Saturday, January 15, 2011

CAZA!!

Vă amintiţi de Caza? Colegul meu de cameră cu care mă înţelegeam aşa bine acum un an... Ei bine acum nu ne mai înţelegem deloc. Ba mai mult, a fugit din cameră şi nu ştiu când/dacă va reveni.

Până în iunie 2010 acumulase o datorie substanţială aşa că i-am confiscat laptopul pe timp de vară. Numa' bine a prins, că am avut şi eu pe ce vedea filme seara după muncă, deşi uneori eram aşa de obosit că nu mai aveam chef nici de filme... În fine, în toamnă i-am înapoiat laptopul după ce se achitase de o parte din datorie... mai rămăsese dator cu vreo 50euro, pe care tot promitea că îi voi primi. Prost am fost eu că am continuat să îl împrumut (şi să îl bat la cap să se achite)... aşa că până la vacanţa de iarnă adunase iar datorii, deci am luat din nou laptopul.

Când am revenit după sărbători nu l-am adus fiindcă nu avea să îmi dea bani (m-am săturat să fiu bun şi înţelegător). Îi dădusem de anul trecut termen de achitare a datoriilor: 28 ianuarie. La data respectivă fie aveam banii toţi, fie rămâneam cu laptopul. Bineînţeles că el mă asigura că nu ajung eu până în ianuarie şi voi primi banii!! ...Vezi să nu!
Marţi, 11 ianuarie am plecat la Iaşi să rezolv nişte probleme. Am trecut şi pe acasă şi m-am întors în Galaţi joi seara. Pe la orele 23 când m-am culcat aveam în portofel vreo 340 Ron (nu mă laud cu asta şi nici nu port de obicei atâţia bani; acum aveam fiindcă 230 Ron erau pentru plata căminului).

Vineri dimineaţa nu mi-am verificat banii ci m-am trezit şi m-am apucat de scris. Pe la ora 15:30 am ieşit în oraş. Am ajuns până în Micro19 (pentru cei din Iaşi: distanţa e echivalentă cu distanţa dintre Moldova Mall şi cartier Alexandru dacă mergi cu 28) şi când să scot banii să achit ceva... surpriză: portofelul meu conţinea nici mai mult nici mai puţin de 1leu. Am pornit fulger spre cameră (cu autobuzul) şi am încercat să îl sun...nimic! La telefon nu răspunde, şi dispăruse din cameră.

Am observat că nici cardul meu nu era pus aşa cum îl lăsasem, în portofel... aşa că am tras o fugă la bancă. Altă surpriză: card blocat pe motivul introducerii PINului greşit de prea multe ori. Am intrat în bancă şi am vorbit cu un angajat care, după ce mi-a cerut buletinul mi-a spus ce sold am: din fericire exact cât lăsasem, deci nu a reuşit să treacă.

Am revenit în cameră, am sunat administratorul (doamna Administrator terminase programul la 16.30) şi i-am expus problema. Nu e prima oară când sunt scandaluri şi el e la mijloc, aşa că dânsa a dedus la cine mă refer când am zis „colegul de cameră”. Am vorbit şi cu poliţia campus (care la ora 17 era absentă... am aşteptat până la ora 22 ca să am cui mă adresa). Acum aştept... să revină în cameră... dacă mai revine. Omul e dator la tot palierul... e dator şi colegilor de la alte etaje... ba probabil nu există persoană care să îl cunoască şi căreia să nu îi datoreze bani.

În fine...ăsta e dragul de Cazacencu Daniel: dacă îl vedeţi feriţi-vă buzunarele!
de la mine, 
numa' bine

6 comments:

  1. mda, unii asa-zisi oameni pot fi de o nesimtire greu de imaginat pentru oamenii normali.

    ReplyDelete
  2. Mă intrigă faptul că ţi-a lăsat 1 leu în portofel. O fi vreun fel de "semnătură" de-a lui, cum e z-ul de la Zorro. :P

    ReplyDelete
  3. ma gadeam ca vei scrie si de mine ca m-am distrat si am ras cand a venit un coleg de camin sa se planga ca Caza ii datoreaza 50 lei

    Ai grija de tine

    ReplyDelete
  4. @Sophie: Mmmda, nici de maxi nu ajung banii ăia..poate doar de o vizită la un wc public

    @Radian: Păi asta s-a întâmplat după ce am scris articolul...şi mi se pare normal să râzi..nu ştiu ce găsise colegul aşa de ciudat.

    ReplyDelete
  5. Buna! Si eu sunt o pacalita, sa zic asa, a lui Dan Cazacencu...cel mai mult ma enerveaza nesimtirea lui si faptul ca a ajuns sa calce tot in picioare, prietenii sau legaturi de cativa ani buni, pentru niste bani. Ce-a patit baiatul asta, a dat-o pe spice-uri sau ce? Ai reusit sa dai de el? Eu si sotul meu ne-am luat adio de la alocatia copilului nostru pe o luna, dar daca dam de el s-ar putea ca nici apa Dunarii sa nu-l mai spele de mult rahat ce va avea pe el. Anunta-ne si pe noi daca afli ceva. E-mailul meu e n_adriana82@yahoo.com sau pe facebook ionescu adriana http://www.facebook.com/profile.php?id=100000601244680#!/

    ReplyDelete
  6. Bună Adriana.
    Îmi pare rău să aud asta.

    ReplyDelete

Atenție: Este activată moderarea comentariilor pentru articolele mai vechi de 10 zile!

Ha, 2020, învie blogul, prin YouTube

Vreau să revin pe YouTube și să reluăm ce făceam cândva... poate, poate, ușor, ușor, revin și pe blog Dacă vă place și vreți să mai vedeți,...