Wednesday, January 26, 2011

La doi ani de HPM!

În perioada 12-13 februarie la cabana Rarău din masivul Rarău va avea loc tura tradiţională de iarnă a Asociaţiei de Turism Montan "Hai pe munte!" din Iaşi cu ocazia împlinirii a doi ani de la infiinţarea acesteia.

Pe lângă scopul declarat al acestei ieşiri de socializare montană, cunoaştere a membrilor şi simpatizanţilor, în cele două zile vor avea loc proiecţii foto-video cu tematică montană, o expoziţie de fotografie cu şi despre Masivul Rarău. De asemenea împreună cu partenerii noştri vor avea loc discuţii libere legate de mersul pe munte iarna, alimentaţia şi echipamentul precum şi pericolele ce pot apărea în anotimpul alb; utilizarea echipamentului din dotare cât şi pericolele prezentate de avalanşe.



Înscrierile, sau de fapt anunţarea participării la tură se face pe grupul de discuţii aici:

Citeşte mai multe despre asta pe haipemunte.ro

 
de la mine, 
numa' bine

Monday, January 24, 2011

c'est la vie...

Nu mulţi ştiţi dar anul trecut am avut cea mai mare medie din promoţia mea, sub mine, pe listă a fost încă un băiat, iar între noi şi restul lumii  diferenţa cea mai mică era de un punct.(adică medii sub 8).

Nu a fost neapărat un target al anului 2010, dar mi-am dat silinţa la toate obiectele şi în final a fost totul surprinzător de bine. Această postură de "lider" are beneficii şi dezavantaje. Unul dintre aceste dezavantaje e că toţi te caută pentru ceva, eventual dacă se poate să laşi baltă tot ce faci pentru a-i ajuta pe ei, cei care nu te cunosc decât în sesiune, care nici nu te-ar saluta dacă nu ar fi aproape examenul. Cum am păţit la unul din examene: mersesem la altă grupă unde nu cunoşteam decât una sau două pesoane, dar toţi au început să strige la mine după ajutor. Mi se face rău. Ce tangenţă ai avut tu cu mine ca să mă strigi aşa de parcă ţi-aş fi dator?

La căţărat în Brăila

>>Acest articol este publicat cu întârziere. evenimentele prezentate au avul loc pe data de 14 Noiembrie 2010<<


Vă amintiţi când am fost prima oară cu bicicleta la Brăila? Am publicat atunci nişte poze cu un mic panou de căţărat. Când l-am văzut prima oară, mi-am zis că trebuie să mă caţăr neapărat, lucru pe care l-am şi făcut, dar până la un anumit nivel fiindcă simţul de autoconservare m-a oprit din urcare.

Numaidecât trebuia să mă întorc altădată mai echipat, să mă pot căţăra fără frică.

Sunday, January 23, 2011

Braşov mai2010

V-am spus şi anul trecut despre concursul de la Braşov la care am participat în mai, dar nu am mai apucat să scriu articolul amintit. Azi, Corina de la Umbrela Verde mi-a adus la cunoştinţă că există un concurs în care se bat 10 oraşe pentru titlul de "Capitala Verde a României". Din comentariile din subsolul paginii am înţeles că sunt doar zece fiindcă restul nu şi-au depus actele complet sau deloc.

Oki, fiindcă ar trebui să votez un oraş nu voi fi ipocrit să povestesc despre locuri unde nu am fost, aşa că sunt limitat la 2 oraşe (Braşov şi Brăila). Eu personal votez BRAŞOV!

Exreme Rolerblading

Un sport de care puţini au auzit...




de la mine, 
numa' bine

Friday, January 21, 2011

Rucsac Foto

 De ceva vreme tot mă gândesc să îmi iau un rucsac fiindcă actualul e cam bătrân. Nu ar fi problemă, l-am peticit, l-am modificat puţin, şi încă merg cu el la cursuri şi în oraş, chiar dacă îl am de prin 2007 sau 2008. Cum ziceam, e ok, e destul de voluminos când e încărcat şi destul de compact când e gol, are buzunare pe placul meu, dar acum, de când am camera foto am decis să îmi iau altul.

Am căutat pe internet şi am găsit diferite modele de genţi şi rucsacuri, care de care mai frumoase şi mai complexe dar când mă uitam la preţ mi se tăia cheful. Am găsit un model de rucsac foto+laptop şi mi s-a părut genial, gândind în viitor, când voi avea şi eu laptop. Din păcate era cam scump.

