Thursday, October 27, 2011

Hello gagica, ce număr de telefon ai?

Cam așa suna un ringtone din vremea când eram la liceu. Auzeam pe la colegii cu telefoane mai șmechere tot felul de tonuri...Acum telefoanele au avansat și la majoritatea poți să folosești orice fișier mp3 ca ton de apel, dar nu despre asta vorbim azi.

Există un fenomen ce apare în mintea bărbatului când e la volan, e un sentiment de superioritate care te determină să vrei să te faci auzit și văzut de toți cei din jur, să atragi atenția cât mai mult asupra faptului că ești șofer, că ești important, că ești la volan, că ai o mașină șmecheră, că ai bani...etc.

Și chiar dacă numărul de mașini e din ce în ce mai mare, adică din ce în ce mai mulți oameni posedă una, chiar dacă mai bine de 50% din persoanele peste 18 ani au carnet de șofer, chiar dacă am crede că nu e o așa mare scofală să fii la volan, tot te prinde sentimentul ăsta de falsă superioritate.

În principal de aici a apărut ideea asta că dacă ești la volan, ești cineva important, devii un fel de zeu, cu atât mai mare cu cât mașina e mai scumpă, și poți să arunci cu săgeți în muritorii care încă pedalează sau pășesc prin pulberea străzilor. Și printre acești zei, există cei care consideră că sunt extraordinar de atrăgători pentru sexul opus. Așadar se cuvine ca atunci când, rulând pe stradă, zăresc o domnișoară, să o asalteze cu tot felul de „vorbe dulci” și invitații la plimbare.

Cu siguranță, absolut toate doamnele și domnișoarele abia așteptă ca un asemenea prinț călare pe schimbătorul de viteze să o observe și să o fluiere. Că o fi așa sau nu, nu e cert, dar ei nu pot risca, așa că trebuie să le curteze din mers, chiar indiferent de vehiculul pe care îl au în dotare.

Ok, or fi, sau mai bine zis SUNT fete care apreciază asta, care se simt măgulite că au fost claxonate / aclamate / fluierate  / băgate în seamă de șoferii care le zăresc. Unele își bazează întreaga afacere pe asta (nu discutăm despre ele) dar marea majoritate, tind eu să cred, sunt doamne și domnișoare serioase, la locul lor, care nu pun botul la toți idioții excitați din trafic.

Spuneam indiferent de mașină, pentru că fenomenul se aplică la orice șofer, începând bineînțeles cu șoferii de cursă lungă, cei care transportă marfă. Nu vreau să jignesc pe nimeni (sau nu pe ei) dar atâtea zile pe drum, singuri, fără prea mult contact cu alți semeni, fără atingere femeiască...nah! sunt și ei oameni. Și vorba aia, fiindcă mărimea contează...ei sunt cei mai tari. Adică ce se poate compara cu un tir?

Altă clasă în clasificarea noastră ar fi șoferul șmecher cu mașină bengoasă. Păi, de multe ori ăștia chiar dacă sunt proști grămadă (fără să generalizez), măcar au ce arăta: au mașină, au bani...poate, poate le mai pică ceva (de obicei una pe măsura lor: ori proastă, ori așa de deșteaptă că îi lasă în scurt timp fără bani)!

Ar mai fi șoferul simplu, care are o mașină simplă, cu geamuri simple, jante simple, un portofel simplu dar cu aspirații înalte, așa că și el iese la agățat la volan.

Să zicem că o fată ar mai întoarce privirea spre unul din tipurile de mai sus, dar sincer vă spun că nu înțeleg cum poți tu să claxonezi după gagici când conduci ceva mai puțin convențional.....de exemplu un autobuz plin cu pasageri. Cât de dus trebuie să fii încât să crezi că ești interesant pentru tipa de pe trotuar, care foarte bine, ar putea să îți fie fiică?

A, vi se pare că nu e un exemplu extrem? Atunci ce ziceți de cei din mașina de la salubritate? Cât de mult se supraapreciază ei dacă au tupeul să urle după fetele de pe stradă? (acum să nu amintesc de epicul „Dorel”, jegos și scufundat în apă de canalizare care și el fluieră după fuste...nu zic nimic de aspirațiile lui fiindcă vorbeam de mașini.)

Păi bine mă, nu te uiți puțin la tine?
Nu vreau să insinuez că munca lor e josnică, ci dimpotrivă, urăsc această asociere de cuvinte. Consider că NICI O MUNCĂ NU E JOSNICĂ; munca e o binecuvântare! Posibilitatea de a munci e o binecuvântare și ar trebui să fim mulțumitori zilnic pentru ea! Dar totuși, trebuie să îți știi locul.

În primul rând e total nepoliticos să strigi după fete, indiferent de cât de bine arăți sau ce mașină scumpă ai, dar să încerci să agăți fete și să faci impresie în timp ce te deplasezi prins de o mașină împuțită plină cu gunoi fiind jegos din cap până în picioare, asta chiar că e prea de tot.

Dar o fi de vină dragostea asta mare din unii oameni, așa de mare că trebuie scrisă pe pereți în limbi străine, ca exemplul din imaginea prezentată la început... declarație fotografiată în gara din Mărășești.

de la mine, 
numa' bine

No comments:

Post a Comment

Atenție: Este activată moderarea comentariilor pentru articolele mai vechi de 10 zile!

Ha, 2020, învie blogul, prin YouTube

Vreau să revin pe YouTube și să reluăm ce făceam cândva... poate, poate, ușor, ușor, revin și pe blog Dacă vă place și vreți să mai vedeți,...