Saturday, December 31, 2011

Rarău - simetria anului 2011

Totul a pornit de la nevoia mea de evadare. Nu aveam de gând să las să treacă luna decembrie fără încă o tură pe munte, și Ceahlăul era destinația cea mai plauzibilă fiindcă știam trasele, era destul de aproape, și era o excursie în care puteam antrena și pe alții.

Mai apoi în urma unei discuții pe messenger, am aflat că Mihai vine în țară de sărbători și vrea să meargă pe Ceahlău după Crăciun. Îmi convenea perioada, și muntele așa că a rămas stabilit să plecăm, urmând ca detaliile să fie fixate când intram în vacanță (pentru că discuția și planul de mai sus se întâmplau pe la începutul lunii).

Pe față sau pe dos?

Mai ales acum, în sezonul rece, te găsești la un moment dat nevoit să dai jos haina și, în lipsa unui cuier, să o așezi pe o anumită suprafață.

Am întâlnit des un obicei al oamenilor legat de așezarea hainelor. Fie că se întâmplă în tren, sau în mașină, sau la cineva în vizită, există tendința unora de a întoarce haina pe dos înainte de a o așeza pe o suprafață necunoscută, o suprafață ce e posibil să fie murdară.

Evident, facem asta pentru a nu murdări veșmintele, pentru a nu ieși apoi în lume cu haina murdară, să nu fim de râsul lumii.

Dar dacă se presupune că o anumită suprafață ar fi prăfuită ori murdară, de ce să murdărim interiorul hainei? Asta nu înseamnă că mai apoi murdărim și ce purtăm pe sub haină și eventual propria piele? Adică e mai ok să murdărești ce ai pe interior, să te murdărești pe tine sau să iei diferiți microbi (vorbind aici de cazul cu trenul) decât să murdărești exteriorul, care, fie vorba între noi, ar trebui tocmai să ne protejeze?

Se pare că da, și aici aspectul e cel care contează și nu ce e în interior...

de la mine, 
numa' bine

Cărți de dat...

LE: S-au dat toate!
Știți că în septembrie am început să dau cărți. Aveam multe și toate își căutau o casă, dar, de atunci și până acum, unele au reușit să își găsească.

Acum, în finalul anului, vă prezint ultima actualizare a listei, și din nou, îi prezint pe cei care au primit cărți

Thursday, December 29, 2011

Becuri arse

Se pare că data trecută trecusem prea repede pe stradă, și îmi scăpase din vedere un bec puțin mai ascuns. L-am găsit marți când plecam în oraș și, le-am dus pe toate patru la reciclat.

M-am înșelat, Kaufland nu primește becuri ci doar baterii consumate, dar am avut norocul să le dau la LIDL. Plecasem la Kaufland fără să iau becurile și văzând că lipsește cutia de colectare m-am bucurat că nu le-am cărat degeaba. Spun că am avut noroc, fiindcă LIDL e mult mai aproape de unde locuiesc. Acolo, la ieșirea de la casele de marcat, sunt două cutii: una pentru baterii și una pentru becuri arse.

Vedeți? Acum chiar poți recicla, trebuie doar să vrei!
Sau, cum spunea Alina de la umbrela verde nu e de ajuns să vrei ci trebuie ca voința să se transforme în gest.

Monday, December 26, 2011

Party!

Cei care mă știu, cunosc faptul că eu nu sunt petrecăreț... ba chiar evit pe cât posibil participarea la evenimente gen aniversări, onomastici, petreceri, nunți, botezuri, mese festive... nu mă simt în largul meu. Sunt și cazuri speciale, când e vorba de prieteni apropiați, cunoscuți, oameni dragi ... Dar în principiu, eu NU... nu sunt sufletul petercerii, nu mă simt bine printre necunoscuți, nu merg în cluburi, nu merg în discoteci.... dar

Saturday, December 24, 2011

Becul de pe stradă

De vreo câțiva ani, au fost înlocuite acele becuri mari și luminoase, gen neon, cu niște lămpi ce produc o lumină caldă, galbenă, mult mai slabă, deci mai economică.

