Monday, March 19, 2012

Îmbunătățiri pe Youtube

Poate nu ați obsevrvat dar YouTube se tot modifică; se lucrează în spate și îmi place ce iese.

Aminteam acum ceva vreme de modificările de la google și despre cele de pe YouTube, dar de atunci au apărut și altele. Cum ar fi faptul că au schimbat aspectul player-ului video, că au adăugat opțiunea aia de mărire a sa cât lățimea paginii, că ai un meniu rapid care permite să lansezi ferestre pop-out, că poți trimite link personalizat (adică să pornească video de la ce moment vrei tu și să fie sau nu HD).

Toate aceste opțiuni sunt foarte utile; nu știu despre voi, dar eu chiar le folosesc :D

Să mai zic de faptul că poți introduce în comentarii link (referiri) spre părți din video?? Adică dacă scrii 1:45 de exemplu, se transformă în link iar cel ce dă click e dus la minutul 1 și 45 de secunde din clipul respectiv...

Dar cea mai nouă modificare e faptul că derularea e însoțită de pictograme, așa cum se vede și în imaginea atașată (click pentru mărire). Adică prezența cursorului pe seek-bar scoate la iveală cadrul din acel moment. Astfel vezi foarte clar unde vrei să „sari”.

Super tare! Știai? 
Dacă am omis ceva sau ai ceva de zis, fii binevenit; secțiunea de comentarii e puțin mai jos :D

Acum vă las cu melodia ce rula când am făcut poza de mai sus:


 
de la mine,
numa' bine

3 comments:

  1. Derularea insotita de pictograme e un mare plus, cel putin in ceea ce ma priveste :) S-a muncit intens la youtube in ultima perioada, intr-adevar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. și pe mine m-a impresionat în mod plăcut. E foarte utilă, mai ales când vrei să găsești porțiuni dintr-un documentar sau orice clip care nu e videoclip ( că de obicei pe alea, eu le las să curgă pur și simplu :P)

      Delete
  2. Hei, tocmai când voiam să spun că ar fi bine să mai modifice ceva și la filmulețele embeded, iată că azi am observat că și acestea au fost actualizate: înainte de a da play pe un film apare o bară superioară cu două butoane (share și more info) și pe lângă asta în timpul filmulețului e folosibilă derularea cu pictograme. (care până acum era disponibilă doar pe site-ul lor)

    SUPER!

    ReplyDelete

Atenție: Este activată moderarea comentariilor pentru articolele mai vechi de 10 zile!

Ha, 2020, învie blogul, prin YouTube

Vreau să revin pe YouTube și să reluăm ce făceam cândva... poate, poate, ușor, ușor, revin și pe blog Dacă vă place și vreți să mai vedeți,...