Vremea în acest weekend

Sâmbătă şi duminică vremea se va răci şi va ninge în majoritatea zonelor, pe arii restrânse în Crişana şi Maramureş şi pe arii extinse în sud şi est. Cantităţi abundente de ninsori se vor semnala în sudul ţării şi sudul Moldovei.

Nu va fi viscol puternic, adică vântul nu va bate cu putere ci moderat prin sud şi est. Însă din ce văd cele mai abundente ninsori vor fi în jumătatea estică a Munteniei şi sudul Moldovei, pe o zonă cuprinsă între Bucureşti - Brăila - Galaţi, unde stratul de zăpada poate depăşi 20 cm, până la 30...40 cm. La Iaşi estimez că stratul de zăpadă poate fi după ziua de duminică de 10...15 cm.

Avertizarea data de meteorologi: http://www.meteoromania.ro/index.php?id=65

Si prognoza de weekend de la ANM:http://vremea.meteoromania.ro/taxonomy/term/483

 Informaţii preluate de pe grupul de discuţii al Asociaţiei Hai Pe Munte, oferite de Sorin Untu
diacritice adăugate de subsemnatul.

de la mine, 
numa' bine

ce googălim

 Prin 2009 când mi-am pus prima oară statcounter am rămas tâmpit de ce porcării caută lumea pe google şi mi-am zis că voi scrie cândva un articol despre asta..timpul a trecut şi acum câteva zile am observat la Sophie un articol aşa de frumos realizat pe tema asta...că nu am nici o şansă să mă ridic la nivelul lui. Şi asta în primul rând deoarece nu mai am chestii aşa amuzante prin statistici. Aşa se întâmplă dacă nu faci lucrurile la timp

Pot totuşi să menţionez ce am găsit acum, în statistici, având în vedere că vreo jumătate de an nu am mai avut counter-ul pe site: cineva vrea să plece în america să continue studiile, dar acolo să primească şi un job, şi cămin. Nu e prea sigur aşa că dă un search pe goagăl: "daca ma duc sa continui scoala in america primesc si un camin unde sa stau si un job" Cam multe vrea, nu e aşa?

Am avut mai multe chestii faine pe care le caută lumea pe google, dar dat fiind faptul că am scris articolul cu Instrucţiunile pentru UNO, majoritatea "cuvintelor cheie" sunt legate de acest joc... Ca să vezi chestie! Nu ştiam că sunt aşa căutate...Oricum, aşa cum puteţi citi în articolul menţionat mai sus, oamenii caută tot felul de prostii pe google. Aşa se întâmplă când toţi proştii au acces la internet!
de la mine, 
numa' bine

Monday, January 17, 2011

I love Google

...and Google products!

Poate aţi observat că cei de la google au introdus opţiunea de căutare instant, adică îţi afişează rezultatele căutării în timp ce tastezi, fără să fie nevoie să apeşi enter sau butonul de căutare...Ei, asta e mai veche

Nu ştiu exact când s-a implementat, dar eu azi am observat că acum beneficiem şi de previzualizarea  site-ului găsit. Nu trebuie decât să-ţi laşi puţin cursorul pe unul din rezultatele căutării şi presto: previzualizezi într-o fereastra pop-up drăguţă pagina respectivă.

Alte modificări pe care le-am observat faţă de vechiul Google search e la categoria imagini şi anume faptul că afişează 10 pagini cu rezultate, într-una singură şi dacă nici alea nu îţi ajung, abia atunci cauţi mai departe.
şi Google translate s-a mai îmbunătăţit...şi multe alte servicii... Nu intru în detalii, doar voiam să îmi anunţ descoperirea de la miezul nopţii:)
de la mine, 
numa' bine

Saturday, January 15, 2011

CAZA!!

Vă amintiţi de Caza? Colegul meu de cameră cu care mă înţelegeam aşa bine acum un an... Ei bine acum nu ne mai înţelegem deloc. Ba mai mult, a fugit din cameră şi nu ştiu când/dacă va reveni.

Până în iunie 2010 acumulase o datorie substanţială aşa că i-am confiscat laptopul pe timp de vară. Numa' bine a prins, că am avut şi eu pe ce vedea filme seara după muncă, deşi uneori eram aşa de obosit că nu mai aveam chef nici de filme... În fine, în toamnă i-am înapoiat laptopul după ce se achitase de o parte din datorie... mai rămăsese dator cu vreo 50euro, pe care tot promitea că îi voi primi. Prost am fost eu că am continuat să îl împrumut (şi să îl bat la cap să se achite)... aşa că până la vacanţa de iarnă adunase iar datorii, deci am luat din nou laptopul.

