Sunday, October 31, 2010

doar ca să vă fac poftă

Am făcut ieri o minunăţie de pizza...nu aţi mâncat niciodată aşa ceva...
doar puţin cam nesărat aluatul...dar oricum...superbă atât caldă cât şi acum, după 24 de ore când am mâncat ultima felie... abia aştept să mai fac :D
Later Edit (la solicitarea cititorilor):
Reţeta (orientativă)
Primul ingredient este timpul liber, apoi căutarea unei bucătării printre vecini / prieteni / cunoştinţe (la cămin nu avem). După rezolvarea acestor două elemente cheie urmează partea amuzantă: plimbatul prin supermarket şi piaţă. Ce ne trebuie?
  • o pungă cu făină de grâu 000
  • un cub de drojdie
  • ulei
  • unt
  • sare (dar asta o putem fura de la gazdă)
  • ciuperci (din piaţă sau conservă de la supermarket)
  • caşcaval (de preferabil H#¤%&!"#¤ că e mai bun)
  • măsline
  • porumb dulce
  • salam/kaiser/pastramă/piept pui/şuncă presată sau orice fel de carne doriţi în pizza, după preferinţe
  • dacă vă plac şi legumele în pizza, nu aveţi decât să puneţi.
  • 5 ouă (să avem şi de rezervă)
Continuăm. După ce am făcut piaţa ne certăm cu gazda care insistă să plătească pentru produsele cumpărate....ajungem la compromis şi trecem la treabă. 
IGIENA înainte de toate!! Spălaţi-vă pe mâini bine şi legaţi-vă părul (aş fi spus că mă refer la fete, dar acuş e valabil şi pentru mine :D )

Într-un bol destul de încăpător pentru frământat se adaugă o deşcuţă de apă, vreo două linguri de ulei, sare. treisferturi din cubul de drojdie şi puţin unt (tăiaţi cam 1cm din pachetul înterg). Se amestecă până la omogenizare şi la final se adaugă treptat făină. Când coca începe să prindă consistenţă se renunţă la amestecarea cu lingura şi se trece la treaba manuală. Se adaugă făină până compoziţia prinde conţinut şi devine aluat în adevăratul sens al cuvântului, frământănd în mod continuu. Se mai poate adăuga puţin ulei şi în timpul frământării, dacă nu a fost suficient la început.

După ce aţi frământat bine aluatul se lasă să se calmeze cel puţin jumătate de oră la frigider, timp în care pregătim "compoziţia". Dacă avem ciuperci proaspete le spălăm/curăţăm/călim, apoi le tăiem şi le punem într-un bol.
Aceasta este reţetă pentru o pizza rapidă şi cu o compoziţie destul de compactă. Tăiem măslinele rondele (cdacă sunt fără sâmburi e mai uşor) şi le punem în alt bol. Tot la capitolul tăiat şi sortat intră şi carnea, sau o parte din carne pe care o amestecăm cu ciupercile, porumbul şi unul sau două ouă, depinde de cantitatea de compoziţie. Tot acum feliem restul de carne (de obicei eu folosesc mai multe feluri de preparate din carne pentru aceeaşi pizza)

Scoatem aluatul de la frigider şi începem să îl întindem cu fierul de călcat ...glumesc. Dacă ducem lipsă de o planşetă specială putem folosi masa (DUPĂ ce am curăţat-o bine şi am pus puţin ulei pe ea) pentru a întinde aluatul. Aluatul se întinde în aa fel încât să fie puţin mai mare decât tava de care dispunem. Aşezăm coca în tava unsă cu unt (atenţie să nu o rupeţi când o transferaţi de pe masă în tavă) şi începem să ne distrăm cu restul ingredientelor. 

Radem prin răzătoare mare caşcaval astfel încât să se acopere cu un strat subţire şi nu foarte des foaia de aluat. Peste caşcaval putem întinde suc de roşii (deşi prefer să îl pun la sfârşit, consider că merită încercat şi aşa data viitoare) apoi urmează carnea feliată subţire (şunca presată sau salam...sau ce doriţi). Peste carne putem să mai radem puţin caşcaval (da, îmi place caşcavalul) sau adăugăm direct compoziţia de ciuperci, carne, porumb şi ouă. Se întinde bine compoziţa astfel încât să se acopere tot aluatul şi apoi ne apucăm de decor: aşezăm ciupercile cele lai frumoase cu faţa în sus, apoi cercurile de măsline şi câteva felii subţiri de roşie.

