulțumesc pentru complimente! Sper, sper ca site-urile și administratorii lor să găsească utile aceste review-uri și să fie persoane care știu să primească mesajele critice :P

      Cât despre campanie, aparent nu multora le pasă de site ci de campanie în sine,, de eveniment.. dar pentru mine asta e ca și cum ai zic: hai să promovăm ceva doar pentru că a zis X...detalii nu avem de unde să luăm, dar tot promovăm.

      Eh, să fie toți sănătoși! Eu mi-am făcut datoria să spun ce am găsit deranjant...fiecare decide pentru el dacă e de acord cu mine sau dacă rămân indiferenți la această problemă.

      Mulțumesc mult pentru comentariu.. Vor mai veni și altele, în primul rând pentru cei apropiați. Bineînțeles voi începe cu cele la care am de adăugat ceva, sau nu-mi convin anumite chesti (da, voi continua criticile)

      Delete
    2. Stii ce cred eu, chiar daca multi oameni nu stiu sa primeasca mesajele critice, in cele din urma tot vor tine cont de ele, poate de necaz :)) Acum zic in general, nu fac vreo aluzie la site-ul cu pricina.

      Si da, e admirabil sa conteze mai mult evenimentul in sine, decat ,,ambalajul", insa in momentul in care evenimentul presupune implicarea cat mai multor oameni si vrei sa il faci cunoscut, conteaza calitatea si cantitatea informatiilor pe care le pui la dispozitie. De ce as promova un eveniment despre care nu stiu mai nimic?

      Intotdeauna am considerat ca, printre altele, criticile stau la baza progresului. Eu te admir ca poti sa faci asta, poate tocmai pentru ca eu mi-am inhibat destul de mult spiritul asta critic, mai ales cand vine vorba de oameni care inca traiesc :)) In ideea ca le-as rani sentimentele. Daca lumea ar stii sa primeasca si sa ofere critici, am evolua mai rapid. Si mi-am tot promis ca nu voi mai inchide ochii la erorile altora, caci nu ii ajut, decat sa stagneze in cel mai bun caz.

      Deci, sper sa se simta privilegiati - ai oferit din timpul tau pentru a le spune lor ce anume ar trebui imbunatatit :)

      Delete
    3. Da, dacă mesajul ajunge unde trebuie, tot lovește subconștientul... chiar dacă nu îți place, și adevărul doare... te pune pe gânduri și te face să vrei să schimbi. Sau așa cred eu, așa sper că e și în mintea altora.

      Nu consider că e admirabil să te apuci să promovezi ceva orbește. Îmi pare rău e ca și cum am vinde sirop roșu fără să spunem ce e în el. (exemplu total ciudat, dar ai prins ideea).

      Nu-ți predic ție, e clar că ai înțeles foarte bine și mă bucur că gândim la fel, dar voiam să o spun pentru toți cei care citesc aceste rânduri.

      Mulțumesc. Încă mai pot.. și am să mă încăpățânez să o fac în continuare, dar, așa cum spuneam și pe alt site: dacă primesc semne că cel vizat nu știe să accepte o critică, nu revin cu sfaturi și probabil nu mai „calc” prin spațiul său online.

      Mulțumesc pentru mesaj și dacă vrei să reîncepi să-ți folosești spiritul critic, te aștept oricând cu plăcere :)

      Din când în când avem nevoie să fim „dați cu fundul de pământ” ca să ne putem ridica!

      Delete

Atenție: Este activată moderarea comentariilor pentru articolele mai vechi de 10 zile!

Ha, 2020, învie blogul, prin YouTube

Vreau să revin pe YouTube și să reluăm ce făceam cândva... poate, poate, ușor, ușor, revin și pe blog Dacă vă place și vreți să mai vedeți,...