Când am revenit după sărbători nu l-am adus fiindcă nu avea să îmi dea bani (m-am săturat să fiu bun şi înţelegător). Îi dădusem de anul trecut termen de achitare a datoriilor: 28 ianuarie. La data respectivă fie aveam banii toţi, fie rămâneam cu laptopul. Bineînţeles că el mă asigura că nu ajung eu până în ianuarie şi voi primi banii!! ...Vezi să nu!
Marţi, 11 ianuarie am plecat la Iaşi să rezolv nişte probleme. Am trecut şi pe acasă şi m-am întors în Galaţi joi seara. Pe la orele 23 când m-am culcat aveam în portofel vreo 340 Ron (nu mă laud cu asta şi nici nu port de obicei atâţia bani; acum aveam fiindcă 230 Ron erau pentru plata căminului).

Vineri dimineaţa nu mi-am verificat banii ci m-am trezit şi m-am apucat de scris. Pe la ora 15:30 am ieşit în oraş. Am ajuns până în Micro19 (pentru cei din Iaşi: distanţa e echivalentă cu distanţa dintre Moldova Mall şi cartier Alexandru dacă mergi cu 28) şi când să scot banii să achit ceva... surpriză: portofelul meu conţinea nici mai mult nici mai puţin de 1leu. Am pornit fulger spre cameră (cu autobuzul) şi am încercat să îl sun...nimic! La telefon nu răspunde, şi dispăruse din cameră.

Am observat că nici cardul meu nu era pus aşa cum îl lăsasem, în portofel... aşa că am tras o fugă la bancă. Altă surpriză: card blocat pe motivul introducerii PINului greşit de prea multe ori. Am intrat în bancă şi am vorbit cu un angajat care, după ce mi-a cerut buletinul mi-a spus ce sold am: din fericire exact cât lăsasem, deci nu a reuşit să treacă.

Am revenit în cameră, am sunat administratorul (doamna Administrator terminase programul la 16.30) şi i-am expus problema. Nu e prima oară când sunt scandaluri şi el e la mijloc, aşa că dânsa a dedus la cine mă refer când am zis „colegul de cameră”. Am vorbit şi cu poliţia campus (care la ora 17 era absentă... am aşteptat până la ora 22 ca să am cui mă adresa). Acum aştept... să revină în cameră... dacă mai revine. Omul e dator la tot palierul... e dator şi colegilor de la alte etaje... ba probabil nu există persoană care să îl cunoască şi căreia să nu îi datoreze bani.

În fine...ăsta e dragul de Cazacencu Daniel: dacă îl vedeţi feriţi-vă buzunarele!
de la mine, 
numa' bine

Tuesday, January 11, 2011

Concurs Continental

 La MULŢI ANI 2011!!

Motivul pentru care am venit mai devreme la Galaţi a fost concursul continental. Daniel, un coleg de palier, m-a sunat în vacanţă să îmi sugereze să formăm echipă  şi să participăm.

Pe 4 am ajuns în oraş şi ne-am apucat de treabă...discuţii, dezbateri în trei (eu, daniel şi radian), planuri, idei....şi apoi m-am aşezat la PC cu AutoCAD-ul deschis..

Iată ce a ieşit:
Eh! Nu e mare chestie, dar ne-am grăbit fiincă termenul limită era 10 Ianuarie. Acum s-a schimbat termenul şi înscrierile s-au prelungit până pe data de 24 ianuarie :D.

Maşina trebuie să meargă în linie dreaptă pe o cursă de 5m, ulitmul metru fiind o rampă de 18grade. Ideea e ca maşina să fie programată să se oprească la 75% din lungimea rampei.
Detalii despre concurs găsiţi aici
*în desene e doar prototipul cu puţine detalii; vom vedea cum iese fizic maşinuţa.

L.E. Concurs Continental 16 Aprilie
de la mine, 
numa' bine

Ha, 2020, învie blogul, prin YouTube

Vreau să revin pe YouTube și să reluăm ce făceam cândva... poate, poate, ușor, ușor, revin și pe blog Dacă vă place și vreți să mai vedeți,...