Wednesday, September 30, 2009

mai ştiţi T.Î.R. ??

cum ce e aia? Teorema Împărţirii cu REST!! se face la şcoală, dar mai apoi uităm de ea şi învăţăm zecimale; unde punem virgula şi de ce...

La categoria împărţirilor cu rest, unele resturi sunt mai mari , altele mai mici iar unele mai norocoase fiindcă, dacă eşti restul unei anumite împărţiri poţi câştiga un laptop ...şi sincer să fiu, un laptop mi-ar prinde foarte bine (check my Wishlist ).

Ca să vă explic care e treaba de fapt. Este vorba de un concurs organizat de BanipePost Ce e bani pe post? Habar nu am, dar căutând link pentru acest articol am citit că poţi face bani prin publicarea articolelor. Un fel de reclamă personalizată. Scrii un articol despre un produs, îl critici sau îl lauzi..îl promovezi, şi primeşti bani..Voi citi mai multe de pe site-ul lor imediat ce termin articolul ăsta.

Pentru a te înscrie la concurs trebuie să fii persoană fizică deţinătoare de un blog cu minim 10 postări şi vechime de minim o lună. Regulamentul întreg se găseşte pe site-ul amintit, pe pagina contest.php şi merită citit dacă vrei să te înscrii.

Şi asta e tot un fel de reclamă, dar se numeşte metodă de promovare (la aşa un premiu, aş zice că e o metodă foarte bună, mai ales că sunt muuulte blog-uri în ţara asta)

Acum..succes tuturor, dar mai ales mie, că de asta m-am înscris.
mulţumiri organizatorilor: 
bpp 



Blog vs. Website

Mi s-a spus, cu referire la articolul anterior că "toată lumea ştie asta". Ei bine, iată încă un articol cu un subiect pe care mulţi îl ştiu, sau cred că îl ştiu. Eu nu de asta scriu ci fiindcă aşa îmi vine pe moment... acel gând porneşte acea idee, şi se leagă împreună cu alte idei...bla bla bla...

Azi voi vorbi despre blog-uri şi site-uri. Despre cum văd eu lucrurile, despre cum le înţeleg eu, şi expun aceste lucruri pentru cei ce nu le ştiu, sau pentru cei ce vor să afle cum gândesc.

Lista de definiţii:

  • pagină web (web page) = un singur fişier .html, .htm, .php indiferent de conţinut, încărcat pe un server  la o anumită adresă şi accesibil prin intermediul unui browser web
  • site (website) = structură ierarhică de mai multe pagini web legate între ele prin link-uri, imagini, fişiere, script-uri, având în comun acelaşi nume de domeniu.
  • blog (prescurtare de la web log =>; weblog =>; blog) =  un model particular de website.

Sunday, September 27, 2009

Sfaturi AntiCanine

nu are pe deplin legătură cu articolul, dar mi-am amintit de melodia asta:




Cum te comporţi când te latră un câine?

Mai întâi de toate trebuie să precizez că nu câinii vagabonzi (mai nou denumiţi comunitari) sunt cei mai răi câini. Ba dimpotrivă, ei sunt prietenoşi, liniştiţi, chiar sperioşi uneori. Problema cea mare sunt acei câini semi-domesticiţi. Spun "semi" fiindcă cei domesticiţi sunt cei de casă, de curte, dresaţi, etc.

Categoria câinilor semi-domesticiţi este formată din
câinii "de pază" de la diferite societăţi sau  imobile şi din câinii fără stăpân, care şi-au găsit liniştea pe la vreun bloc fiindcă locatarii îl bagă în seamă şi îi mai dau mâncare. Aceştia sunt câinii cu adevarat agresivi şi aproape incontrolabili. Cei mai periculoşi câini pentru trecători.

Ca să vezi evoluţie

În martie când am făcut testul eram "Profesor la Volan", azi, după atâta experienţă în cele 4 luni, am devenit:



Pilot la volan



Şi ce bine se potriveşte şi de data asta....chiar am boţit puţin o maşină ..de unde ştiau?

Thursday, September 24, 2009

Ai blog? Câştigă premii!

