Friday, January 21, 2011

Rucsac Foto

 De ceva vreme tot mă gândesc să îmi iau un rucsac fiindcă actualul e cam bătrân. Nu ar fi problemă, l-am peticit, l-am modificat puţin, şi încă merg cu el la cursuri şi în oraş, chiar dacă îl am de prin 2007 sau 2008. Cum ziceam, e ok, e destul de voluminos când e încărcat şi destul de compact când e gol, are buzunare pe placul meu, dar acum, de când am camera foto am decis să îmi iau altul.

Am căutat pe internet şi am găsit diferite modele de genţi şi rucsacuri, care de care mai frumoase şi mai complexe dar când mă uitam la preţ mi se tăia cheful. Am găsit un model de rucsac foto+laptop şi mi s-a părut genial, gândind în viitor, când voi avea şi eu laptop. Din păcate era cam scump.


Tot umblând pe site, căutând un chilipir am găsit alt rucsac foto, care nu avea spaţiu pentru laptop, dar avea două compartimente (unul inferior pentru cameră şi accesorii, altul superior pentru "altele"), avea husă de ploaie, sistem de prindere a trepiedului, trei căi de acces pentru compartimenul foto şi costa vreo 200ron dar nu l-am cumpărat ci am aşteptat să vină luna decembrie când transportul era gratuit.

În vacanţă am plecat acasă şi deşi mai fusesem prin magazine şi nu găsisem nimic acceptabil (erau scumpe, mici şi mai puţin practice) am decis să mă mai plimb şi prin magazinele din Roman. Astfel am găsit la *@#$% un rucsac foto-video mare, dublu compartimentat la 70 de lei....l-am analizat şi am concluzionat că tot mai bun e cel de pe net că are mai multe chestii. Cele cinci bucăţi expuse probabil că au fost scoase de la raft acum ceva vreme şi depozitate undeva în spate fiindcă erau mototolite şi pline de praf (nu aveau nici un ambalaj exterior deci tot praful era pe ele). Mi-am zis că mai bine dau comandă şi iau modelul de pe net, un Fancier Kingkong 40.

Încă mi se pare un rucasc bestial şi faptul că vine cu husă de ploaie e un atu. Eh, cum socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg...nu am mai dat comandă în decembrie şi am pierdut oferta cu transport gratuit, iar luna asta am fost cam ocupat. Mai nou am cam rămas şi fără bani aşa că o comandă online de 200 ron pentru un rucsac nu suna deloc bine. M-am hotărât că nu am să cheltui atâţia bani pe un rucsac ci să mai aştept şi să mai car camera în geanta răfuită pe care o am, sau să iau rucsacul văzut luna trecută

Cu gândul acesta în cap, am plecat acasă, cu o escală prin Iaşi. Acolo am aflat că e posibil să am de plătit o sumă destul de mare de bani în viitorul apropiat, aşa că achiziţia rucsacului de pe net a devenit o erezie, şi ideea celui de la *@#$% era din ce în ce mai palpabilă. La cât sunt eu de norocos, mă aşteptam ca atunci când ajung acasă să constat că s-au vândut toate şi să îmi reamintesc că unele lucruri trebuie făcute la timp, nu mai târziu.

Azi dimineaţă am tras o fugă la magazin şi din fericire tot acolo unde le văzusem şi acum o lună stăteau 4 bucăţi rucsac foto. Am cerut anagjatului un rucsac şi am plecat la casă. Nu am putut să îl iau direct fiindcă nu aveam cheie...probabil doar în Roman se leagă marfa de rafturi cu lanţ şi lacăt (şi e totuşi magazin de renume). La casă am achitat suma şi am plecat fericit fiindcă e mai ieftin cu 10 lei faţă de preţul de la raft (era 69.99 la raft şi am plătit 59.99 --- probabil era greşit la raft fiindcă ajuns acasă am intrat pe net şi e acelaşi preţ).

Ieşit din magazin mi-am scos camera din geantă şi am pus-o în compartimentul special şi geanta veche în compartimenul superior apoi am pornit la drum. Cum l-am pus în spate mi-a dispărut orice regret referitor la suma plătită sau la ideea unor alte genţi. E foarte comod şi încăpător şi la banii ăştia chiar merită.

Cel mai mult mă bucur fiindcă, la o analiză aproundată am depistat că e foarte uşor de tunat. Mai exact, plănuiesc să îl modific astfel încât să pot pune înăuntru  laptopul (când va fi cazul) şi să pot accesa camera din lateral...
Sunt mulţumit de achiziţie şi abia aştept să postez imagini cu el modificat...voi avea nevoie de un croitor bun, fiindcă vreau să iasă ceva minunat.

Pentru cei curioşi iată proaspăta achiziţie, aşa cum e acum, înainte de modificări: (singura diferenţă e că al meu e negru)



!! Acest articol nu se vrea a fi reclamă sau antireclamă...nu spun că e mai bun unul decât celălat şi nu iau partea vreunui magazin, nici nu arunc cu noroi asupra altora. Singura chestie e că pentru unul mai sărac aşa ca mine, un rucsac mai ieftin e mereu o opţiune mai bună.

Later Edit: am analizat mai atent şi faza cu accesul la cameră prin buzunarul lateral pică findcă e prea gros materialul şi îmi e milă de el. (dar e un avantaj că e aşa de gros: protejează mai bine)
de la mine, 
numa' bine

No comments:

Post a Comment

Atenție: Este activată moderarea comentariilor pentru articolele mai vechi de 10 zile!

Ha, 2020, învie blogul, prin YouTube

Vreau să revin pe YouTube și să reluăm ce făceam cândva... poate, poate, ușor, ușor, revin și pe blog Dacă vă place și vreți să mai vedeți,...