Friday, October 28, 2011

O escapadă până acasă...

Știți că în septembrie am început să dau cărți.

Aveam multe și toate își căutau o casă.

Sâmbăta trecută vă dădeam o listă actualizată și menționam pe cei care au bunăvoit a cere o parte din cărți.

Ei bine, acel articol mi-a adunat alți curioși, care nu l-am găsit pe primul, așa că am avut cereri noi.

Thursday, October 27, 2011

Hello gagica, ce număr de telefon ai?

Cam așa suna un ringtone din vremea când eram la liceu. Auzeam pe la colegii cu telefoane mai șmechere tot felul de tonuri...Acum telefoanele au avansat și la majoritatea poți să folosești orice fișier mp3 ca ton de apel, dar nu despre asta vorbim azi.

Există un fenomen ce apare în mintea bărbatului când e la volan, e un sentiment de superioritate care te determină să vrei să te faci auzit și văzut de toți cei din jur, să atragi atenția cât mai mult asupra faptului că ești șofer, că ești important, că ești la volan, că ai o mașină șmecheră, că ai bani...etc.

Ca să nu mai plângi...

Un lucru pe cât de simplu pe atât de util: ca să nu te irite și să lăcrimezi atunci când cureți sau tai ceapa, trebuie doar să ai gura plină cu apă (adică să ții apă în gură).

Asta am învățat de la  Horia Vârlan prin emisiunea „Cireașa de pe tort” acum ceva timp, dar tot mă uimește cât de simplu e și cum nu m-am gândit la asta până acum.
de la mine, 
numa' bine

Sunday, October 23, 2011

I'm happy...

Unul din proiectele de care vă spuneam în articolul anterior (încă în stare de ciornă) a avut parte de un review minunat și un feedback extraordinar de plăcut. :D

Nu pot să vă spun despre ce e vorba (încă), dar contează că mi s-a schimbat ziua ;;)

(și ca să vezi chestie: ăsta e primul articol etichetat happy .... așa om trist sunt??)
de la mine, 
numa' bine

Lipsă de respect...

foto source: google img search
 Nu am nici o problemă cu profesorii, ba dimpotrivă, mi-s dragi toți și aș vrea să colaborez cât mai mult cu ei, dar am întâlnit mai de mult o chestie peste care nu am putut trece.

Ca profesor sau ca persoană care interacționează cu mulți oameni, presupun că ți-a intrat în reflex să răspunzi la orice salut, chiar dacă nu cunoști persoana, sau dacă nu îți mai amintești nimic despre ea. Dar ce mai la deal la vale, oricine răspunde la salut atunci când e salutat, chiar dacă mai apoi stă puțin pe gânduri fiindcă nu știe pe cine a salutat.

Dar ca un profesor să nu răspundă la „bună ziua” mi se pare un lucru înjositor. Și nu mă refer la impertinențele tinerilor, ci la un „bună ziua” spus cu tot respectul, într-un cadru academic, nu în intimitate. Dacă nu te vede, sau persoana e atentă la altceva e de înțeles, dar când se uită la tine, vă priviți în ochi, îi dai bună ziua și ca răspuns primești o privire de „who the fuck are you?” și o întoarcere de cap...atunci nene, asta e lipsă de respect...față de TINE! :-j
de la mine, 
numa' bine

Începutul unui nou an...

Au trecut deja trei săptămâni de când a început anul universitar și eu abia acum anunț asta? Ce anunț mai e și ăsta?

E un anunț cu întârziere fiindcă abia acum am intrat și eu în regim normal de funcționare. Adică sunt în întârziere, am multe chestii pe cap, somnul implică prea mult timp irosit, mă gândesc să mă apuc de cafea, chiar dacă nu e recomandat și nu îmi place...

Saturday, October 22, 2011

Tot despre cărți...

Consider că e timpul să vă pun la curent cu noutățile legate de grămada de cărți despre care aminteam acum ceva timp.

Pot să spun că am dat mult mai puține cărți decât mă așteptam. :( Se pare că lumea nu mai caută cărți, sau mai bine zis nu astfel de cărți. :-?

Înainte de a vă înșirui lista de cărți actualizată, trebuie să vă spun despre cei  câțiva clienți pe care i-am avut (în ordinea comenzilor):

Wednesday, October 19, 2011

Cum să... dai gaură în oglindă

 Bineînțeles că ai putea să o duci la un atelier de sticlărie să realizeze cei de acolo toate găurile de care ai nevoie. Pur și simplu, când cumperi sticla sau oglinda, ceri și practicarea găurilor conform cotelor necesare.

Dar dacă vrei să o faci singur, ai nevoie de un burghiu pentru sticlă și o bormașină. Asemenea burghie se găsesc în magazinele de profil mai mari (gen supermarket), și prețul e comparabil cu prețurile burghielor pentru metal (și mă refer la cele care nu se tocesc la prima folosire).

Tuesday, October 18, 2011

Cum să... realizezi o galerie improvizată

Vorbim bineînțeles despre o galerie pentru perdea și draperie, nu despre o galerie de artă sau una fotografică virtuală.

Am o problemă: niciunul din geamurile camerei nu are vreun fel de șină sau tijă, sau ceva de atârnat perdeaua. Restul camerelor din cămin au riglă de plastic pentru draperie și perdea, restul camerelor au și perdea și draperii, nu numai șina, restul camerelor....sunt restul :D

Sunday, October 16, 2011

Manualul oaspeților - Capitolul 1

photo source
Acum ceva timp, am început să folosesc o "etichetă" nouă, destinată lucrurilor despre care nu se vorbește în mod normal (sau mai bine zis nu vorbesc eu aici :-$ ), lucrurile tabu. Asta, datorită faptului că încerc să renunț la chestiile tabu, nu neapărat la toate dar trebuie să arăt că se poate.