Păi, dacă tot am fost informat de acest concurs , merită să încerc şi eu...
În primul rând, nu o fac pentru premii! De ce?  În mare pentru că al meu blog în construcţie nu trebe promovat până nu e gata. Şi dat fiind faptul că în scurt timp e posibil să rămân fără PC şi deci internet, nu voi putea să lucrez la el. Vreau în schimb critici cât mai multe. Să fie aici începutul campaniei "Nu mă lăuda" (by raduclapa, când va fi gata site-ul)


Îmi amintesc că eram mic şi mergeam spre liceu, şi am văzut "un nene" cu telefon mobil la ureche. (am zis liceu, dar chiar eram mic, fiindcă asta se întâmpla pe la începutul clasei a 9-a).
Era o jucărie micuţă argintie şi cu clăpiţă şi mi-am zis că atunci când voi creşte mare şi îmi voi lua un telefon, acesta va fi cu clăpiţă.
Pe vremea mea copii de grădiniţă nu avea telefoane cu cameră (de zi, de dormit sau bucătărie), mp3,  milioane de culori şi carduri de 8 gb. Şi nu era competiţia asta între companii, sau nu era aşa vizibilă. Nu ştiam ce e ăla touchscreen, nu erau camere foto de 3MegaPixeli integrate, şi cam nimic din ce acum e accesibil pentru toţi.

Prin clasa a 10-a am primit şi eu un telefon mobil defect, probabil ca jucărie, dar l-am reparat şi eram foarte mândru de el. Era un Nokia 5110 . Un telefon mare, cu antenă, fără vibrator, cum erau telefoanele vechi. Pe atunci colegii mei se distrau cu composer-ul de la modelele mai noi cum ar fi 3310 şi 3410 , iar eu stăteam cu cărămida în buzunar. Era super tare un anume coleg care şi-a cumpărat un Sony Ericsson (nu ştiu cât), şi a devenit şi mai popular când i-a fost livrată şi camera foto. După cum se înţelege era o cameră detaşabilă, care acum ar fi de râsul lumii, şi din cauza calităţii pozelor, şi a dimensiunilor. Pe lângă asta, nu cred că avea cum să scoată pozele de pe telefon.

Concurs de bloguri

Am primit azi prin "căsuţa vocală" a Messenger-ului un offline de la o amică, şi era un simplu link (vorba vine simplu, că el e de fapt destul de lung: http://asteptandlasemafor.wordpress.com/2009/09/16/ai-blog-gastigi-premii/ )

Este vorba de un concurs de articole de blog, dar pe pagina amintită era doar promovarea concursului. Organizatorul de drept al concursului este Gabriel Ursan şi detalii despre concurs se găsesc aici

Păi dacă cineva s-a gândit să mă anunţe, înseamnă că "la lume place cum scrie eu", aşa că voi da şi eu cu iscălitura pe acel blog, să mă înscriu la concurs..

În mare, concursul sună cam aşa:

Wednesday, September 23, 2009

blog în construcţie

au trecut două zile şi arată atât de simplist design-ul...e ceva ce aş fi făcut în mod normal în mai puţin de 30 minute ....dar modificarea template-ului e mult mai înşelătoare decât pare...unele lucruri pur şi simplu nu vor să iasă cum ar trebui....deşi teoretic sunt corecte....mă rog...perseverenţa e mama reuşitei :)

Azi am refăcut header-ul şi meniul..adică am încercat ceva ce nu a vrut să fie şi am repoziţionat meniul  ...arată OK momentan, header şi footer sunt bine plasate şi centrate, poate mâine incep sa lucrez conţinutul paginii ...(adică la designul conţinutului, nu la conţinutul propriu-zis)

UPDATE 24 sept : azi am făcut şi footer-ul paginii..adică era făcut, dar am mai adăugat un div, înainte de footer.

Tuesday, September 15, 2009

în aşteptare...

având în vedere că acuş începe noul an universitar (Dana, am zis universitar de data asta, nu şcolar, da? să fie clar :P )..cum ziceam având în vedere că începe fuckultatea şi că graficul financiar nu prezintă nici o creştere liniară, proiectul cu raduclapa.com a fost tăiat de la rădăcină şi pus într-un ghiveci, pentru altă perioadă, mai însorită. Chiar şi aşa, voi petrece timp studiind tot codul acestui blog până reuşesc să îi dau de capăt şi până reuşesc să îl modelez funcţie de nevoile mele. Nu va fi pagina la care visez, dar va fi ceva care să îmi permită să încep campaniile propuse. Şi nah, cine ştie....într-un viitor apropiat poate  voi avansa.


Din cauză că am făcut şi fac lucruri gratis, am fost luat de prost uneori şi mi s-a cam acrit.

vreau să te..., tu vrei să mă... FRENCH KISS??

Azi e a treia noapte când stau şi mă chinui cu nişe filme. Sâmbătă mi-a fost înmânată camera video, şi am copiat toate clipurile. Le-am convertit pe toate şi am terminat abia pe la miezul nopţii... Ieri şi azi m-am chinuit cu montajul şi producerea filmului final. Dar binenţeles PC-ul meu nu era de acord. După o zi şi o noapte pierdute în zadar, am hotărât azi să despart filmul în două DVD-uri şi poate aşa reuşesc să scot un produs finit.