Chestia asta nu s-a întâmplat numai în Roman (era pe vremea liceului) ci în foarte multe orașe ale țării. E vorba de economia energiei electrice. În loc de două becuri puternice pe străzi, au fost puse mai dese și mai slabe. La lumina lor nu poți „alege orezul” dar fiindcă sunt la fiecare stâlp, se asigură un iluminat stradal eficient.
Problema e că becurile astea se cam ard. Sau, uneori mai vezi câte un stâlp clipind. Stă aprins....se închide, apoi iar se aprinde și tot așa. Becurile de care este vorba, becurile cel noi sunt astea:

Crăciun Fericit...sărbători fericite

 Acesta este felul meu de a vă ura Sărbători Fericite!

Sincer să fiu, de ceva timp, pentru mine, sărbătorile nu mai înseamnă mare lucru. E doar o vacanță, câteva zile petrecute acasă, somn de voie, alte proiecte de terminat și mici vizite pe la amici... adică pe la Sena.

Dar voi, cei care savurați aceste sărbători și țineți morțiș să trimiteți mail-uri și sms-uri cu tot felul de urări, celor care în acest moment butonează telefonul tastând un sms ce va fi trimis în masă la toată lista de contacte, vouă, tuturor, vă transmit CRĂCIUN FERICIT, fiindcă eu nu!

Concluzie din filme

Când e vorba despre un băiat și apare o fată extraordinar de frumoasă și deșteaptă, chiar dacă inițial nu se suportă unul pe altul, cu siguranță la un moment dat cei doi ajung împreună.

Și după toate obstacolele, după toate greșelile și relațiile nereușite, când în final cei doi își declară dragostea nemărginită ... e minunat!

Când totul e minunat, lumea e fericită, împlinită, îndrăgostită, declarațiile profunde sunt făcute, viitorul nu poate fi decât senin... e perfect.

Când totul e perfect... unul din ei moare!

Bottomline: Reach for perfection, but don't touch it. It will most likely kill you! 
de la mine, 
numa' bine

Thursday, December 22, 2011

CFR poate să mă pupe ...

Sunt în drum spre Iași, în tren. E drept că voi posta acest articol mult mai târziu, dar acum, când tastez e joi, ora 6 dimineața și sunt plin de nervi.

Ok, să o luăm cu începutul. Din Galați spre Iași am mai mers de câteva ori; la început cu microbusul... că eram învățat deja de la călătoriile spre Roman, dar  în scurt timp am descoperit trenul accelerat care, pe lângă faptul că se încadra în același buget prezenta minunatul avantaj de a fi comod, semi-compartimentat și dotat cu prize.

Sunday, December 18, 2011

Creasta Pricopanului - în sfârșit munte!

 E atât de trist să ajungi duminică seara acasă, după o ieșire pe coclauri și cățărări printre bolovani... după o zi în care să nu ai nimic la care să te gândești decât vârful ce urmează să îl urci de-a lungul traseului.

Să te întorci la toate grijile lăsate în urmă, la teme, proiecte, muncă, termene limită, așteptări, dezamăgiri... e trist.

Dar e atât de bine acolo, pe munte, fără nici un stres, fără probleme... e același sentiment care face concediile atât de dulci, sentimentul acela de libertate totală. E atât de plăcut să poți pleca undeva unde să te descarci. Îmi amintesc și acum, poate singurul moment în care am simțit cu adevărat gustul vacanței, al concediului...

Era prin 2007 și primisem loc la o tabără la mare. Am plecat, și singura zi stresantă a fost prima, fiindcă așa sunt eu, un stresat... mă îngrijora cazarea; apoi după ce ne instalasem apăruse problema că voiau să ne supra cazeze.. of, of... dar toate astea au trecut și restul zilelor au fost mirifice. Nu avem nici o grijă decât să ne trezim, să mâncăm, să ne plimbăm, să stăm la plajă și să ne bălăcim, era o rutină în afara rutinei, era o rutină plăcută... și pizza de seara era atât de bună și de ieftină... Cum să nu îți placă? Și ce atmosferă, și ce seri... și ce mă mai bălăceam la miezul nopții de se uitau toți mirați la mine. Eram, singurul nebun de pe stradă, ud, desculț, în costum de baie... toți ceilalți erau gătiți pentru ieșire în club sau prin oraș. Ah, amintiri!