Se dă la cuptorul încălzit în prealabil şi se aşteaptă minunea gastronomică. Cu câteva minute înainte de finalizare, se scoate şi se mai rade puţin caşcaval peste pizza, după care se mai ţine la cuptor până se topeşte acesta. 

Se serveşte caldă cu suc de roşii şi/sau maioneză după gust. Poftă Bună!

de la mine, 
numa' bine

old delayed posts




 
de la mine, 
numa' bine

Ora de sport

E funny să găseşti prin calculator clipuri video pe care ai uitat că le-ai făcut.. Am aici câteva exemple de prin 2006, când eram încă la liceu. Cameraman e bineînţeles Mircea.... eu nici nu visam telefon cu cameră pe vremea aia :D

În următorul îl găsim pe Cip... se prostea oleacă....


aici tot el da era mai serios... urmam eu dar camera se oprise :P


Acest următor film nu a ieşit cum voiam eu fiindcă Mircea stătea prea aproape și nu a prins totul. Și, deși nu era prima oară când făceam asta, nu am putut repeta cascadoria fiindcă m-a văzut dirigul (în clasa a 12-a a fost proful de sport) și a zis că nu mă mai primește la oră dacă mă mai prinde că fac așa ceva... 


Vedeți voi, acest clip nu ar trebui să vi-l arăt fiindcă mi-a eșuat aterizarea... dar e prea funny ca să îl omit :))



unde este un leu?

Am primit asta azi pe mess (probabil ultimul mass dinainte de a renunţa la messenger):

Trei studenţi opresc la un hotel să închirieze o cameră.
Preţul unei camere este de 30 lei. Pun fiecare câte 10 lei şi achită camera. După un timp recepţionerul realizează că trebuia să le facă o reducere de 5 lei. Cheamă portarul şi-l trimite cu 5 lei să-i ducă studenţilor în cameră. Portarul supărat,că nu a primit bacşiş, opreşte 2 lei cu gândul că cei trei îşi vor împărţi mai uşor restul (5-2=3) Studenţii fericiţi iau banii şi î-i împart la 3 -câte un leu de fiecare. Deci iniţial au dat 10 lei au primit înapoi 1 leu, rezultă că au plătit fiecare câte 9 lei. Să facem calculul : 9 lei x 3studenţi =27 lei + 2 lei opriţi de portar=29 lei ......unde este un leu?


Aştept răspunsuri în comentarii, sau vi-l zic eu dacă solicitaţi

Later Edit:
Iată versiunea mea de răspuns, deşi e bună şi cea indicată de daDon în comentarii.

Problema e că sunteţi duşi în eroare de calculul de la finalul poveştii. Vedeţi voi, e greşită adunarea! Dacă vrei să calculezi suma totală, aduni banii plătiţi. plus restul primit, nu?

Adică
9lei (plătiţi) x 3 studenţi = 27 lei
Adunând restul primit (1 leu de căciulă) rezultă:
27lei + (1leu) = 30 lei (10 lei de căciulă, adică suma iniţială)

Problema rezolvată! Să aduni 2 lei la suma plătită, aşa cum este sugerat e un nonsens deoarece banii opriţi de portar sunt incluşi în acei 27 plătiţi de studenţi.

de la mine, 
numa' bine

Thursday, October 28, 2010

COLA Masculină

 Ştiţi voi că prin campusuri, uneori, mai circulă produse promoţionale..sucuri, ness-uri...Ei bine în seara asta au venit nişte fete cu doze de cola zero şi un discurs învăţat deperost-pederost...ceva cu o tipă sexy şi şansa de a juca într-o reclamă..sau clip..sau ceva de genul...detalii pe site-ul lor..

I-am dat lui Caza şi doza mea că eu nu beau porcărie dintr-aia, şi el a şi intrat pe site...auzind ceva voci pe acolo am intrat şi eu, să văd ce se întâmplă.....şi SURPRIZĂ..se pare că acum Coca Cola e pentru bărbaţi..sau aşa promovează ei pe site alias: "paradisul bărbaţilor".

Din câte am înţeles e un fel de concurs..dacă răspunzi corect ai şansa să joci în acea reclamă. Eu asta am dedus fiindcă umblând pe site am găsit un câmp liber unde trebuie să tastezi ceva...doar că nu am dedus şi ce trebuie să "îi spui Wandei" ca să câştigi.