Ei şi dat fiind faptul că trebuie să stau aici să urmăresc progrămelul cum lucrează şi nu pot să fac altceva pe calculator, nici măcar să ascult muzică, m-am pus pe ascultat Kiss FM. Şi era totul bine şi normal până a început FrenchKiss. E prima oară când ascult emisiunea asta, fiindcă de obicei dorm,.am alte treburi sau cel mai plauzibil ascult muzică pe PC.

 Este o emisiune extraordinar de amuzantă, pentru noi oamenii normali care nu

Sunday, September 13, 2009

La un pahar de vorbă scrisă.

Mi-aş dori să merg la munte (nu pot să spun "cu tine", fiindcă am zis că nu voi zice. Nici să spun că am spus că nu voi spune nu am voie să spun, dar treacă de la mine de data asta). Oh! Cât mi-am dorit să mergem împreună!!

Da! Îmi doresc vârfuri înalte, şi nopţi la cort. Natura să mă înconjoare şi să pot admira stelele aşa cum numai acolo se poate. Îmi doresc să umblu de nebun cu un rucsac greu în spinare, obosit şi cu febră musculară, udat de ploaie până în măduva oaselor. Vreau să fiu acolo, să gust bucuria libertăţii, bucuria reuşitei. Vreau să urc şi să fotografiez minunăţiile (am văzut "Into the Wild" dar nu de asta vreu munte).

Muntele este o pasiune mai veche de a mea, probabil moştenită ...mama (care e aceeaşi zodie) a fost puţin ghid când era mai tânără...şi unchiul meu, (cu care semăn destul de mult, după părerea multora inclusiv a mea) a fost şi el om de munte.

Thursday, September 10, 2009

test..

Şi chiar mi se potriveşte ce mi-a ieşit ..mai puţin poate numărul 3. Este mult mai interesant să faci testul fără să ştii ce înseamnă fiecare întrebare... adică să faci testul înainte să citeşti la mine :).
Eu habar nu aveam despre ce e vorba... l-am găsit pe un site


Scanner of your heart (Izismile.com)




1. Your choice symbolizes a person whom you could like in real life situations.
Horse - Unrestrained, freedom-loving and free.
2. Your choice symbolizes the impression that you want to have on people.
Horse - Optimism.
3. Your choice symbolizes a behavior that would make you finish your relationship with your partner (beloved one).
Snake - Your partner is too emotional and has very often mood swings and you don’t know how to deal with it.
4. Your choice symbolizes a type of relationship that you would like to have with your partner (beloved one).
Bird - Your goal - long-term relationship.
5. Your choice shows if you are capable to cheat.
Person - it is unlikely that you cheat.
6. Your choice shows your attitude to marriage.
Bengal tiger- For you, marriage is something very precious, when you get married, you will greatly appreciate your marriage and your other half.
7. Your choice shows your attitude to love.
Dove - For you, love is an equal relationship between two people.




I hope I don’t have to explain that the test is having a comic aspect, take it with humor winked

Take the test again!

Adio Iaşi!!



Tocmai m-am întors din oraşul meu drag, oraşul pe care am ajuns să îl cunosc atât de bine, oraşul în care nu mă răceam şi nu mă temeam să umblu toată noaptea, oraşul în care mă simţeam cu adevărat liber, oraşul în care am trăit, oraşul în care am fost rănit, oraşul în care mi-am făcut atâţia prieteni, oraşul în care, mai apoi, am iubit, oraşul care oferă atâtea posibilităţi....oraşul închisorii mele, oraşul contrastelor, oraşul nebuniei şi aventurilor, oraşul de care deja îmi e dor!


La revedere şi mulţumesc de găzduire. Nu ştiu dacă ne vom mai vedea; vin doar dacă voi fi chemat, sau dacă voi fi  trimis "on duty".  Acum nimic nu mă mai leagă de tine cu adevărat!

10 sept, ziua naţională Anti-Sinucidere

Am vrut să mă împuşc, dar folosisem toate gloanţele la vânat şobolani, am vrut să mă înjunghii dar singurul cuţit ascuţit îl împrumutasem unui vecin, am vrut să mă arunc pe fereastră, dar mi-am dat seama că stau  la demisol, am vrut să sar din avion, dar nu am aeroport prin zonă, am stat pe calea ferată o zi întreagă, dar era greva CFR, am luat o un kilogram de pastile, dar aparent sunt imun...

Finalmente am găsit cea mai sigură şi dureroasă metodă de sinucidere: M-AM ÎNDRĂGOSTIT!!!


PS: aparenţele înşeală, cuvintele mint, regretele sunt inutile.