Ei bine, sentimentul din ziua plecării a fost oarecum același cu sentimentul de duminică, la revenirea în Galați după o tură pe munte, ... Fost-am iar în Măcin... invidioși? Stați să vedeți în continuare...

Saturday, December 17, 2011

Fly like IronMan

Mulțumită celor de la Creative Monkeyz (PUNCT COM) am descoperit Flyboard Zapata și am fost pe loc impresionat. În caz că nu știați, sunt un mare fan al giumbușlucurilor prin apă, că doar sunt rac, nu?
Ok, ideea de a folosi un jet de apă nu e tocmai nouă, mai există și jetpack-ul pe care îl prezint mai jos, dar flyboard mă încântă mai tare fiindcă e similar cu zborul lui IronMan, singura diferență ar fi că nu are picioarele libere. Probabil ar fi fost mult mai greu să se echilibreze și să controleze mișcarea, dacă avea jeturi separate pentru fiecare picior. (observați cum printr-o minune PhotoShop-ească în imaginea de mai jos nu apare furtunul care alimentează jetpack-ul....)
Flyboard Zapata poate fi conectată la un skyjet sau la motorul creeat special pentru ea (ambele versiuni sunt prezentate în clip. De asemenea există posibilitatea de a fi controlată din skyjet, de pilotul acestuia sau direct din aer, de utilizator, ultima variantă fiind mai scumpă. Dacă vreți și voi așa ceva scoateți din buzunar nu mai puțin de 5000 € ..plus 900 pentru opțiunea de control autonom, plus bani pentru un skyjet....

În concluzie e o jucărie pentru oameni mari... la buzunar!
de la mine, 
numa' bine

Friday, December 16, 2011

Răspuns la ROCKa săptămânii...

Fiindcă nu am primit nici un răspuns apropiat, și fiindcă v-am făcut curioși, vă prezint mai jos un video care pune în paralel cele trei melodii despre care vă spuneam la începutul săptămânii.

Wednesday, December 14, 2011

Domnul Profesor, colegu'

Nu știu, ți se ridică inima în piept când un profesor ți se adresează, în mod natural și fără nici un fel de mișto, cu apelativul ”coleg”. Mai ales să fie un profesor cu care nu ai socializat foarte mult, un profesor care nu te strigă pe numele mic, un profesor de la care nu te-ai aștepta...
Adică să te trateze ca pe un egal, și să o afirme așa senin!

Pentru mine, cel puțin, a fost o surpriză neașteptată și un compliment.
Nu aș putea în vecii vecilor să mă consider egal cu vreun profesor, fiindcă oamenii ăștia sunt OAMENI, sunt foarte buni la ceea ce fac, sunt persoane care au trecut prin învățământul universitar ăla serios de acum 20 -30 - 40 de ani...

Chiar dacă ți se pare că sunt ei mai „ramoliți”, că nu știu să umble cu tehnica asta modernă, la calculator, se încurcă poate prin word, sau mai știu eu ce motive găsești TU să te crezi mai bun, îți garantez că nu ești, și sunt mari șanse să nu fii niciodată!

Apreciați-vă profesorii pentru ceea ce sunt... fiindcă sunt „o specie” pe cale de dispariție.

Am văzut un profesor ce abia a pășit în papucii de cadru didactic.. carevasăzică abia a terminat cu doctoratul și predă la anul I... e un tip care vine la cursuri cu blugii până la genunchi, hanorac și șapcă de rapper... Adică să avem pardon, așa te prezinți tu? Generațiilor astea? Dar, na!... cine sunt eu să judec nu? Poate că asta funcționează la generațiile astea noi de copii... Așa studenți, așa profesori!

De aceea vă zic: bucurați-vă de profesorii pe care îi aveți, că nu se știe copii voștri cu cine vor face cursurile...
de la mine, 
numa' bine

Feeling down... way down

 Am de ceva vreme o stare nedefinită... mai amintisem de asta în relatarea turei pe Măcin, dar parcă săptămâna asta e și mai evidentă.