Mi se pare o porcărie sincer...Adică până acum era berea simbolul masculin (deşi beau şi fetele) iar acum ei încearcă să promoveze cola zero prin această ..."chestie" .... DISCRIMINARE..fetelor faceţi ceva!
Şi eu care credeam că variantele light şi zero sunt pentru doamne şi domnişoare: ca să savureze otrava....ăăă scuze: să savureze lichidul ăla, fără să se îngrijoreze pentru siluetă, dar se pare că m-am înşelat!

În încheiere vă las cu o imagine capturată în gara din Braşov, acum câteva luni...prin mai.

UPDATE 31-oct-2010: ca să vezi..s-au întors fetele cu dozele de cola. Începuse domnişoara să îşi spună discursul învăţat,  dar i-am tăiat-o scurt cu un "nu vreau, merci".
Ea FOARTE mirată: "Nu vrei???"
"Nu, mulţumesc" ...Poate dacă mai era cineva în cameră luam şi pasam mai departe doza cu otravă, dar aşa...ce rost are să reţin domniţele. :D
de la mine, 
numa' bine

LMA

 La Mulţi Ani sor-mea şi tata

de la mine, 
numa' bine

Tuesday, October 26, 2010

netu'

 Fiindcă tot criticam eu netul furnizat de cei de la Vodafone prin intermediul modemului wireless pe care îl are sor-mea...

Dar ştiţi ce e mai penal decât netul wireless? NETUL DIN CĂMINUL ĂSTA...E PENIBIL!! Nu mai e ca anul trecut..acum au evoluat şi a devenit ceva tip RDS adică o conexiune cu Username şi Password, conexiune care pică atunci când îţi e lumea mai dragă, iar când merge parcă stă! Ce mai?! E Superb!

de la mine, 
numa' bine

Monday, October 25, 2010

spun NU la încă un viciu...

 de fapt nu e tocmai un viciu, dar,

...de la 1 Noiembrie 2010 RENUNŢ LA YAHOO! MESSENGER.

De data asta pe bune. Mă ştiţi doar că eu dacă mă încăpăţânez sunt de neclintit. Aşa cum am făcut anul trecut prin mai când am renunţat la sucuri. La "mess" am mai renunţat de câteva ori pe termen scurt, şi anul trecut pe perioada sesiunilor. Ei, de data asta va fi uşor fără el. Anul trecut prin toamnă aveam nevoie de el, vorbeam muuult cu.... persoane de la distanţă. Ei, anul ăsta nu mai e nevoie de messenger, nu îl mai folosesc aşa des...

În fine, nu am un motiv foarte important, dar mă enervează tare Yahoo! în general..nu renunţ de tot la el, că mai am nevoie de adresa de mail, dar mess-ul nu e aşa de necesar. Am vrut să renunţ la telefoane, dar asta e imposibil. Trebuie să fiu găsit cu uşurinţă, şi nu mă refer pe plan personal ci profesional. Ajungi la un nivel în care telefonul nu mai este o jucărie ci o unealtă fără de care nu poţi sta (m-ar contrazice uni aici, dar adevărul e că viaţa ar fi mult mai complicată fără telefon)

Deci, nu mă veţi mai putea contacta pe messenger, Oricum nu îmi plăcea...tot timpul îi scoteam sunetele şi toate artificiile inutile, şi chiar şi aşa merge greu. Aşa nu mă va mai deranja nimeni când sunt ocupat, când PC-ul merge şi mai greu ca de obicei....Voi trece la GoogleTalk sau poate voi sta pe skype mai des...momentan nu ştiu. Aşa nu mai e nevoie să "fac curăţenie în lista de mess" ci şterg grupurile cu totul :D


de la mine, 
numa' bine

Friday, October 22, 2010

Portofelul de la miezul nopţii

 Ştiu că încă nu am terminat de recuperat timpul cât am fost absent pe blog, dar trebuie neapărat să vorbesc şi despre lucrurile curente.
În seara/noaptea/dimineaţa asta ..adică după ora 00.00 am ieşit cu Mircea la alergat. Adică el cu alergatul şi eu cu fotografiatul. Toate bune şi frumoase..pe la ora 01.40 ne-am săturat şi am plecat. Ieşind din Grădina Publică prin spatele rotiseriei, am zărit, în timp ce traversam diagonal strada o chestie pe asfalt. Am ridicat de jos ceea ce părea a fi o bucată de portofel..sau mai bine zis acea parte dintr-un portofel care conţine cardurile.