Astfel, voi continua azi tematica prin publicarea unei ciorne mai vechi, în care voi vorbi despre o altă chestie pe care nu ai fi găsit-o în trecut pe blogul meu:

Wednesday, October 12, 2011

Despre articole publicitare pe blog...

Eu sunt unul din blogării care nu-și monetizează în vreun fel blogul. (wow, e prima oară când mă prezint cu titlul de blogger...„trebuie scris în calendar”).

Și pe lângă faptul că am o repulsie pentru reclame, nici nu privesc cu ochi prea indulgenți pe cei ce fac uz  maxim de bannere și reclame pe blogurile lor...și nici atât nu îmi plac articolele publicitare. Asta fiindcă de cele mai multe ori sunt niște chestii „ieftine”, adică se axează strict pe reclama pe care vor să o facă și e un fel de înjosire a idei de articol.
Ei, cel puțin așa e la unii, și recunosc faptul că nu am citit multe bloguri la viața mea, dar pe unde am întâlnit porcării dintr-astea publicitare am strâmbat din nas.

Dar, de ceva timp am în blogroll un tip care scrie consecvent chestii faine, și care mi-a schimbat total părerea despre aceste articole publicitare prin felul său unic de a le creea.

Vorbesc despre Tudor, pe site-ul căruia am ajuns prin primăvară, nu mai știu de unde...dar am apucat până acum să văd câteva articole publicitare publicate de dânsul, artricole pe care le-am citit cu mare plăcere, fiindcă nu sunt chestii de genul: „vai, ce mi-aș lua un [link] că e mai fain decât *@#*% și e la ofertă pe [link]. Haideți și voi să cumpărăm [link] că e cel mai bun”. Nu! El face adevărate povești bine gândite și scrise așa încât ideea de publicitate e foarte puțin conturată...așa de puțin încât dacă nu ar fi link-urile ai zice că e doar o poveste...

A! și să nu mai zic de povestea pornită pentru SuperBlog 2011. Superbă idee. Mult succes!  asta a fost Later Update (fiindcă încerc să recuperez articolele necititie din Reader).

Felicitări Tudor! Articolele tale mi-au pus rotițele creierului în mișcare pe tema monetizării...
de la mine, 
numa' bine

Tuesday, October 11, 2011

La CFR te fură pe față...

De când lumea existau bacșișurile, chiar dacă nu în forma asta pe care o știm, ci erau mai degrabă ca la piață...Sau comercianții „mai pun de la ei” sau clienții mai rotunjesc suma, indiferent de situație, nu este un preț exact cu trei zecimale ca la matematică.

Este foarte la modă, și cred că intră în codul bunelor maniere să lași bacșiș ospătarului/chelneriței pentru felul cum te-a servit (sau cel puțin eu după asta mă orientez...că nu era să las bacșiș la pizzeria aia unde am stat o oră să vină comanda și încă o jumătate să ne debaraseze și să aducă nota..că la un moment dat m-am dus să o caut...)

Moneda de 50 bani (2011)

Deși căutam să găsesc una din cele două modele emise de BNR în 2010, mai exact cea care nu e lansată pe piață, ci doar pentru colecții, am găsit o altă monedă, din 2011.

Vedeți voi, în 2010 s-au creat două modele de monedă de 50bani, pe lângă modelul clasic. Unul din cele două modele a fost lansat și pus în circulație, probabil l-ați prins și voi, iar dacă nu, mai aveți timp... Al doilea a fost păstrat de BNR și pus la vânzare pentru colecționari. (informații găsite pe bugetulpersonal.ro). Eu îmi propusesem să caut acest al doilea model, să văd dacă mai există la BNR. Problemă e că nu am reușit să ajung la sucursala BNR din Iași, căci în Galați nu lucrează cu numerar, deci nu au.

Ideea e că a mea colecție s-a mărit ... E drept că în vacanța asta am adăugat mai multe monede (străine) la colecție, dar aceasta este cea mai recentă dintre toate, și e importantă fiindcă e de-a noastră.

Sper să actualizez întreaga colecție și să v-o prezint corect, completă. Până atunci vă las să vedeți moneda cea nouă:

Monday, October 10, 2011

Cum să... repari un cooler de laptop

Autorul operei este bunul meu prieten Mircea și, spre deosebire de restul articolelor din categoria asta, nu am decât poze cu produsul final, fiindcă nu aveam habar că va face așa ceva. Când am văzut reparația făcută am rămas uimit și mi-am zis imediat că trebuie să vă împărtășesc și vouă.

Este vorba despre un cooler de la un laptop, cooler căruia îi lipsea una din pale, așa că a fost „operat”. Nu știu părerea voastră, dar mie mi se pare spectaculos.  Felicitări Mircea pentru finețe și pentru răbdare...

Saturday, October 01, 2011

Cum să... pui perdea la cadă

V-am dat motive pentru care să aveți perdea la cadă, acum e timpul să vă spun cum să faceți voi înșivă asta.

Această instalare presupune o baie în care cada se află între doi pereți paraleli așa cum arată exemplul din partea stângă.

Dacă configurația băii dumneavoastră presupune o cadă poziționată la colț, se optează pentru o altfel de bară (cel mai probabil cotită), care se fixează  în pereți și/sau tavan cu ajutorul diblurilor.

Ha, 2020, învie blogul, prin YouTube

Vreau să revin pe YouTube și să reluăm ce făceam cândva... poate, poate, ușor, ușor, revin și pe blog Dacă vă place și vreți să mai vedeți,...