Sunt varză atât online, dar mai ales offline, unde e mai important. Dar fiindcă eul meu online e legat de cel offline am decis să-i fac niște modificări. Și mă refer la blog, bineînțeles.

Monday, December 12, 2011

Expoziție foto la Galați

Nu, nu e a mea... nu am ajuns la asemenea nivel... dar mai am timp!
Afișul și informațiile sunt luate de pe http://www.foto-magazin.ro cu adăugare de diacritice



Vino miercuri 14 decembrie 2011, ora 19.00 la CCSG, etaj. I pentru o întâlnire cu autorii: Simona Andrei și Șerban Tudor.

Organizatori:
Casa de Cultură a Sindicatelor din Galați, Departamentul Cultural Artistic și Cenaclul "Ion Chiric", Dir.CCSG: ec.Ovidiu Ioan Manole, proiect în colaborare cu "Atelierele de Creație ale poetei Angela Baciu".

Expoziția cuprinde 40 de lucrări așezate sub semnul senzualității bizarului. Fotografiile sunt alb-negru și color, lucrate în sistem digital, dar și pe film în maniera clar-obscurului.

Perioada expoziței:
dec 2011 - ian 2012.


Află mai multe detalii vizitând sursa acestor informații!



de la mine, 
numa' bine

Zilele Teatrului Studențesc la Galați

Între 19 și 21 decembrie ești invitat la teatru ...
(adică de Luni până Miercuri, săptămâna viitoare).

Cine te invită?

Păi  Primăria Municipiului Galați, Universitatea „George Enescu” din Iași,
Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, UNATC București Liceul de Artă din Galați UNESCO ITI și alte titluri de pe afișul din dreapta.

Unde?

La Teatrul Muzical „Nae Leonard” (strada Mihai Bravu, lângă Grădina Publică) și pe la Studioul de Teatru al Universității.

de la mine, 
numa' bine

Clientul nostru (online), fraierul nostru (offline)...

Și vă spuneam, cu două articole în urmă (nu vă dau link), bucuros, surescitat, plin de entuziasm... în stare să mă sui pe pereți, că mi-am găsit cadoul de Crăciun. Nu?  Și atât de mult așteptam să vină ziua de azi... abia așteptam să fiu sunat ca să aflu când îmi va sosi... comanda.

Am primit câteva telefoane azi, dar nu de la f64, nu legate de obiectiv. Dimineață primisem un mail care spunea că a fost preluată comanda și îmi furnizau niște date legate de agentul care a preluat comanda:

Sunday, December 11, 2011

Cum îți sună ROCKa?

... familiar?
ROCKa acestei săptămâni e o melodie extraordinar de dinamică, e una din acele melodii care mă face să dansez și să cânt ca nebunul... să bat ritmul din picior, cu mâinile în masă, genunchi și scaune sau cu degetele pe volan dacă sunt în mașină... Am auzit-o la radio prima oară și mi-a plăcut faptul că linia melodică e similară unei melodii mai vechi, doar că e mai ritmată... De fapt, nici nu am ascultat versurile prea atent până azi... în cap îmi sună tot versurile melodiei vechi.

Nu vi se pare că sună a cover la acea melodie?? De fapt e greșit spus cover; e o adaptare lirică... se folosește linia melodică, dar sunt alte versuri. Sau o fi plagiere, și doar eu mi-am dat seama că e izbitor de asemănătoare cu o altă melodie?

Cine îmi poate spune despre ce melodie vorbesc? Care e melodia originală?  
Ia să vă vedem cunoștințele muzicale.

Aștept comentariile voastre, cu răspunsul corect (că e așa de ușor...).
Voi reveni cu o postare, săptămâna asta, și vă voi prezenta ambele melodii.

Later Edit: Săptămâna a trecut, ROCKa s-a schimbat. Uite asta a fost ROCKa săptămânii 12dec - 18dec 2011 și aici găsiți răspunsul la întrebările de mai sus.
de la mine, 
numa' bine

© Da, mi-aș schimba și eu camera!