La o analiză mai aprofundată nu era o parte de portofel ci un portdocument sau un portcard din piele, la prima vedere plin cu carduri. Iniţial am văzut doar cardurile, am citit numele, am căutat şi alt card..am întors pe toate părţile acel portdocument, cu diferite carduri, apoi am descoperit compartimentul mai ascuns în care era şi permisul şi mi-am zis că e serioasă rău treaba. Adică la ce denumiri ciudate de carduri am văzut, era clar că proprietarul nu era vreun student sau vreun amărât care poartă carduri de DOMO în portofel (aşa ca mine).

Ok...dacă era un buletin citeam adresa şi găseam proprietarul, dar pe permis nu scrie. Ce să fac? Ştiu cum e să rămâi fără acte..am păţit-o şi eu în 2008 în iarnă, şi abia în 2009 le aveam înapoi. Aşadar i-am zis lui Mircea că mă duc mâine la Poliţie, dar apoi mi-a venit ideea să caut pe Google numele persoanei. Dacă eu apar pe Google, e clar că şi el ar apărea...măcar o referire şi tot e bine.

În timp ce eu căutam de zor pe net, Mircea a mai scotocit prin portdocument şi a găsit o carte de vizită. Am sunat imediat la numărul de mobil....(şi aşa am minute destule)... dar nu a răspuns nimeni (doar tantea care mă anunţa că sunt în reţeaua....). Am încercat din nou şi din nou. M-am lăsat păgubaş, considerând că e doar un număr de servici, şi la ora asta îl are închis...

Neavând succes cu telefonul am trimis sms, în eventualitatea ca omul, panicat de pierderea actelor, să se liniştească atunci când găseşte sms-ul. Nimic..nici un răspuns (mă gândeam că poate nu răspunde la numere necunoscute, şi de accea am dat sms). Dacă am văzut că nu dau de el am decis să îi scriu un mail, folosind adresa din cartea de vizită. Mircea plecase deja că era flămând...şi pâine nu mai era aşa că i-am dat eu ....apropo, mi se face şi mie foame...poate ar fi trebuit să mai păstrez vreo felie. :D

Revenind....în timp ce scriam mail, mă sună nenea. Eu am început discuţia ca şi cum el ar fi citit mesajul, dar surpriză...nu o făcuse, nu ştia nici că îi lipsesc actele. (l-am auzit spunând cuiva ceva de genul "i-auzi măi, cică mi-am pierdut toate actele acolo la... ". Buuun, i-am explicat unde le-am găsit, unde sunt şi m-a întrebat dacă mai stau treaz. "Da, mai stau, puteţi veni şi mă anunţaţi când ajungeţi la stradă." (am uitat să zic că e din Brăila, deci probabil că la ora aia de întorcea spre casă..sau cine ştie în ce capăt de oraş era, din moment ce m-a întrebat dacă mai stau treaz)

Oki, după un timp omul nostru a sunat, ne-am găsit la intersecţia respectivă şi i-am înapoiat actele. Cum ziceam, ştiu foarte bine cum e să rămâi fără acte, şi acum, de când am şi card cu bani (nu doar de formă) e şi mai nasol....Glumeam cu Mircea spunând că "uite, e VISA..mergem la DOMO că acolo cumperi fără PIN", dar în realitate mă ştiţi mai bine de atât....nu voiam decât să le înapoiez. Sunt genul de om care preferă să se facă remarcat prin bunătate nu prin....să zicem egoism, deşi nu e tocmai asta în cazul de faţă.

Am mai păţit aşa anul ăsta, dar găsisem un telefon. Bineînţeles că şi pe acela l-am înapoiat, şi aveam de gând să o fac de cum l-am găsit. Faptul că nu am răspuns când a început să sune a fost o chestie de autoconservare. Eram oarecum panicat....mai ales că imediat te cataloghează ca omul cel rău..chiar dacă tu ai vrut încă de la început să îl dai înapoi. Primisem mesaje uşor ameninţătoare pentru respectivul telefon...dar nu mă interesa decât să îl dau înapoi...şi aşa am şi făcut. Nu am stat de vorbă cu persoana, ci doar bună, poftim, pa...nu avea rost să mă chinui  să îi explic că de fapt nu voiam să îl păstrez..nu mai avea rost, atâta timp cât aveau deja părerea formată. Oricum nu o voi mai întâlni vreodată, şi chiar de ar fi nu m-ar recunoaşte.