Monday, September 07, 2009

răscoala piticilor

piticilor de pe creier

atâtea porcării îmi mişună prin minte acum. Cele mai multe mă duc într-o stare de tristeţe, de regret ...


am fost mereu raţional ..până când am descoperit fetele..şi atunci am aflat că lumea e cu susul în jos. Nimic nu e chiar cum pare, nimic nu e uşor. nimeni nu îţi uşurează viaţa.

Eu trebuie să fiu cel care are capul pe umeri....care tratează lucrurile cu obiectivitate, prin prisma experienţei şi pentru asta am nevoie să fiu din nou raţional. Să mă gândesc la cum e mai bine pentru mine, să încep să fiu şi egoist, destul încât să îmi fie bine.M-am săturat de lumea asta în care trăim (nu, nu am tendinţe de suicid). M-am săturat de toţi care se cred destul de buni că să judece pe alţii! Mie unu nu îmi pasă.

Absent!

all of a sudden the future seems so fucked UP!!

Oare se numeşte ipocrizie dacă în interior arzi dar la exterior zâmbeşti şi pari happy? Sau doar se numeşte interiorizarea sentimentelor?

life sucks...

un început "perfect" al unei zile la fel de "perfecte" ... o zi în care NU am dormit până târziu, o zi care a început cu ţipetele lu' tata şi cu un mic dejun înghiţit cu ochii în farfurie. o zi călduroasă cu vânt tăios şi rece. O zi cu un apogeu simetric de "perfect" fiindcă deşi te-am sărutat ultima oară şi te-am îmbrăţişat ultima oară,  ne-am despărţit ca şi cum ne revedem peste o oră......o zi care se va încheia la fel de "perfect" cu picături sărate pe obraz...


Alegerile pe care le facem ne stabilesc cursul vieţii... tocmai s-a încheiat o altă etapă a veţii, alta e pe cale să prindă formă...dar oricum: "life sucks, then you die" (e un citat pentru cei ce nu ştiu)

i'll be missing you...


Sunday, September 06, 2009

fresh O.S. install

eu eram persoana care tot timpul avea arhiva la Yahoo! Messenger. Am acumulat ani buni de arhivă, şi regăseam o grămadă de lucruri amuzante, interesante, importante, stupide, puerile....dar caracteristice....discuţii pe care vrei să le reciteşti, care te ajută să gândeşti.....şi ...TOTUL s-a PIERDUT!!  O simplă instalare de O.S. ....o mică greşeală, şi anume că am uitat să fac back-up. Am salvat orice altceva, dar am uitat de acele fişiere...

Pe de o parte tot răul spre bine..oricum acuş începe o nouă etapă a vieţii, deci e mai bine că o iau de la zero...DAR TOTUŞI...ARHIVA mea S-A DUS :((

Friday, September 04, 2009

OST

Aţi auzit de filmul G-Force ? dar de G.I. Joe ?... Primul este o comedie, as putea spune, desi intra la gategoria "action" pe imdb, şi e vorba despre o echipă de porcuşori de guineea (nu hamsteri) antrenaţi să fie superspioni. E un film drăguţ în special pentru cei care adoră SF-urile de genul "gadget" . Al doilea este tot un film de acţiune dar e mai cu picioarele pe pământ...în sensul că se folosesc oameni., dar şi aici tehnologia şi armele sunt de domeniul fantasticului; în sine filmul e fain iar binele triumfă ...(în ambele)

De ce vă spun despre ele? Păi...deşi sunt diferite....au scriitori, regizori, directori actori...diferiţi, au aceeaşi melodie în soundtrack ...apare în momente diferite ale filmului (la sfârşitul  primului film, şi în cursul celui de-al doilea menţionat) dar e aceeaşi: The Black Eyed Peas: Boom. Boom PoW!! Ce coincidenţă, nu? Abia lansată şi deja face parte din OST pentru două filme....fain de ei...ce e drept se potriveşte perfect filmelor ... dacă nu cumva a fost scrisă special pentru ele...

Thursday, September 03, 2009

problema cu amiciţia?

da! cea mai mare: nu încerca să agăţi o fată devenindu-i cel mai bun amic...şi nici nu te îndrăgosti de cea mai bună amică .... de cele mai multe ori iese naşpa pentru amândoi...

iubitul/iubita poate să îţi fie best friend, e chiar recomandat fiindcă vă veţi simţi în largul vostru...veţi comunica eficient (şi asta e foarte important.....dar nu exageraţi fiindcă se poate simţi suprasolicitat....sufocat....  s-ar putea să îţi caute un amic :))

Ha, 2020, învie blogul, prin YouTube

Vreau să revin pe YouTube și să reluăm ce făceam cândva... poate, poate, ușor, ușor, revin și pe blog Dacă vă place și vreți să mai vedeți,...