Vă spuneam într-un articol anterior că  dacă aș avea bani mi-aș schimba camera cu un 600D, dar am dat acum peste o ofertă mai bună...  Mai ales că a trecut reducerea zilei de care vă spuneam anterior...adică a trecut ziua și nu mai e la ofertă obiectivul. Tot e mai ieftin decât de obicei, dar nu mai e același lucru. Dar de ce să iau o cameră și obiectiv separat, când este pachet cu teleobiectiv inclus? Nu e o reducere mai mare astfel?

Saturday, December 10, 2011

© Mi-am găsit cadoul de crăciun pe f64.ro

Prin vară am reușit, în sfârșit, să îmi iau altă cameră foto, după ce am fost nevoit să vând Pentax-ul cu care mă jucam anul trecut pe vremea asta. Spre deosebire de cea veche, camera asta are Life View  dar din păcate nu am decât obiectivul kit 18 - 55, pe când la Pentax aveam un frumos teleobiectiv de 200.

Nu am îndrăznit să mă gândesc la achiziționarea unei noi lentile dat fiind faptul că nu aveam destui bani... dar am început să strâng pic cu pic și am tot urmărit forumurile și magazinele. Mă tot uit și după un blitz și alte accesorii pentru cameră... dar până acum nu am făcut decât un wishlist.

În seara asta, într-o mică pauză de la cotidian am intrat pe f64 să mai admir puțin teleobiectivul pe care îl doresc... nu vă mai spun că-mi surâde și un prime de 50mm dar aștept să văd cum reușesc să fac rost de bani... poate, poate mă înnoiesc și mă echipez :D

Primul lucru care mi-a sărit în ochi a fost obiectivul dorit...dar cum? de ce? că eu am intrat pe homepage, nu pe pagina produsului...
Nici nu am avut timp să îl văd prea bine... am văzut doar un preț redus și apoi totul s-a acoperit cu un anunț. Pesemne că site-ul se încărcase complet și aveam să aflu ce era cu prețul tăiat: în zilele de 10 și 11 decembrie f64 oferă reduceri de 10% pentru orice cameră foto. Adică azi și mâine... Azi e gata, dar mai sunt 24 de ore din mâine, așa că, cine nu are cameră foto să-și cumpere!

Thursday, December 08, 2011

Listări

 Din legile (moderne) ale lui Murphy (atât de moderne încât abia le scriu)


Timpul necesar listării unui document scade considerabil de mult dacă imprimanta e pornită și cablul USB este introdus în portul respectiv al calculatorului.

de la mine, 
numa' bine

Tuesday, December 06, 2011

Scoate-ți! Îmi scot!


În caz că nu e clar, vă dau și exemple (de explicat vă poate explica mai bine diacritica)
Scoate-ți degetele din priză! (ale tale degete)
Scoateți și voi un nou număr al revistei?
 ...să nu mai zic de virgulă și lipsa conjuncției „căci” ..sau  măcar un „că” ...
de la mine, 
numa' bine

Monday, December 05, 2011

5 locuri de vis

foto source via google image search
O hoo hoo de când nu am mai primit o leapșă pe care să o pot onora....

Dar iată că domnișoara Colorbliss, vrea să știe ale mele locuri de vis în număr de 5. Nu am să fac un articol foarte lung, ci am să las mai degrabă imaginile sau filmulețul să vorbească.

Am stat și m-am gândit și până la urmă asta mi-a venit: sunt 5 locuri în care aș vrea să fiu... nu neapărat în ordinea pusă.

Îmi dau seama că nu respect leapșa, ci mai degrabă am adaptat întrebarea funcție de răspunsul meu, dar sper să nu fiu pedepsit. Fără introduceri suplimentare, vă las cu cele 5 alese:

Sunday, December 04, 2011

La google se lucrează din greu

 De când cu lansarea mult lăudatului google+ au tot început schimbările. Deja știți că google, aparent simplul motor de căutare, a înglobat de-a lungul timpului și platforma de blogging de la blogspot și tot ce înseamnă YouTube.