Ei, acela a fost un caz unic şi nefericit. Acum a fost mai bine...m-am simţit cu adevărat "erou", pentru că ştiu cum e să speri ca într-un final să apară actele...şi eu am sperat şi am căutat..poate hoţul luase banii şi aruncase restul...dar nu a fost aşa.

Şi finalul? Tipul mi-a oferit şi recompensă, da...trebuia să menţionez şi asta.
Am încercat să îl refuz de câteva ori...dar  am învăţat că nu e frumos să refuzi de prea multe ori fiindcă poţi jigni persoana în cauză (chiar dacă crezi că faci bine)....
Cam atât pentru dimineaţa asta.


LA MULŢI ANI BRÎNDUŞA!
de la mine, 
numa' bine

Wednesday, October 20, 2010

la dracu cu Yahoo!

Pe bune că nu mai pot de draci!  muncesc o noapte întreagă să termin cu revista şi cu site-ul....să fac şi newsletter ca să trimit abonaţilor...şi surpriză şmecherii de la Yahoo nu îmi dau voie să trimit decât text simplu.

Toate celelalte servere permit, la gmail de exemplu primesc, şi dacă i se pare suspect mă întreabă dacă vreau să afişez imaginile. NU FRATE! tâmpiţii de la yahoo nu dau voie. Bine că în schimb primesc mii de spam-uri săptămânal....fie cu bani, fie cu gagici sau cine mai ştie ce oferte şi superoferte. Alea cum pana mea trec?

Cum să dau eu newsletter fără să includ MĂCAR un link. Nu era destul că aveam problema mai veche a diacriticelor....acum asta. DA-V-AŞ FOC NENOROCIŢILOR!! mamă ce chef  de spart un monitor am. Nu e de ajuns că m-am enervat toată seara cu rabla de windows şi diverse aplicaţii care mergeau cu "viteza melcului sub radical" ..dar am îndurat şi răbdat ca să ajung la final...final care e tâmpit!

Nu ar fi super dacă toţi cei care s-au abonat ar avea adrese de gmail, sau orice altceva da nu balaur de YAHOO!
mmda...s-a dus dracu cam o zi de muncă..sau am pierdut-o inutil!

later edit: când i-am înrebat cum de eu nu pot trimite dar mii de spam-uri îşi fac loc, au spus că "probabil mail-ul meu conţinea ceva detectat de ei ca spam" şi că " nu îmi pot dezvălui cum anume funcţionează filtrele lor".....that's just bullshit. Şi mă întrebam de unde fac ei bani (că e gratis mail-ul şi mess-ul) .. uite de aici: spam, reclame...cine altcineva e mai potrivit să vândă adrese de mail sau să facă reclame, decât cei care deţin puterea!
de la mine, 
numa' bine ...
numai bine vouă, cei de la Yahoo!  nu merită

Monday, October 18, 2010

My new camera

 
de la mine, 
numa' bine

bani, bani, bani

Ideea acestui articol mi-a venit vara asta când am primit de la sor-mea o fisă din Bulgaria. Vedeţi voi, din toate planurile mele de călătorii din acest an nu s-a împlinit niciunul, dar măcar ea a reuşit să se plimbe pe ici-pe-colo, şi mai ales a ieşit din ţară, ceea ce eu nu am făcut-o până acum în toţi cei 23 de ani ai mei (mulţumesc pentru urările de La mulţi Ani).

Şi m-am gândit să îmi fotografiez colecţiile şi să le arăt măcar online, dacă fizic nu le vede nimeni.  Colecţia de brelocuri o ştiţi deja. Din păcate am început cam târziu, fiindcă realmente am avut mult mai multe brelocuri de-a lungul timpului. Vă mai aşteaptă nişte articole similare, cu diferite colecţii, dar să le luăm încet.

Azi vă prezint colecţia mea monetară. Scuzaţi calitatea imaginilor, sunt poze făcute cu o cameră de 2MP de la telefon.

Ha, 2020, învie blogul, prin YouTube

Vreau să revin pe YouTube și să reluăm ce făceam cândva... poate, poate, ușor, ușor, revin și pe blog Dacă vă place și vreți să mai vedeți,...