Da, google a devenit nu doar un motor de căutare ci un nume important în online prin gmail, google maps, picasa, google docs, google translate și google ads, adsense, google earth, bloguri, youtube, google chrome... mai vreți? Să mai zic de android și legătura dintre ele?


Back Online

De azi (că de la 1 nu am putut) și până la finalul lunii (cel puțin cât mai am net) voi fi online, pe Messenger :D

De ce?
Unul din motive ar putea fi și vorbele spuse cândva de Mircea (fără să citez exact) : „ mai intram când puneai link la status, dar acum că nu mai ești pe mess, nici pe blog nu mai intru” . Realitatea e tristă, nu?

Ăsta dar și alte motive m-au scos din hibernare... momentan :)

Cei ce nu înțeleg de ce anunț asta ar trebui să frunzărească astea.

Later Edit:
Se pare că mi-am amintit unul din motivele pentru care am renunțat la Y!Messenger. Pentru a înlătura toate erorile, am renunțat la ID-ul vechi... Pe mess mă găsiți de azi cu ID-ul radu_clapa

Even Later Edit:
Concluzia : Y! Messenger nu mă vrea.... Nu pot adăuga contacte, nu pot să îmi gestionez contactele.....Vedeți de ce era mai bine fără?

Cred că voi renunța la el înainte să treacă luna... e prea mare bătaie de cap.. acum nici al doilea ID nu mai merge....nici dacă mă adăugați voi în listă... funcționează doar chat-ul din mail...

Cum pierd eu timpul degeaba! (deja sunt prea multe editări la articolul ăsta)
de la mine, 
numa' bine

Friday, December 02, 2011

D-ale CFR-ului


În secunda doi, după ce am publicat articolul despre Măcin, am închis laptopul, am împachetat și am plecat la gară. Pentru prima oară de când mă știu, călătoresc cu un troller, și deși îmi doresc de mult unul, acum nu cred că îmi voi mai cumpăra. E tare incomod de cărat și gălăgios de târâit. Adică, poate ziua nu e chiar atât de evident, dar pe timp de noapte, sau dis-de-dimineață cum e acum, face o hărmălaie de se trezesc și morții.

Dar fie, am ajuns în stație și a oprit un nene cu troleul că i s-a făcut milă. Zic că i s-a făcut milă fiindcă nu își începuse încă tura, nici măcar nu avea afișat numărul cursei (o fi fost 102 sau 104?). nici nu a oprit în următoarele stații... ba chiar mă panicasem că nu a oprit nici în stația mea, și văzându-mi fața panicată m-a întrebat doamna care era în cabină cu el dacă vreau să ajung la gară. Am spus că da, și ca urmare a oprit troleul în intersecție, (unde nici măcar nu avea stație). A fost mai bine decât în stație, că era mai aproape. I-am mulțumit și am traversat strada.

De data asta nu am mai riscat să fiu tras în țeapă la casă așa că am plătit cu cardul. Din fericire aici pot, dar la Roman nici nu au auzit de POS. Uite că mai sunt și aspecte pozitive legate de gara din Galați: treaba cu POS-ul și cu tabela digitală care arată sosirile și plecările.

Tipic mie, am ajuns mai devreme și în consecință, am avut puțin de așteptat pe peron, până au adus trenul pe poziție. Primul lucru care m-a frapat a fost să văd vagoane roșii. Pentru cei ce nu știu, vagoanele roșii se folosesc pentru trenurile în regim accelerat și/sau rapid, pentru personal sunt vagoane albastre.

Obișnuit să plec de aici cu personalul iar schimbarea să o fac cu un accelerat, am rămas puțin pe gânduri.... se apropia ora plecării, linia era cea indicată pe panou... ia să verific biletul. Plecare din Galați la 05.37 , tren A1972 loc 55 vagon 1 clasa 2 ... Ohoo, boiere! E accelerat! Păi dacă știam eu mai din timp... nu mă pregăteam?

vedeți voi, acceleratele astea au o configurație foarte proastă. E pur și simplu discriminare din cauza unui designer idiot care a considerat că ar fi cool să împartă vagonul în trei părți: mijloc comun și capete compartimentate. Mie nu îmi place la comun... sunt sătul de personalele la comun... vreau micro spațiul meu.

Ei bine, eu mi-am învățat lecția, și când plec la drum, am grijă să iau bilet din timp de la agenție și să cer unul din acele locuri din zonele de capăt. Așa, fie aglomerat fie pustiu (ca acum) stau comod, cu priza alături. Serios, nu știu ce bezele îi treceau prin cap istețului ăla când a scos modelul ăsta de vagon, atât de răspândit acum. Trenurile noi fie sunt așa, fie sunt total necompartimentate.

Și ridicolul e că din toate călătoriile mele o singura dată am picat la compartiment fără să iau bilet de la agenție. În rest, mereu se întâmplă să pic la mijloc. Adică cum? s-a uitat la fața mea și a decis că nu sunt destul de bun încât să stau în compartiment?

În fine, uneori, ca acum, am noroc să fie gol tenul așa că mă mut într-unul din compartimente să pot tasta în voie, cu priza lângă mine cu lumina stinsă și perdelele trase. Sau poate să văd un film, dar dintr-alea nu prea am. Că tot veni vorba de perdele, din cauza lor am schimbat două compartimente. Nu trebuie să vadă lumea ce fac eu în compartiment, nu țin neapărat să îmi fac reclamă cu laptopul, așa că imediat ce am intrat am tras draperiile pe ușă. dar surpriză: la mijloc era o gaură așa că au început să cadă cârligele ce țineau draperia. Le-am prins la loc și am încercat să închid cele două draperii (au arici cusuți pentru o prindere ușoară și rapidă). Dar nu mulți știu asta, sau dacă știu nu o respectă, nici măcar angajații CFR care nu-și bat capul să verifice modul în care așează acele draperii... Am avut surpriza să observ că aricii aveau aceeași față pe ambele perdele, adică nu se agățau de nimic!

Eh, măcar funcționa priza!

de la mine,
numa' bine

Final de Noiembrie pe Măcin

Deși e la "o aruncătură de băț", deși de aproape trei ani sunt în Galați, încă nu ajunsesem prin munții Măcinului. Vorbeam anul trecut cu Vali și cu Edi de la etajul 1 să mergem după sesiune într-o scurtă excursie pe Măcin, mai ales că ei erau de prin zonă (dacă nu mă înșel, Edi e chiar din Turcoaia). În final nu s-a materializat nimic din tot planul.

Pentru weekendul acesta nu îmi făceam planuri de călătorie, știind că probabil MecanTurist va pleca iar într-o tură lungă, așa că am mers la ședința de miercuri doar ca să mai dau ochii cu lumea și să aflu noutățile.

Thursday, December 01, 2011

Un pas mai aproape de MacGyver

foto source via google image search
Cei mai tineri dintre voi nici nu au auzit de el, dar o bună parte a copilăriei mele am petrecut-o visând la aventurile lui MacGyver. Era un serial la TV și mă uitam cu cea mai mare atenție, captivat de acțiunea filmului.

E vorba despre un altfel de super-erou, un om extraordinar de isteț, învățat, descurcăreț, spontan, curajos, care rezolvă orice problemă și care poartă mereu asupra sa un briceag multifuncțional. Având aceste abilități e imposibil să nu găsească soluție la orice problemă întâmpinată. Deși protagonistul știe la fel de bine să primească sau să dea cu pumnul,  filmul nu se bazează pe aptitudinile da bătăuș ci intriga se rezolva datorită cunoștințelor, istețimii și a briceagului minunat.

Undeva adânc în mintea mea de copil acest personaj s-a întipărit, și a devenit în scurt timp un model. Cine nu ar vrea să fie atât de descurcăreț, deștept, bun în foarte multe domenii, frumos, cu părul în vânt și cu un așa briceag? De la el mi se trage pasiunea asta pentru cuțite / briceaguri / scule multifuncționale de buzunar.

Ha, 2020, învie blogul, prin YouTube

Vreau să revin pe YouTube și să reluăm ce făceam cândva... poate, poate, ușor, ușor, revin și pe blog Dacă vă place și vreți să mai vedeți,...